跳至

首頁
23456...98

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

Re: 0509 閒聊地帶--PART II

買左咩呀 ???

kathychoi 寫道:
我今日破產呀 :-( :-(

子爵府

smallrain 寫道:
[quote]
大家好~~ 我返黎呀~~ 世然合格呀

恭喜你!有無同世然去下街呀?[/quote]
有呀~ 去左葵芳間hipo 度買左三件衫俾世然呀~ 因為佢依家全場四折..買夠三件再九折..好低呀
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

why?
寶貝彤彤及欣欣 !

子爵府

jolo 寫道:
買左咩呀 ???

[quote]
[/quote]
買左三百幾蚊既衫俾世然..又買左件衫俾我媽咪..另外今日世然又要打5合1..加加埋同左成千蚊 :-( :-(

世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

kathychoi:
三件破左幾多呀?
黎到葵芳都唔搵我TEA一TEA?
寶貝彤彤及欣欣 !

翡翠宮

好媽媽勳章

kathychoi,
世然 著 hipo 咩 size 呀 ??
肥囝依家條褲, 係一歲都吊腳... 唔知係咪佢d size 細 d 呢 ??

男爵府

好媽媽勳章

其實,而家bb四個月大,佢地d ngng應該係點樣?

書說4個月阿B
1. 愛動手動腳
2. 說話變複雜了
3. 眼會跟物件動
4. 視力增加到20厘米
5. 絶大部分BB脖子硬了
6. 可練習用雙手拉他雙手到坐(練頸肌肉)
7. 少部分BB懂轉身
8. 世界紀錄者能爬(3個月零7天)
9. 應常做嬰兒按摩(書說非洲某處,因常做嬰兒按摩,比西方嬰兒,體能和IQ智商高出兩個月,最多人做嬰兒按摩是日本和非洲)
10. 可以開始做嬰兒體操
11. 還有....

子爵府

jolo 寫道:
kathychoi,
可唔可以講下, 個 test 做咩 & 點做o架???

首先個姑娘度d 玩具(有聲既)..然後睇下世然條頸仔識唔識得跟住個玩具郁..然後再用一個冷球test 佢對眼珠識唔識跟住郁!! 之後將個玩具擺近佢對手仔..睇下佢拎唔拎or 有無意圖想拎(咁都合格架啦)..然後度長度and 頭圍..再黎抬頭仔..跟住磅重 聆聽果度因為世然一個月時做過pass 左..so 唔駛做!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章

一千蚊都好多野丫...
至緊要駛得高興..... 我好 enjoy 買衫俾肥囝o架....

子爵府

米係... 又唔搵我tea?
kathychoi:
三件破左幾多呀?

子爵府

jolo 寫道:
kathychoi,
世然 著 hipo 咩 size 呀 ??
肥囝依家條褲, 係一歲都吊腳... 唔知係咪佢d size 細 d 呢 ??

佢依家著緊果件衫仔就6個月囉..但我今日就買一歲~歲半 反而褲我無買俾佢著bor ..因為街市平平地果d 快捷方便

子爵府

LongYin 寫道:
米係... 又唔搵我tea? [quote]
kathychoi:
三件破左幾多呀?
[/quote]
因為驚你地唔得閒呀嘛 @@"
加上世然仲未打5合1 架

男爵府

好媽媽勳章

henrykwok 寫道:
[quote]
其實,而家bb四個月大,佢地d ngng應該係點樣?

書說4個月阿B
1. 愛動手動腳
2. 說話變複雜了
3. 眼會跟物件動
4. 視力增加到20厘米
5. 絶大部分BB脖子硬了
6. 可練習用雙手拉他雙手到坐(練頸肌肉)
7. 少部分BB懂轉身
8. 世界紀錄者能爬(3個月零7天)
9. 應常做嬰兒按摩(書說非洲某處,因常做嬰兒按摩,比西方嬰兒,體能和IQ智商高出兩個月,最多人做嬰兒按摩是日本和非洲)
10. 可以開始做嬰兒體操
11. 還有.... [/quote]

答錯題是ngng 不是反應

翡翠宮

好媽媽勳章

書說4個月阿B
1. 愛動手動腳 << 係 ~~ 直程無停手...
2. 說話變複雜了 << 至叻罵人....
3. 眼會跟物件動 <<< 尤其支奶....
4. 視力增加到20厘米 << 唔止囉... b 爸係門口都望到...
5. 絶大部分BB脖子硬了 << 直程硬頸啦... 成日擰佢另一邊, 點都要擰番轉頭....
6. 可練習用雙手拉他雙手到坐(練頸肌肉) << 咦 ~~ 真係可以練 ??? ?-( ?-(
7. 少部分BB懂轉身<<<未得, 成個冬瓜咁太肥o勒...
8. 世界紀錄者能爬(3個月零7天)<< 肚腩貼地, 未識...
9. 應常做嬰兒按摩 <<< 點做呀 ??
10. 可以開始做嬰兒體操 << 體操 ??? 早操咁??

翡翠宮

好媽媽勳章

henrykwok,
答錯題目, 零分 ~~~~

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
henrykwok,
答錯題目, 零分 ~~~~

[quote]
[/quote]
再答過ngng只要是軟身(黃色/綠色都問題)
時間最長是三天一次,都算正常
其他色要見醫生

翡翠宮

好媽媽勳章

d 人去哂邊 ???
今日人地得閒, 就無哂人......

翡翠宮

好媽媽勳章

d ng ng 有白色粒粒, 就係吸收唔哂丫...
咁 ~~ 黃色粒粒呢 ??

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
d 人去哂邊 ???
今日人地得閒, 就無哂人......

小人在,妳會去hipo嗎?

子爵府

書係死物..佢只可以講話通常bb 到某個年齡應該會做到d 乜..到有d bb 會遲or 早達到~~ 所以書有時講既野..未必o岩個個bb

首頁
23456...98

尾頁

跳至