自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我個大仔而家4歲100CM,泊埋D同學仔到好似佢

原帖由 lingwu 於 12-07-15 發表
我個大仔而家4歲100CM,泊埋D同學仔到好似佢最矮咁
我自己都係154CM到,爸爸就高D都有168到既..好驚 ...
比起我d 女,吾矮喇

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我朋友個仔好矮15歲多才154cm.+(父母身高15

原帖由 wiiabcd 於 12-07-15 發表
我朋友個仔好矮15歲多才154cm. (父母身高156cm & 148cm)

後來看中醫, 冬天時開了3服藥, 內含鹿茸, 之後1年 ...
幾時係發育完成

wiiabcd  看年齡性別及身長期漸漸減慢或1年內沒有再高, 給中醫把脈診斷.  發表於 12-7-16 08:56

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我c6有178,已經係3兄弟中最矮既

我就唔高

囝6歲,118cm,我又唔會太擔心,

因為我囝d手腳比例算長,通常大左唔會矮

我記得我細時已經有個女街坊話我小腿唔長,將來唔會高.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

好擔心, 3歲9個月, 得95CM

幸福謝師奶  我仔2YRS 5個月96CM 喇  發表於 12-7-17 09:32

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我個仔12岁才154CM,你哋仔女呢

原帖由 1220027285 於 12-07-15 發表
我個仔12岁才154CM,你哋仔女呢
我會。因我本身唔高。佢依家個子唔高。

男爵府

回覆 wiiabcd 的帖子

可否告訴我那個中醫的資料, 感激不盡.

eunicema

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:你哋擔唔擔個仔的身高呢

我大囡13歲163cm,佢我就唔擔心,不過想佢再高多D。反而細仔就擔心,九月就四歲,100cm都無!

珍珠宮

我個女9歲半153cm~但我擔心佢而家高,遲下唔識高

男爵府

無得擔心亦擔心唔黎。

複式洋房

男仔多數中三開始高,到時高你幾個頭唔好怕

子爵府

回覆:1220027285 的帖子

3歲(95cm)

複式洋房

回覆 姸媽 的帖子

真係幾驚 依家仲長高緊.同佢做多d運動,玩多d會比較好!!

男爵府

我個仔4歲10個月高118CM, (而家高會唔會大個唔高嫁??我好驚....)
我自己唔算高..157CM, 老公就176CM, (但男家除了老公高之外...全都不過165CM..)好擔心會唔高....但聽人講話小朋友高唔高睇"腳掌"...腳掌長/大就係高...我個仔穿緊32號...

珍珠宮

引用:回覆+姸媽+的帖子 真係幾驚+依家仲長高緊.

原帖由 feelingoods 於 12-07-15 發表
回覆 姸媽 的帖子

真係幾驚 依家仲長高緊.同佢做多d運動,玩多d會比較好!! ...
係呀,好鬼擔心mouth:最近仲要開始m到!驚佢好快停高!我希望佢有168cm就足夠喇!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我本身有160,阿女自細生得好細粒,無論幼稚園及初小都係最細粒,好BB,果陣時我有擔心佢長大後5尺爭1寸果類,近1年阿女開始發育標高得好快,亦大隻左好多,而家算係同班同學中的高人,所以我亦放心了。

複式洋房

回覆:姸媽 的帖子

女仔m到後,約兩年内就會高好慢好慢,然後停高我阿女都係咁…153 時來m,點知到158 就停左,到依家四年完全無高過

依家係關鍵期呢!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:feelingoods 的帖子

158雖然不算高,但絕對不算矮。

男爵府

熱血勳章

wing_0413 發表於 12-7-15 23:44
我個仔4歲10個月高118CM, (而家高會唔會大個唔高嫁??我好驚....)
我自己唔算高..157CM, 老公就176CM, (但男 ...
4 Yrs 10 Mths 有118CM? 都好高下喎!
反而睇腳掌大唔大而定身高, 個人覺得未必準!

男爵府

熱血勳章

feelingoods 發表於 12-7-15 23:30
男仔多數中三開始高,到時高你幾個頭唔好怕
男仔多數遲發育, 有啲去到21、22歲重識高啊!

男爵府

回覆 回覆:1220027285的帖子

我個仔12歲157cm, 我都怕佢會好矮。

首頁
23456...7

尾頁

跳至