跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART 6

coco,
口服藥先,退唔到燒,重高先會塞藥,
差不多要40度到啦

翡翠宮

好媽媽勳章

cocoWong,
上星期, bb發燒到 100.5/38.1, 因為渡假係屋企, 我俾退燒藥俾佢食, 之後都俾醫院姑娘話呀... 佢地話要 101.5/38.6 先要食退燒藥.... 重係食藥咋... 唔駛塞呀...

cocoWong 寫道:
kinta~朗言爸~
我地澳門醫院一探到38度就要比佢塞肛架啦 ?-(
咁吾係你地點同bb退燒架

翡翠宮

好媽媽勳章

都無法啦...
老公話, 等佢識行識走, 就同佢跑下步喎... 順便自己減肥....

[quote]
jolo~
吾怕啦,第佢身體好番,大個d就會少d病痛架啦,到時再谷肥佢羅 [quote]

男爵府

我學校規定101先叫發燒,先比得藥食,到104先塞肛
醫生寫落的規定
jolo 寫道:
cocoWong,
上星期, bb發燒到 100.5/38.1, 因為渡假係屋企, 我俾退燒藥俾佢食, 之後都俾醫院姑娘話呀... 佢地話要 101.5/38.6 先要食退燒藥.... 重係食藥咋... 唔駛塞呀...

[quote]
kinta~朗言爸~
[/quote]

男爵府

無pat 唔緊要,有尿片,就會顯得個pat大左啦
再唔係買細一個碼,包到緊緊就顯出個pat
我想買埋個大象,但條褲又係綠色,無其他色,諗諗下都係唔買啦
jolo 寫道:
ok ~~~
我買左 迪少果條獅子褲呀...
不過泡菜pat pat 無肉, 隻 獅子唔夠凸出o者....

[quote]
kitna 寫道:
jolo,
到時再電聯
[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

kitna,
迪少吸開果隻, 係咪叫哮x(v字頭)呀 ??
我見泡菜吸完無耐即咳, 好似重衰....
同埋佢近幾日, 可能天氣熱左, 少左咳, 係食完奶有痰咳, 唔想再4hr/一次....

大宅

咁我都吾知叫吾叫個工人比佢塞藥好,我打番去問問先 ?-(
jolo 寫道:
cocoWong,

[quote]
kinta~朗言爸~
[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

我果條已經係綠色獅子哪....
太好賣, 無哂貨 lu ............
原本無其他色唔想買o架... 不過諗諗下, 唔抵得迪少有, 泡菜無, 咪綠色都照買囉.......

[quote]
kitna 寫道:
[quote]

男爵府

好媽媽勳章

唉...每次聽到d BB生病個心就戚戚, :cry: 真希望聽多d好消息,由其是今天聽到巴掌王子,隻左眼會永遠失明就 :-(

男爵府

迪迪吸個隻係〔喘樂寧〕Ventolin
3月開始就無吸咁濟
E+無野
jolo 寫道:
kitna,
迪少吸開果隻, 係咪叫哮x(v字頭)呀 ??
我見泡菜吸完無耐即咳, 好似重衰....
同埋佢近幾日, 可能天氣熱左, 少左咳, 係食完奶有痰咳, 唔想再4hr/一次....

男爵府

green color難襯衫

jolo 寫道:
我果條已經係綠色獅子哪....
太好賣, 無哂貨 lu ............
原本無其他色唔想買o架... 不過諗諗下, 唔抵得迪少有, 泡菜無, 咪綠色都照買囉.......

[quote]
kitna 寫道:
[quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

:-( :-( :-(

henrykwok 寫道:
唉...每次聽到d BB生病個心就戚戚, :cry: 真希望聽多d好消息,由其是今天聽到巴掌王子,隻左眼會永遠失明就 :-(

男爵府

好媽媽勳章

不知你們知不知,1歲已下d B,每吃多一隻抗生素,就會增加1.16%患哮喘病機會•

男爵府

原本有份參加4.8活動嘅媽咪,

如果大家唔介意TKO遠咗dd,間屋又細dd、又迫dd,就不如4月8日喺我屋企度攪

翡翠宮

好媽媽勳章

係依隻...
我之前同醫生講, 吸左重好似無耐即咳, 醫生又話唔會, 叫我繼續吸....
我無理呀.... 星期六日, 只係早晚吸咋... 日頭, 泡菜都只係食完奶咳, 都唔似敏感....
諗緊, 好唔好叫育嬰院日頭唔好幫佢吸.....

[quote]
kitna 寫道:
3月開始就無吸咁濟
E+無野[quote]

男爵府

近我呀,一定到...
你開topic呀∼

Joann 寫道:

如果大家唔介意TKO遠咗dd,間屋又細dd、又迫dd,就不如4月8日喺我屋企度攪

翡翠宮

好媽媽勳章

完全唔介意 ...........
我住 tko ..................

Joann 寫道:

男爵府

呢樣我唔敢比意見,但迪迪初初吸都好似無效咁,但之後又使得
你要問醫生先,等多幾日8�4去問下
jolo 寫道:
係依隻...
我之前同醫生講, 吸左重好似無耐即咳, 醫生又話唔會, 叫我繼續吸....
我無理呀.... 星期六日, 只係早晚吸咋... 日頭, 泡菜都只係食完奶咳, 都唔似敏感....
諗緊, 好唔好叫育嬰院日頭唔好幫佢吸.....

[quote]
kitna 寫道:
3月開始就無吸咁濟
E+無野[quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

henrykwok,
你唔好嚇我啦.....
泡菜日日要食o架........

子爵府

係邊個屋苑呀?泊邊個停車場近呀?
Joann 寫道:

首頁

尾頁

跳至