自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

伯爵府

鵝老太, 叫過你唔好多事, 乖乖地返去大本營ga la, 你冇la la 去踩場, of course 俾人炳la, 抵c

禁止訪問

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 鵝老太 於 09-7-29 01:36 PM 發表

多謝回應.....但想請問,如果真係分家, 吹水topic 議題又有無限制呢,?

例如 我開topic : 烈火雄心好多靚仔呀 ! 又或者問 : 估下黎姿大肚生個仔定女呢 ?
可不可以 ? 抑或到時又話吹水離題,要搬 ?mouth:

又如果 ...

下下都執得咁嚴,仲有冇會員鍾意黎bk先? 另外又有冇咁多人手管理?
近日我覺得版主做左bk管理層同會員嘅磨心,我已經唔移任何topic (crosspost或違規sell野外),自由開始'百花齊放',但仍有不少人單打(我唔係指妳),大家係唔係想以後只有自由講場一版? 真係一版就夠?
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

佢一陣就走出嚟開槍掃射ga la.

and 我地e+ off topic, 會唔會俾人鬧.

if 好似大臣咁講, 坊間都有其他討論區可吹水, 咁我地係咪應該尊重大臣, 拉大隊搬屋呀???
原帖由 臭八婆 於 09-7-29 13:43 發表
一人一隻手楂住條鵝頸,佢就斷氣架la

男爵府

原帖由 鵝老太 於 09-7-29 13:36 發表

多謝回應.....但想請問,如果真係分家, 吹水topic 議題又有無限制呢,?

例如 我開topic : 烈火雄心好多靚仔呀 ! 又或者問 : 估下黎姿大肚生個仔定女呢 ?
可不可以 ? 抑或到時又話吹水離題,要搬 ?mouth:mouth:" />

又如果 ...

同意! 我都覺得吹水同自由topic, 跟本好難分割,
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

男爵府

原帖由 ccbeauty 於 09-7-29 13:40 發表
鵝老太, 叫過你唔好多事, 乖乖地返去大本營ga la, 你有la la 去踩場, of course 俾人炳la, 抵c
係就有人認為大本營阻''定'', 建議搬走呢班老太婆 , 咁亞婆習慣晒舊環境,想問清楚 搬遷 d 細節 : why ? when ?where ?.......人之常情啫 !

水晶宮

好媽媽勳章

原帖由 ccbeauty 於 09-7-29 13:48 發表

if 好似大臣咁講, 坊間都有其他討論區可吹水, 咁我地係咪應該尊重大臣, 拉大隊搬屋呀???
...

男爵府

原帖由 ccbeauty 於 09-7-29 13:48 發表

...
小心一陣又俾人話亞婆玩要脅喇mouth:

水晶宮

原帖由 召藥師 於 09-7-29 13:47 發表

下下都執得咁嚴,仲有冇會員鍾意黎bk先? 另外又有冇咁多人手管理?
近日我覺得版主做左bk管理層同會員嘅磨心,我已經唔移任何topic (crosspost或違規sell野外),自由開始'百花齊放',但仍有不少人單打(我唔係指妳),大家係唔 ...

唔好為左一,兩個單打就唔開心啦

我地班舊會員好多都好錫你,唔會搵你做磨心,你唔好乜都攬哂上身啦

禁止訪問

伯爵府

1. 我唔係亞婆
2. 我冇玩要脅, 我問問題jar ma

原帖由 鵝老太 於 09-7-29 13:53 發表
小心一陣又俾人話亞婆玩要脅喇mouth:

伯爵府

咩冇呀, 個問題都未解決, 我仲有好多問號ga

......................................
原帖由 臭八婆 於 09-7-29 14:09 發表
無人講la

男爵府

原帖由 ccbeauty 於 09-7-29 14:16 發表
咩冇呀, 個問題都未解決, 我仲有好多問號ga

......................................
me too ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

對呀, 如果因為我們有這樣的安排, 你覺得需要搬屋, 我都好尊重你的決定.

我樂見這裡自由講場講仔女經.

大臣

...

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

分家後計劃會移到「其他討論區」讓大家暢郤言, 但當然要保持應有網絡禮貌, 粗口及非法行為不要犯...

大臣

原帖由 鵝老太 於 09-7-29 13:36 發表

可不可以 ? 抑或到時又話吹水離題,要搬 ?mouth:mouth:" />

又如果 ...

管理員

自由吹水可以, 如果長吹, 就找個地方較合適, 短吹沒有問題.

大臣

原帖由 山SANDRA渣 於 09-7-29 13:48 發表

同意! 我都覺得吹水同自由topic, 跟本好難分割,

管理員

你是老巨子, 你都應該見證著, 這裡聚集的家長越來越多, 在同一個背景下, 各人的興趣相同, 又關係到家庭, 我覺得可以讓這些話題成為專題討論區, 跟外邊的論壇相信有點分別吧.

大臣

原帖由 sandylaw 於 09-7-29 13:24 發表

大臣

既然BK係一個親子育兒,咁就更加唔需要開咁多區,如影視娛樂、樓市動向、手機樂園、潮流時尚、基督家庭...等,呢D都同親子育兒無關,咁討論呢類話題的,係咪又去第二個論壇找志同道合者呢?
其實我地吹水topic都經常有講 ...

水晶宮

原帖由 大臣 於 09-7-29 14:59 發表
你是老巨子, 你都應該見證著, 這裡聚集的家長越來越多, 在同一個背景下, 各人的興趣相同, 又關係到家庭, 我覺得可以讓這些話題成為專題討論區, 跟外邊的論壇相信有點分別吧.

大臣

...

呢點唔係太認同

首先我覺得以家的新會員並唔係全部係家長,如果大臣你不斷勸舊會員走,我諗將來這裡未必能成為一個親子網站。

第二,以家BK唔係越來越多人,係越來越少人先真,問育兒問題既人就更少啦

男爵府

又如果到時係自由講場d ''正經議題''入面,見到有個會員佢個頭像好靚,問佢 : 你張相個小朋友好得意呀 ! 佢又回應 ,跟住又有其他人搭訕講幾句, 間中off topic , 間中又有人講回正題 ,咁請問會點處理 ?

>>你估bk咁得閒咩,緊係無問題,都係果一句,會員想出就出,bk要搬就搬,大不了咪回收囉,又唔使扑戶口

男爵府

>>ed咪去影視囉,咁都要問!!!!

首頁
23456...13

尾頁

跳至