爸爸專區

跳至

首頁
34567...51

尾頁

大宅

夢夢baby 發表於 14-6-8 22:18
我完全掌握唔到幾時攞呔幾時回呔,踩油門力度,揸堂呔力度,踩Brakes點可以踩好d,俾亞sir狂話~
...

多口問句,
你搵邊個CF 學?

男爵府

小師妹 發表於 14-6-8 20:15
今日上咗第一堂啦!要慢慢消化吓d step先,不過暫時都感覺良好!原來最近加咗價$180/hr, 不過因早已book, C ...
我雖然搓第一次亞SIR話幾好...但唔知點解有種驚既感覺=.=唉...

男爵府

夢夢baby 發表於 14-6-8 22:18
我完全掌握唔到幾時攞呔幾時回呔,踩油門力度,揸堂呔力度,踩Brakes點可以踩好d,俾亞sir狂話~
...
學第幾堂呀?咁快俾人話??我都係咁...講俾朋友知.佢地話頭幾堂係咁..唔洗驚喎!我係即時約埋下一堂嫁...因為我個仔要考試..所以要去到20/6先學第二堂~~~你再搵唔到個師傅好搵過個喇....你個師傅都幾惡嫁喎=.=

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我完全掌握唔到幾時攞呔幾時回呔,踩油門力

原帖由 夢夢baby 於 14-06-08 發表
...
我上完第一堂,個CF就已經同我book埋其他上堂時間到八月,CF好nice, 上堂期間又收到幾個電話問佢學車d野,佢都幾多學生咁!

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:小師妹 發表於 14-6-8 20:15 今日上

原帖由 wing_0413 於 14-06-09 發表
我雖然搓第一次亞SIR話幾好...但唔知點解有種驚既感覺=.=唉...
我都好驚呀!

男爵府

小師妹 發表於 14-6-9 11:29
我都好驚呀!
我係驚到有唔想學既感覺!!覺得好難...><

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:小師妹 發表於 14-6-9 11:29 我都好

原帖由 wing_0413 於 14-06-09 發表
我係驚到有唔想學既感覺!!覺得好難...><
你考自動波架係咪?咁我又未至於唔想學,我好有興趣架!

男爵府

小師妹 發表於 14-6-9 11:35
你考自動波架係咪?咁我又未至於唔想學,我好有興趣架!
我係考自動嫁....但我手腳好唔協調=.=....同埋好多野要記...咩波咩波....

別墅

回覆:bonniemilk 的帖子

Jan Chan

別墅

回覆:wing_0413 的帖子

我都係好大壓力丫~

別墅

我學第一堂咋已經俾亞sir係咁話~
話到我個人好緊張冇乜信心~
我自己覺得第一堂者你想我揸得幾好呢?
咁佢又唔係好惡咁話~但重未覆到我下堂時間就有點兒那個~我驚學唔切~呢排係咁問我老公點揸車,佢又話冇準則ga啵~玩野咩~

別墅

回覆:小師妹 的帖子

你就好啦~本來都book左第二堂ga~但係夜晚~我老公話我又唔使返工點解唔學日頭~點知一改就⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

男爵府

夢夢baby 發表於 14-6-9 12:26
我學第一堂咋已經俾亞sir係咁話~
話到我個人好緊張冇乜信心~
我自己覺得第一堂者你想我揸得幾好呢 ...
我老公同你老公相反, 我都未學車, 佢就係咁話我知點楂點楂, 我車都未點, 點知係點, 直頭唔明佢講咩, 學左第一堂之後, 我有野唔明先問佢, 反而仲好, 第一堂無可能楂得好啦, 我個CF都算係咁, 都讚下我, 俾D信心我, 係我自己唔夠信心姐, 希望下堂會好D=.=....我主要係扭太問題, 成日痴住扭唔識放手, 之後就好亂....

別墅

我個師父話我揸呔揸得大力~

男爵府

各位~~~又有JM係培正道PASS了~~~我地要加油呀!!!

別墅

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:學車--考培正道既請入...(PASS既可以入黎講下心得)

各位JM, 唔該幫我睇吓以下程序啱唔啱?
有錯請更正!
1.) 上車先調較座位、座背、倒後鏡,然後縛安全帶
2.) 準備開車: 踩住brake,打燈,入D波, 鬆手掣,望鏡,擰頭,鬆開少少brake(腳仍踩住brake), 扭軚出車, 然後才踩返油門慢慢比油行。
3.) 轉彎: 打燈,收慢 (腳仍踩住brake), 擰頭睇位,扭軚(扭夠就回軚),轉完彎只脚才再踩油門比油行
4.) 停車: 踩住brake拉手掣, 入N/P波, 熄匙。

男爵府

小師妹 發表於 14-6-13 17:24
有錯請更正!
1.) 上車先調較倒後鏡、座位、座背,然後縛安全帶
學了一堂..而家咩野都唔記得了....20/6再學...到時話你知~~^^

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:各位JM, 唔該幫我睇吓以下程序啱唔啱?有錯

原帖由 小師妹 於 14-06-13 發表
有錯請更正!
1.) 上車先調較倒後鏡、座位、座背,然後縛安全帶
師傅叫我每次停車都要望倒後鏡

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

學咗8堂,進步得好慢,揸住堂軚冇乜感覺,好似變得公式化

但自己又心急想快d見到進步,可能越心急就越差,師傅叫我放鬆,放膽,盡力就ok,希望揸多d,熟練d,不過以目前嚟計,閒閒哋要揸40個鐘

我對自己冇乜信心,尤其路試,泊車還叫可以

小師妹  8堂,即係4次啫,慢慢嚟!  發表於 14-6-16 14:35

首頁
34567...51

尾頁

跳至