自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

原帖由 玉桂貓 於 09-6-20 17:15 發表
罵咩呀?個post係邊?貼來看看?

唔好貼啦, 貼左過黎分分鐘件事鬧得仲大呀.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

原帖由 j0 於 09-6-20 17:12 發表

而家未聯絡到老師,不過已經o係佢msn留左言俾佢!叫佢打返俾我!

可唔可以聯絡版主,睇吓佢肯唔肯幫手鏟走嗰段嘢?

禁止訪問

男爵府

亞囡一定要幫, 父母責任要保護子女, 佢自動話比你聽呢件事, 証明你地關係唔錯.
copy 左果版screen做証據先, 留比老師睇. 至叫版主delete個topic.
or問下同學仔(好朋友)睇下有冇知唔知邊個做? 發生咩事?

大宅

原帖由 玉桂貓 於 09-6-20 17:26 發表
咁到低樓主個女被人罵什麼?

佢由頭到尾好似冇講過,不過有佢個女張相,名同一d唔係事實嘅嘢出咗嚟囉.....(純粹意會,有錯請樓主改正)

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我個妹早幾件得15,16歲,俾人放左相上咸網,話搵援交之類,後來話俾老師知,老師同網路管理員聯絡先冇事

上幾個星期,聽阿妹講又俾人放上咸網

別墅

咁應該似係你個女同學發放....呢D 真係要同學校傾...依家D 學生..一嬲就亂發放人地既人上網..mouth:

大宅

內容大概係話我個女報串,一般鬧人o既言詞。我唔想講得太清楚.....因為始終我要保護個女。

聽過很多mami意見,我會考慮點做!thank you...

禁止訪問

水晶宮

希望樓主個女唔好唔開心啦
樓主努力保護個女既同時都唔好咁嬲,冷靜咁去處理呢件事, 希望做錯既同學可以心2錯,改過, 始終都係小四小朋友 宜家改 仲黎得切..

子爵府

1) 唔好係依度講過邊內容

2) 唔好貼link

2) save screen (all the related forum) & as much as the information available

3) 報警

唔關老師&學校事,阿女點樣同同學相處,同比人公開抵毁係兩件事,個疑犯就算係小學生都要受應得嘅punishment;
應該做D嘢保護阿女;
至於擔心自己小朋友講大話,咪比佢知道講大話嘅後果都可以好嚴重

大宅

無錯, 報警, 有阻嚇作用.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主, 係咪內容都係關於學校既問題先? 因為唔想你未有證據先先下判段. 而且你有冇先了解吓個女平時去咩網站, 有冇寫 blog 或見 facebook 既習慣. 會唔會上網時有講過 d 咩令到人地起佢底. 你知啦, 小朋友都比較冇疑心, 人地問吓就會講佢叫咩名, 邊度讀書, 而有 d 人既 email 就分分鐘用返自己個名既拼音. 所以好容易會被人起底. bk 之前都有呢 d 事發生啦!

所以你呢刻要做既嘢就係要另一個論壇封 post. 要安撫你個女既情緒. 仲要安慰個女呢 d 雖然係惡作, 你都已經知會咗老師, 當了解清楚原因之後, 報警就會知道係邊個人做. 而警察就會做嘢, 叫佢一定要放心. 如此同時, 你就要同個女講清楚你有咩事都會企响佢身邊幫佢, 而且要解釋報警既問題. 首先係佢自己一定要講真話, 否則媽媽會被拉 (相信因為你女女係來自單親家庭, 佢一定唔想係你有咩事架).

希望你地可以快 d 解決問題.

公爵府

原帖由 j0 於 09-6-20 17:58 發表
內容大概係話我個女報串,一般鬧人o既言詞。我唔想講得太清楚.....因為始終我要保護個女。

聽過很多mami意見,我會考慮點做!thank you...

題外話, 你個頭像幅相那個後期加工的心點解在右邊既? 正常既心在左面喎, 呵呵.

複式洋房

別墅

媽媽 我不知道為什麼一開始你便想用文事去告一個小學生 (小學生也太細捉了他也未必會告他)
愛錫女兒保護她是好 可是如果你真的去報警以後妳女女是不是要轉校呢??
我覺得妳現在應該好好安撫女女情緒..和留意下她這幾天的表現!!!

老師有找妳和老師談談..看看老師怎樣處理
[/url]台灣戲谷~~有16張 水果方塊!![url=http:

http://winner.omg.com.tw/Index.aspx  OMG麻將學園!!!掛網送K幣活動

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

樓主~~老師回覆了沒有~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

已和老師相談,老師亦贊同我去報案!我去做呢件事目的不在於要去告一個「小學生」,而是要找發帖者!為佢所做o既事付上責任,更加想呢個小朋友o既父母知道佢小朋友做緊咩事!!
o係我有呢個動作前,我已問過朋友,如果報警會有咩後果!答案係冇用!呢類事件發生太多...而且此事不屬刑事案件,只可從民事作出追討!而我不是要追討什麼...目的是只有一個,要壇主交出ip,找出發帖者,所以報警是必要行動!
女女情緒已安定下來,聽日我會同佢去警署。我只係同佢講,警察問咩就答咩,唔知就講唔知,知o既一定要講,唔可以講大話!我o地已有共識...一齊去面對呢件事!
我只係諗有時在於大人o既世界可能冇乜大不了!但小朋友..我唔會輕視!況且果個係我個女。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唉~~講真,比我我都會好嬲,真係要個出post嫁人同我個女道歉~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

首頁

尾頁

跳至