自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

其實唔貴,只是宣傳太虛,如果香港咁裝修、咁大、咁多員工、咁清潔新淨嘅、咁多設備嘅,收你四倍價倒,我估佢種虛宣傳類似香港街邊派嘅美容項目價錢單,去到就唔同曬。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

麟媽媽 發表於 23-11-10 19:28
其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

忠言逆耳,

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

Cheungmanman 發表於 23-11-10 18:40
之前網絡上睇到深圳格倫菲爾廣告,洗牙幾十蚊,種牙一千幾蚊,其實一開始睇牙咁平都有啲擔心,但睇到好似環 ...

千幾蚊種牙真係冇咩可能

唔好話瑞士美國料
亞洲料都唔得啦

侯爵府

無話可說 發表於 23-11-13 12:32
睇廣告,緊係易比人呃啦!去大陸睇埋點評嘛!我朋友去珠海洗,都比原先貴,不過真係慢慢洗同埋唔痛喎
...

睇點評你唔見樓主話俾人要求影相寫好評咩

水晶宮

回覆樓主:

我之前都上去深圳洗牙,但係完全不豪華那種,但設施完善。當時我有牙周病,一隻牙有点鬆,少少痛,我微信問醫生,佢叫我買一隻葯,含xxx的葯物,我話我在香港吾知買唔買到,医生就叫我试下,後來我去葯房配葯,第一次買了10粒40蚊,第2次買另一隻15蚊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

薯圈 發表於 23-11-13 10:13
問左我仔,佢去個間叫"六月微笑",會唔會劏客我真係唔知,我只知佢無劏到我仔囉
...

我原先都有諗過上去洗牙,諗住唔係咩手術應該無問題吧,但有朋友(佢爸爸係醫生)提醒我, 逢係見血嘅都唔好做,佢舉左d 瀨野例子我聽,之後我就唔敢喇。我明白有好有唔好,問題係我哋唔知邊間好,唔同食肆,呢d 有起事上嚟係嚴重得多。平時睇你留言,見你人幾好,明事理,先敢提醒你,唔好怪我多事。

珍珠宮

1107king 發表於 23-11-12 23:37
那間?

覆錯

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 24-1-11 20:53
我原先都有諗過上去洗牙,諗住唔係咩手術應該無問題吧,但有朋友(佢爸爸係醫生)提醒我, 逢係見血嘅都唔 ...

收到,明白了,謝謝提醒

水晶宮

回覆樓主:

5日後上去,佢話我發炎,先同我洗牙再點葯,又睇我買既葯,佢話隻葯以可繼續食,又拎多三日葯俾我,又送咗一樽漱口水給我,我問佢總共收幾錢,佢話下次上黎先算啦!我話下星期我没空上來,你收錢先啦!佢就話咁等你得閒先上來。我仲驚驚地佢會唔會儲埋一次劏我,一星期後專登帶老公去诜牙,诜咗25分钟,再去360度scan牙,又同我檢查,出到去問佢幾錢,佢話老公诜牙¥68,我問佢我呢,佢話吾記得咗,算啦算啦!我話我又拎葯又诜牙,當日仲洗得耐咗,約40分鈡,佢話都吾記得啦!跟住走咗入去睇另一病人。

水晶宮

回覆樓主:

我真係驚佢執笠添,佢真係仁醫。所以我吾鐘意去D大賣廣告,又吹噓點豪華的診所。吾好問我邊度,吾想介紹,又俾人話賣廣告。

珍珠宮

其實呢啲都係一向大陸做生意嘅手段,以前大家都知內地人冇良心,好多食物問題,假奶粉、假雞蛋、假月餅、假 ...

「忽然變晒殷實商人」呢句好貼切。
最近先有兩個已移居國內10幾年嘅港人同我講,話始終只相信香港醫療,有咩事都會返香港醫,佢地一個係珠海,一個係東莞。

水晶宮

我原先都有諗過上去洗牙,諗住唔係咩手術應該無問題吧,但有朋友(佢爸爸係醫生)提醒我, 逢係見血嘅都唔 ...

如果係衛生問題,我又覺得佢都好衛生喎,每個人客佢都喺我面前搣開一套用具,包括圍巾,手套和消毒工具。但無可否認,一定有參差,樹大亦有枯枝的。

侯爵府

大力大力 發表於 23-11-12 19:08
X 2

幾十蚊洗牙、預咗好馬虎~

可以分享边間嗎?

侯爵府

可以講下D中伏例子嗎?

侯爵府

回覆樓主:

我仔早前去蓮塘ㄧ間牙科洗牙(係呢度jm介紹)、但幫佢scan完D牙後、話佢有蛀牙、要補牙、反而洗牙遲D先.....係咪都比人劏左?

水晶宮

gilgilgilgil 發表於 24-1-11 23:08
我仔早前去蓮塘ㄧ間牙科洗牙(係呢度jm介紹)、但幫佢scan完D牙後、話佢有蛀牙、要補牙、反而洗牙遲D先.... ...

補牙收幾錢,?

別墅

大力大力 發表於 23-11-12 19:08
X 2

幾十蚊洗牙、預咗好馬虎~

想問你係邊間整呀?

大宅

香港咪又一样,你以为好好?

水晶宮

LoveCorgi2 發表於 23-11-12 12:44
而家好多香港人去維港,唔知得唔得?

我去維港洗牙,拔牙
我c6做牙周病治療+拔牙
從無sell 過,打算植牙,佢直接攞個價目表叫我影低去慢慢考慮
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

回覆樓主:

試多幾間,要搵間開左多年又信譽良好嘅都唔難.
最緊要收錢之前有同你講等你同意先做.筆數大嘅未話返去考慮下囉.
香港牙醫其實都遇過做完先同你講要收錢.

我自己或家人親身經歷,
寫封轉介信,比左你先知要收$100又有.
睇一睇寫低病歷乜都冇做咁就$500又有.

氹你幾隻門牙做牙套,2年前我問幾錢佢話每隻$6000,不過我冇做.
印象最深刻果次唔係睇牙,係私家醫院驗大便,我唔問佢都唔講要收$4000.
當然如果覺得值嘅,香港做都冇問題.

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊