跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART 7

我放雪櫃是因為...呢個地方安全,又易記
我院舍就規定101先可食藥

jolo 寫道:
退燒藥我問過醫院配藥果個人, 佢話唔駛入雪櫃, 係室溫就 ok, 除非係寫明要雪果 d 藥先要入雪櫃喎...... 如果開/食過就可 keep 3個月, 未開過可以 6個月至一年(睇咩藥)...

求先我又多口問醫生, 究竟幾多度先食藥... 醫生話其實 over 101.4-5 先食重好, 等 bb 打下仗先... 不過, 好多媽咪驚, 所以 100.x 都可以食o既....

kathy,
開頭我以為泡菜鼻敏感 (佢爸爸依兩日個鼻就係出事), 不過見佢越o黎越勁, 咪睇醫生穩陣 d 囉......

翡翠宮

好媽媽勳章

你o地就好啦... bb識 乙水 乙水 轉咁得意....
泡菜重係唔肯坐、轉身.....晚晚試都無用, 尋晚佢搵肚腩倚坐梳化背企係道(背住我地) 成半個鐘, 我怕佢支力 抱佢坐, 佢都發我脾氣大喊呀... 要企番係梳化........

子爵府

jolo~
我唔多想俾世然食藥..等佢自己好架..但見佢d 咳勁左..辛苦..加上d 蚊爛又好勁..咪cc 地氣帶佢去睇啦..等左成個鐘先有得睇..果陣時只係抱住佢..又唔敢抱住係入面等..咪唯有抱住係出面等囉..手腳都勁"支力" 呀
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

你好有想像力.... 服
kathychoi 寫道:
俄羅斯不嬲同車臣遊擊隊唔o岩架..明明d 呀??

[quote]
mandywan00 寫道:
c 喇! 到我唔知你講 咩??
咩俄羅斯呀??[quote]
咁等俄羅斯派人攻擊佢
但俄羅斯好似唔多得閒 :mrgreen:
[/quote][/quote]

子爵府

jolo~
咁又唔係好咁睇..可能泡菜仔想行呢..或者佢會skip 左爬同坐依兩個step ..個個b 既發展都唔同..到時第一個識行既可能係泡菜仔

jolo 寫道:
你o地就好啦... bb識 乙水 乙水 轉咁得意....
泡菜重係唔肯坐、轉身.....晚晚試都無用, 尋晚佢搵肚腩倚坐梳化背企係道(背住我地) 成半個鐘, 我怕佢支力 抱佢坐, 佢都發我脾氣大喊呀... 要企番係梳化........
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

bb 病病係冇 mud 笑容.. 遲 d 好返會笑返..
唔知係唔係復活郵返左去然爸度冷親..放完假返去然婆度做咳..咁禮拜日我見佢咳得勁左..咪帶佢去睇醫生囉..d 咳少左..但仍然有..仲會有時嘔少少奶
世然愈黎愈無笑容 :-( :-( :-(

子爵府

mandy~
依個係我同xxxxy 諗架..係唔係好貼切呢

子爵府

希望啦..不過睇返世然依家d 相..笑既相真係少左 :cry:
不過講真..世然真係愈大愈曳同要人抱..我地唔多想抱..然婆同大姨媽成日講話世然曳曳..又話唔要..雖然我知係講笑..但世然仲細..未識分..我驚佢信以為真..令佢心理上有唔好既影響 (係唔係我諗多左 @@")

mandywan00 寫道:
bb 病病係冇 mud 笑容.. 遲 d 好返會笑返.. [quote]
唔知係唔係復活郵返左去然爸度冷親..放完假返去然婆度做咳..咁禮拜日我見佢咳得勁左..咪帶佢去睇醫生囉..d 咳少左..但仍然有..仲會有時嘔少少奶
世然愈黎愈無笑容 :-( :-( :-(
[/quote]

男爵府

yes,
我姪女無爬過...連企都不願...但就一跳就跳到識行啦
jolo~
咁又唔係好咁睇..可能泡菜仔想行呢..或者佢會skip 左爬同坐依兩個step ..個個b 既發展都唔同..到時第一個識行既可能係泡菜仔

翡翠宮

好媽媽勳章

我個雪櫃......... 反而好唔安全....
成日擺左野唔記得, 試過有爛到出水o既菜, 臭o既肉, 大量過期野(包括醬油)......... d 蛋成日裂/結冰.....
前兩日, 我重發現有包媽媽奶係冰箱, 不過泡菜滿月我已經無餵o架哪喎....

[quote]
kitna 寫道:

[quote]

子爵府

係囉..所以唔駛咁擔心~
依家d 學行車下面會有塊野..如果泡菜仔咁鐘意企..咪整高d 俾佢唔掂地下企

kitna 寫道:
yes,
我姪女無爬過...連企都不願...但就一跳就跳到識行啦
[quote]
jolo~
[/quote]

子爵府

話時話,尼排d 天氣真係好煩,熱熱下又涼,
開風扇又唔夠涼,開冷氣又凍,
兩樣都唔開就焗c。
攪到我而家一晚起幾次身,幫朗言蓋多張被,
拎開張被,臨天光又加被。

男爵府

懶鬼
記住[五常法]--常整潔呀
jolo 寫道:
成日擺左野唔記得, 試過有爛到出水o既菜, 臭o既肉, 大量過期野(包括醬油)......... d 蛋成日裂/結冰.....
前兩日, 我重發現有包媽媽奶係冰箱, 不過泡菜滿月我已經無餵o架哪喎....

[quote]
kitna 寫道:

[quote]

子爵府

笑c 我~
jolo 你無煮飯架? 你好似好少開個雪櫃咁

jolo 寫道:

[quote]
kitna 寫道:

[quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

kathychoi,
bb 真係越大越曳呀... 可能佢地要求多左, 又知扭計可以得呈...
我老公好少發脾氣, 都俾泡菜激到要罵佢.......

子爵府

jolo,
係呀... 有部份b 係唔爬,先識企同行架,
所以你真係唔洗擔心。

子爵府

咁你都好忙bor
我地依家係開風扇..好彩夠世然..而我唔需要任何野..但然爸就要開冷氣

LongYin 寫道:
兩樣都唔開就焗c。

男爵府

me too...
同是天涯論落人...
一晚醒幾次...試過半夜換衫tin
LongYin 寫道:
兩樣都唔開就焗c。

大宅

matthew 多左要人抱, my mother 話正常喎..
如果話佢 or 由佢喊, 佢就以前我地唔錫佢,
叫我抱一抱佢, 攬一攬佢就算, 然後放下佢,
比佢知道我地好錫佢 but 只抱一陣.
希望啦..不過睇返世然依家d 相..笑既相真係少左 :cry:
不過講真..世然真係愈大愈曳同要人抱..我地唔多想抱..然婆同大姨媽成日講話世然曳曳..又話唔要..雖然我知係講笑..但世然仲細..未識分..我驚佢信以為真..令佢心理上有唔好既影響 (係唔係我諗多左 @@")

子爵府

係呀..之前都無咁曳..第時識行仲c ..同佢玩捉2因 然婆都已經無乜咁好心機湊世然
依家最慘既係世然成日扭人抱..就算擺佢落去學行車度..周圍摸..真係睇少一秘都唔得

首頁

尾頁

跳至