自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:k_lego 的帖子

係咪身體有事喊吾會c架
但佢屋企人好離譜W00
透吾到氣都吾知

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我囡兩歲時都試過發脾氣趴地,當時係屋企,我唔理佢由得佢喊,c6等佢喊到咁上下就同佢講:你最好自己起身,唔係我就打你!跟住囡囡就自己起返身,我先同佢講返道理仲要佢同我地say sorry!之後就無試過啦!

Lavender22  事後講道理  發表於 12-4-3 17:06
I 大蚊豬   

公爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

我個仔未够一歲已經識發脾氣睡地下同撞頭,
同佢講道理,佢當你唱歌
有你 我可以坐擁天下,沒你 我的世界依然偉大!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

k_lego 發表於 12-4-3 15:39
果則新聞教話如果喊得太勁 要搵野轉移佢既注意力

我自己就倒杯水叫佢飲, 收聲, 收左先好過番黎mama度
好彩 我果個 從來唔 le 地

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆:囡囡22個月大, 一發脾氣,就扒在地下, 你們小朋友無咁嗎?

學到野,多謝各位媽媽。

Lavender22  x 2  發表於 12-4-3 21:48

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

真係一模一樣呀.......................又係廿二個月~~我個係仔....鬼死咁大力~~一發癲就係咁..........但個地又真係好dirty~~~~成街人好似睇馬戲咁~~真係好無耐.............

Lavender22  你都試下其他方法, 例如事後解釋, 話地下有蟲,會咬他,等...  發表於 12-4-3 21:48

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

雪晴晴 發表於 12-4-3 13:50
個日即情係圍觀,多數係30+嘅情侶,真係睇戲咁睇,仲要手指指,我女扒地喊到口水鼻涕一齊流,我已經好嬲, ...
唉~~我日日出街都咁上下都係咁~~~完全同你一樣~~~~~~自己慶到爆燈~~d人仲要係度講廢話~~真係想打爆佢~~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:囡囡22個月大, 一發脾氣,就扒在地下, 你們小朋友無咁嗎?

我個仔最近都係咁,我地吾會理佢,由得佢摟,過一陣佢見無人理佢就收聲走嗲返我地

水晶宮

Sumyeema1 發表於 12-4-3 14:47
我女細個時試過無拉拉訓地
我無理佢繼續行
其他行人問佢:妹妹,做 mug 你訓地下?

我以前都試過做'幫兇',有次見個媽咪叫個2、3歲女拖住佢行,女女唔聽,重想自己走左去,我就出聲話,小妹妹,你唔跟媽咪行會比壞人捉左你走架,跟住個媽咪又好叻,話係呀,你拖唔拖呀,有壞人就弊,一係你跟ee走啦,我話好呀,你黎唔黎呀,跟住妹妹就好乖咁拖住媽咪行。
但我而家唔敢咁做,就係驚比人話多事。

Lavender22  你係出於好善, 不是多事, 幫了那位媽媽忙  發表於 12-4-3 21:46

禁止訪問

囡囡22個月大, 一發脾氣,就扒在地下, 你們小朋友無咁嗎?

珍珠宮

引用:唔好理,由佢自己發癲!發完癲同佢講道理!

原帖由 tc001039 於 12-04-03 發表
唔好理,由佢自己發癲!發完癲同佢講道理!你理佢只會得寸進尺

...
完全同意!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

伯爵府

我呀囡14個月已經係咁

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咪理佢

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我細囡18個月時都係發脾氣趴床,趴梳發,但係街就坐地下,我都係抱起佢走,大女就冇呢D情況。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

伯爵府

回覆 puicps0614 的帖子

我都試下, 事後解釋先, thanks

伯爵府

回覆 回覆:Lavender22的帖子

由佢,唔好罷休呀

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我細女之前都係咁,仲要尖叫埋,如係享街,就即的佢返屋企,享屋企時都5理佢,佢可以喊足一個鐘.
而家4歲多好左好多,可能佢講野清楚左,大家都明白佢.

首頁

尾頁

跳至