自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

死變態佬

伯爵府

條友擺明係專掟人既pk。

你小朋友無乜事麻~Thanks for your reminder!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

好媽媽勳章

太可惡啦,贊成報警!!

伯爵府

我想問下,當時你兩公婆咁鬧佢,你個仔有咩反應?
平時我帶住個仔,都唔敢鬧人,唔敢發惡....... 怕阿仔見到我咁大反應仲驚......

同埋,比著我,我就唔敢鬧佢,我怕佢真係癲起上黎唔知會做咩...

子爵府

2024年龍年勳章

多謝各位媽咪關心, 個仔而家無事喇, 剩係當時痛咗一陣, 同佢返到屋企沖涼個陣佢先講詳細d, 佢話行行有野打到佢背脊, d野打到佢背脊o既時整到佢"烏"前咗個身, 咁之後企返直喇. 我問佢邊度痛, 佢指比我睇話係右胸後面個背脊, 所以佢支鐵應該係打橫掟去個仔背脊, 好好彩無比圓形個接駁位插到.

我有同老公講話報警, 我老公初頭話個仔無傷見佢又跛話算, 但係之後見佢係咁唔認所以走埋o黎鬧佢. 如果個仔當時有瘀有流血我一定會衝埋去用返佢條鐵打返佢!

伯爵府

畀面勳章

樓主,點解你唔報警呀 ??
拉咗呢d衰人

子爵府

2024年龍年勳章

原帖由 yuyumon 於 09-10-5 10:28 發表
我想問.........最後支鐵通係佢自己執番定你幫佢執番先知係佢掟你個囝?
個男人真係好衰格呀.... 俾我知道我一定踢支鐵通到老遠,一係掉左去!!!!! ...

我地無同佢執到支鐵, 因為啱啱老老想執個陣個女仔已經跑咗過o黎話比我地知, 應該有"好心人"同佢執, 唔係佢唔會閃得咁快.

子爵府

你可以打電話去尖沙咀警署
講出姓名時間地點發生乜野事
等D巡警去的下佢
check下佢身份証
記住係備案唔係報警
嚇下佢都好

子爵府

2024年龍年勳章

原帖由 annaanna 於 09-10-5 14:50 發表
我想問下,當時你兩公婆咁鬧佢,你個仔有咩反應?
平時我帶住個仔,都唔敢鬧人,唔敢發惡....... 怕阿仔見到我咁大反應仲驚......

同埋,比著我,我就唔敢鬧佢,我怕佢真係癲起上黎唔知會做咩... ...

我去彌敦道個邊影佢同鬧佢個陣, 我老公係一直拖住個仔企係海防道個邊, 我一句粗口都無講, 我係有心大聲鬧佢o既, 我想其他人知做過d咩衰野, 佢當時做d戲, 如果我細聲其他人會以為我恰佢, 我老公返而無大聲鬧佢, 剩係同佢講咗個句.

事後我有同個仔解釋反, 話呢個叔叔係街用野掟人唔啱, 亂咁掟野好容易整到人受傷流血, 所以媽媽走去話佢做得唔啱.

佢持住自己成身紋身以為人人怕咗佢所以周街掟人, 咁啱遇著我呢個傻c9鬧鬼佢, 佢應該會有d愕然.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 muimui313 於 09-10-5 03:46 發表
睇佢個樣, 好大機會係, 吸毒過多, 血管壞死, 而要鋸腳果啲道友.

子爵府

你提個仔呢排有邊到痛/5舒服/嘔要同你講~

男爵府

正PK ...鬼唔望佢跛埋另外嗰隻
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

珍珠宮

原帖由 muimui313 於 09-10-5 03:46 發表
睇佢個樣, 好大機會係, 吸毒過多, 血管壞死, 而要鋸腳果啲道友.

我都想咁講...
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢心理一定係有問題

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

下次有呢D情況一定要報警,唔好比呢D人有機會傷害第二個,就算無表面損傷但有人証警方都會受理,呢D人太過份
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我間唔中都出去個邊,咁以後帶住個仔一定要小心D

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

珍珠宮

可能以前出來行, 比o的仇家斬跛左!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小心D先

首頁

尾頁

跳至