論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:回覆 suco 的帖子姐係個人認為 , 如果係好

原帖由 wingwing1012 於 14-07-11 發表
回覆 suco 的帖子

姐係個人認為 , 如果係好都唔會唔要, 我同事果個姐姐做左7年好好,所以佢媽幫手湊佢都留 ...
都係。人地唔要嘅可能有原因。。。
問清楚啲好

大宅

回覆 wingwing1012 的帖子

0危險意識!我女2個多月...好彩佢勁鐘意訓覺,姐姐唔駛成日抱佢!

男爵府

引用:回覆 Handsomewoman 的帖子請工人前都唔明

原帖由 wingwing1012 於 14-07-11 發表
回覆 Handsomewoman 的帖子

請工人前都唔明同事果種無奈 ! 而家完完全全內內外外都感受到, 蠢人見得多,咁 ...
想問下妳比佢睇返督爆佢怕唔怕佢報復?
我覺得最慘嘅唔係佢做啲野令你激氣咁簡單,而係激氣都要控制情緒,唔敢鬧佢。

男爵府

回覆:有冇在職媽媽同病相憐?

想問下你地啲工人溝通有問題嗎?
我個廣東話超唔掂。
好少講野,其實我都怕多野講嘅人,少野講唔係唔好
但工作上必須嘅佢都唔主動講!!
唔識講所以選擇唔講,越唔講就越唔識!!可以點?!

大宅

怕都冇法, 唔講佢唔會改 ! 我唔想發生左意外先後悔冇出聲 , 佢而家執哂野想走, 如果佢要走, 我一定俾佢走 ! 對住佢,我冇哂耐性 !

大宅

佢地唔明扮明, 明明唔知我地講咩都話ok. 點頭 ! 永遠唔學好d 廣東話, 唔識點講就唔講, 好多姐姐都係咁 !

子爵府

回覆 suco 的帖子

烚奶器得一個按鍵, 好難整得爛喎.....想像唔到會點爛???

男爵府

引用:回覆 Handsomewoman 的帖子怕都冇法, 唔講

怕都冇法, 唔講佢唔會改 ! 我唔想發生左意外先後悔冇出聲 , 佢而家執哂野想走, ...
最怕佢吾理小朋友就咁走左右咋。
佢地咩都做得出。

男爵府

引用:回覆 suco 的帖子烚奶器得一個按鍵, 好難整

原帖由 加菲 於 14-07-11 發表
回覆 suco 的帖子

烚奶器得一個按鍵, 好難整得爛喎.....想像唔到會點爛???
整潤入面啲零件就可以壞啦

男爵府

引用:Quote:原帖由 加菲 於 14-07-11 發表回覆 s

原帖由 Handsomewoman 於 14-07-11 發表
整潤入面啲零件就可以壞啦
整濕

男爵府

引用:回覆 Handsomewoman 的帖子佢地唔明扮明,

佢地唔明扮明, 明明唔知我地講咩都話ok. 點頭 ! 永遠唔學好d 廣東話, 唔識點講 ...
係囉! 冇佢地辦法。
問佢野第一次比左個答案你,你唔信,問多次,會比第二個啱啱相反嘅答案。嘔電!!!!

大宅

引用:Quote:原帖由 wingwing1012 於 14-07-11 發

原帖由 Handsomewoman 於 14-07-11 發表
都係。人地唔要嘅可能有原因。。。
問清楚啲好
同事嘅工人算聽話同对小朋友好, 但偷訓晏教同煮飯難食。点取捨? 好似都要唔落。

男爵府

引用:Quote:原帖由 Handsomewoman 於 14-07-11

原帖由 suco 於 14-07-11 發表
同事嘅工人算聽話同对小朋友好, 但偷訓晏教同煮飯難食。点取捨? 好似都要唔落。

...
仲有幾耐完約?現僱主會斷佢約?

大宅

我諒佢唔敢,唔係我一定報警 , 同埋佢passport係agent度, 佢走得出我屋企走唔出HK ! 琴日我返到去扮冇事,冇俾條片佢睇, 因為今日星期6我仲要返半DAY,打算今日收工先返去同佢講 , 點知我出左門口睇CAM, 件死野冇啦啦係度喊, 人地睇個湊BB通常要笑容多,你冇都算,仲要喊苦喊忽 ! 宦唔知係咁有病 一陣有意帶佢上AGENT度搵埋D印姐翻譯,3口6面傾清楚! 唔做就俾信我 ! 我一定寫信去入境署講哩個工人工作有問題 ! 博炒 ! 阻佢下次入境害人

侯爵府

suco 發表於 14-7-9 19:53
我覺得个工人用古董电話几好吖,会唔会純品d? 又起碼冇得上網唔駛机不離手。

...
出多兩個月糧睇吓仲係唔係古董電話!

大宅

suco 發表於 14-7-11 19:42

...
已經好好了!佢可能冇咩做先訓妟覺⋯

首頁

尾頁

跳至