論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:[走佬印] - 正在搵工, 勿請此人!

一出咗糧就走。佢好易認,額頭鼻側各有1粒消魂癦,如果佢無扮野,佢d廣東話屎到爆,零溝通,而且完全5識湊小朋友!叫佢幫手睇住我3歲仔,佢真係碌大對眼斎睇!完全5同佢玩下interact下。所以咪坐冷板登,未搵到新老細。要拖延law!我又真係想知佢拿住果一個月人工可以堅持到幾耐!又或是佢日後新工有幾筍!新僱主一定請佢返黎做公主!

大宅

引用:一出咗糧就走。佢好易認,額頭鼻側各有1粒

原帖由 llked 於 12-10-06 發表
一出咗糧就走。佢好易認,額頭鼻側各有1粒消魂癦,如果佢無扮野,佢d廣東話屎到爆,零溝通,而且完全5識湊 ...
今日有無進展呀? 個賤人收左皮未?? 唉我果個做左1年3個月都係話走就走!! 都待佢唔差, 成日私人醒佢都咁, 做人無本心!!!

別墅

回覆:[走佬印] - 正在搵工, 勿請此人! - Sulistyaningrum

梗係無進展!佢黎3個月,又生日又印尼新年,都分別醒佢幾草野,d人真係5知足!全世界欠佢!人嘅野,你睇人好,人睇你好!

別墅

回覆:[走佬印] - 正在搵工, 勿請此人! - Sulistyaningrum

剛聽聞佢做梗part-time兼有釣到新水魚

洋房

我想請問,你地工人d passport係咪佢自己keep呀?
如果keep係agent度咪冇得走佬囉!

大宅

引用:剛聽聞佢做梗part-time兼有釣到新水魚 +

原帖由 llked 於 12-10-08 發表
剛聽聞佢做梗part-time兼有釣到新水魚
咁你都知!! Agent 講?

大宅

引用:我想請問,你地工人d+passport係咪佢自己ke

原帖由 woo1234agnes 於 12-10-11 發表
我想請問,你地工人d passport係咪佢自己keep呀?
如果keep係agent度咪冇得走佬囉!
還哂錢agent就要俾番佢地自己keep ga! 未還哂錢就Keep喺agent度, 但佢地一句唔做agent就可即刻幫佢申請過另一份工!! 所以一樣~_~

大宅

工人本passport keep係我度架播,你地唔係架咩

別墅

係Agent度,不過agent話佢要放番領事館,否則工人都告agent.

洋房

引用:係Agent度,不過agent話佢要放番領事館,否

原帖由 llked 於 12-10-11 發表
係Agent度,不過agent話佢要放番領事館,否則工人都告agent.
我個agent只係話keep喺佢度,又冇話放喺領事館喎

別墅

Agent話印印一走佬,就會有人教印印去領事館投訴原本間agent扣留佢本passport.所以agent話佢會放番響領事館度等印印自己上去領事館攞

首頁

尾頁

跳至