自由報料

跳至

首頁
23456...25

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 natalie_lee1010 於 10-3-18 16:29 發表
我就係想買呢支叮,咁可唔可以形容下個樣呀,我驚買錯ar

同埋果d今期優惠貨品邊度可以睇呀?
唔該

粉红盒銀字
Bioglo "Cleansing Gel " 80g
- Gentle Face cleanser & Make-up Remover

同line 有洗面膏 盒是一樣 睇清楚d字呀

侯爵府

2024年龍年勳章

natalie_lee1010,
另外 "奧海城eCosway" 個blog 有講每月促銷, 你search下, search唔到我先pm你

我唔会post條link出嚟 以前係度開過ecosway topic 傾到5,6頁就被删除 好鬼

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我serach到呀,唔該哂你

咁重有無其他野好用架~~hehe

原帖由 kerotan 於 10-3-18 16:52 發表
natalie_lee1010,
另外 "奧海城eCosway" 個blog 有講每月促銷, 你search下, search唔到我先pm你

我唔会post條link出嚟 以前係度開過ecosway topic 傾到5,6頁就被删除 好鬼 ...

大宅

係呀,D胸圍、腰封都唔comfortable,有隻almond chocolate 有反式脂肪,你地睇清楚!

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 natalie_lee1010 於 10-3-18 17:31 發表
我serach到呀,唔該哂你

咁重有無其他野好用架~~hehe

我都係做咗幾個月会員, 試下試下咁
so far 一般家庭用品 好用
個人清潔用品就一 d d 啦

今期我想買下面d 有冇人用過呀 分享下
~ Hair Fall Control & Scalp Repair shampoo
~ Bioglo Yogurt Body Lotion
~ Nutri-Rich Oil Control Facial Foam

~ 玄米粥
~ 矽膠墊
~ 抗菌砧板

侯爵府

2024年龍年勳章

點呀?
今期有冇人買咗野

子爵府

~ Hair Fall Control & Scalp Repair shampoo
(FORTY+ : 好用, 頭髮比之前甩少咗, 不過用耐咗冇咁見效)

我今期買咗:
ecomax洗衣粉, 地板清潔, 之前用過好。
bb cream 貪佢平, 買咗3枝(買2送1)。 未用, 希望bioglo品牌, 唔會捧錯場嘥咗錢啦。
super epa omega 3, 未食, 又係貪佢平, 買2送1。
仲有honey 同蔗糖。
仲有嘢未買斉, 15/4前會再掃貨。

個個月都有promote 嘢, 個個月都出血。

原帖由 kerotan 於 10-3-18 21:49 發表

我都係做咗幾個月会員, 試下試下咁
so far 一般家庭用品 好用
個人清潔用品就一 d d 啦

今期我想買下面d 有冇人用過呀 分享下
~ Bioglo Yogurt Body Lotion
~ Nutri- ...
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

有錢就可以入去買嘢。
一般人就一般價, 會員有折。
一般會員叫vip, 年費$60。
諗住做傳銷, 就做business owner (bo), 年費解250。

哩度有好多會員, 你用任何一個人嘅會員number都可以用會員價買嘢, 唔駛入會。如果你未知啲嘢啱唔啱你, 都係用住人地嘅會員number買嘢化算啲。

原帖由 natalie_lee1010 於 10-3-18 12:24 發表
唔好意思,想問下點樣入去買野..

mk有無分店架..好想試下佢d野
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

禁止訪問

回覆 65# kerotan 的文章

民房

我有用梗佢既濾水器, 感覺好好, d水仲有d甜甜地, 我仲裝埋浴室活水器, 洗面沖涼都感覺好乾淨, 佢裡面仲有支測試氯氣送埋, 可以test下水,
原帖由 DorMama 於 10-2-24 10:02 發表
ecosway既濾水器好嗎? 但係好似好大件!

子爵府

miumiu

你係用大水機定細嘅?

我買咗部細, 未裝, 因為屋企本身有, but因為做bo 要meet ev quota 就買咗套細水機, 佢地話好多人用, 我而家擺喺樹睇吓有冇朋友啱,再唔係拎番大陸用。

喺咪真係可以過濾咗唔駛煲啲水就飲得呢?我唔係咁夠謄。

民房

我係用8層o個個, 我都係就咁飲, 完全冇水喉味, 而且都好易裝, 另外浴室洗面盤, 同花灑都有裝. 講起大陸, 上星期我去廣州朋友家, 佢都裝左, 但佢只係裝左一星期, 那個濾水芯巳經變了深黃色, 好恐怖, 我都忍唔住即刻同佢洗, 我話我裝左個幾月都冇你咁誇張, 證明大陸d水真係好恐怖。仲有如果d水, 煲滾左, 就攤凍佢, 千其唔好煲完又煲呀..對身體無益o架!

原帖由 forty+ 於 10-3-23 08:58 發表
miumiu

你係用大水機定細嘅?

我買咗部細, 未裝, 因為屋企本身有, but因為做bo 要meet ev quota 就買咗套細水機, 佢地話好多人用, 我而家擺喺樹睇吓有冇朋友啱,再唔係拎番大陸用。

喺咪真係可以過濾咗唔駛煲啲水就 ...

子爵府

miumiu

thanks. 咁我一於送比我大陸個表哥, 多謝佢時不時照顧我個個月都會上上面抖嘅老爹。個芯可以洗? 唔係污糟就要換咩。

8層? 乜唔係大細水機都係8層咩?

我都有聽過啲水唔好番煲, 冇益。所以我而家都唔敢再滾定啲湯分兩日飲。咁嗰啲電熱水盂咪唔係咁好?
左, 就攤凍佢, 千其煲完又煲呀..對身體無益o架!

民房

唔同的, 大o個部係用六支濾芯, 係o岩d大量用水用, 如果屋企人多, 咪可以用呢個, 但一般家庭其實用8層都可以.
你買o個時, 佢地會教你架啦, 如果唔明你都可以問我.

電熱水壺你都可以用既, 滾起咪放落其他壺, 唔好等佢凍左又自己會番滾. 不過我自己都係用暖水壺裝起, 巳經冇用電熱水壺啦!
原帖由 forty+ 於 10-3-23 20:39 發表
miumiu

thanks. 咁我一於送比我大陸個表哥, 多謝佢時不時照顧我個個月都會上上面抖嘅老爹。個芯可以洗? 唔係污糟就要換咩。

8層? 乜唔係大細水機都係8層咩?

我都有聽過啲水唔好番煲, 冇益。所以我而家都唔敢再滾 ...

子爵府

thanks ar!

細水機反而有8層仲平過大水機好多, 又冇咁阻訂, 咁都係買細嘅好啲lu。

最近消委會話濾水器唔可以過濾到大腸肝菌, 都係小心啲好, 尤其是家有老人都小朋友, 濾完再煲煲最穩陣。

侯爵府

2024年龍年勳章

原帖由 forty+ 於 10-3-22 22:56 發表
(FORTY+ : 好用, 頭髮比之前甩少咗, 不過用耐咗冇咁見效)

我今期買咗:
ecomax洗衣粉, 地板清潔, 之前用過好。
bb cream 貪佢平, 買咗3枝(買2送1)。 未用, 希望bioglo ...

謝謝回覆 :loveliness:
我未有嚴重脫髮 見今期買2送1 才好想試
想夂不久用一次 當強化頭皮

好, 一於明天去買

子爵府

係呀, 我用咗支BB CREAM, 個人覺得唔錯, 不比韓國貨遜色。

HONEY就唔知點解佢有saturated fat, 我食開香港寶生園係冇SATURATED FAT。仲有, 佢嘅糖份其高, 似乎唔多健康。

侯爵府

2024年龍年勳章

我用咗一次 隻Hair Fall Control & Scalp Repair shampoo

洗得乾淨 頭輕了 有清理了頭皮殘留物的感覺
但就不喜歡涼涼有薄荷似的
天氣冷用会好怪吧

侯爵府

2024年龍年勳章

請問ecosway 有邊隻 護髮索 好用呀?

子爵府

kerotan

我冬天都照用, ok喎, 慣咗唔覺啩。

首頁
23456...25

尾頁

跳至