影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

叫個餐旦治好?

定係5 香肉丁諉肉通?

想去星巴克整杯kopi 嘆下,

不過又怕今晚訓唔到...................

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

雪菜肉c 發表於 14-9-26 17:48
禾平時一個星期都有做下back up,

禾copy 哂你呢堆野,
你好勤力啊,娘娘

禾半年都未必有一次

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

雪菜肉c 發表於 14-9-26 17:50
叫個餐旦治好?

定係5 香肉丁諉肉通?
五香肉丁通

你講完我都好想食五香肉丁烏冬

禾唔係曬命,tea or coffee對我係0作用

幾時飲,飲幾多都得

水晶宮

haileymama 發表於 14-9-26 18:03
你好勤力啊,娘娘

禾半年都未必有一次
禾好多相架
back up 係唔想茅左個phonebook 同d 相囉

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 haileymama 於 14-09-26 發表

原帖由 fatdenden 於 14-09-26 發表
你要咁多部,早知我叫老公唔好cut 單。。。本來有兩部64g金
Denden, 今晚係咪入去玩呀? 我要7點半先入到去呀~

水晶宮

haileymama 發表於 14-9-26 18:06
五香肉丁通

你講完我都好想食五香肉丁烏冬
烏冬禾都超like,
呀,

你知唔知百佳入左隻韓國刀削麵,

係堅係made on korea 嘅,

好大包, 一包有6 紮,

唔係真空packing,

禾整過幾次架喇,

真係幾滑滑架.

水晶宮

食緊餐旦治 + 熱holick

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:Queenie_0012 發表於 14-9-26 17:35

原帖由 haileymama 於 14-09-26 發表
我部5C無touch ID,唔怕

今朝我先update完8.0.2,touch wood無事啊
好似話其他機無事,啲報道話係iphone6 新機upgrade出事。

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 fatdenden 於 14-09-26 發表

原帖由 wing2212 於 14-09-26 發表
Denden, 今晚係咪入去玩呀? 我要7點半先入到去呀~
我喺入面喇

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 wing2212 於 14-09-26 發表De

原帖由 fatdenden 於 14-09-26 發表
我喺入面喇
有咩筍嘢玩?

水晶宮

http://www.koreastardaily.com/tc/news/48398

洪真京因為演出《來自星星的你》中千頌伊的好友洪福子一角受到矚目,7月初在電視節目中公開坦承罹患癌症,令外界非常吃驚。近來她出席走秀活動,被發現頭髮已經掉光,但面對鏡頭態度非常坦然,受到不少粉絲讚美。

洪真京24日參加某時尚品牌的25周年紀念會,穿著合身的黑色皮衣、牛仔褲,頭上戴著毛帽,外型看起來非常俐落,但因為接受抗癌治療的關係,過去烏黑的頭髮已經全部掉光。然而她面對鏡頭的態度非常坦然,也一直保持靦腆的微笑,大方表示:「戴假髮的話很難向周遭的人解釋原因,所以乾脆保持光頭。」坦然的態度得到許多讚美。
洪真京7月初在電視節目中公開病情,透露罹病後曾經一度對人生感到失望,怨嘆總是遇到不好的事情,但後來轉念一想,決定要堅強的面對療程,告訴自己堅持下去:「人生本來就是一種修行!」樂觀的心態讓現場人員都大受感動,粉絲也紛紛上網留言祝福她早日康復。

佢個女仲好細喎,唉,真係世事難料

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 fatdenden 於 14-09-26 發表

原帖由 Queenie_0012 於 14-09-26 發表
有咩筍嘢玩?

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 Queenie_0012 於 14-09-26 發

原帖由 wing2212 於 14-09-26 發表
嘩哈哈哈哈哈哈哈哈!

你地係入面玩兩日呀?! 好正呀!

我記得喺東京睇過,依家香港有,好期待呀!

大家玩得開心啲呀!

水晶宮

回覆:《泡菜雜綜營》part 10

打咭

點解今次要搞到停課咁大鑊

有啲殺到埋黎咁

不過,我兩個依然要返學

水晶宮

>> 140928 Running Man <<

>> 140928 爸爸,我們去哪兒 <<

>> 140926 金炳萬叢林的法則 (所羅門群島篇) <<

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:打咭點解今次要搞到停課咁大鑊有啲殺到埋黎

原帖由 haileymama 於 14-09-29 發表
打咭

唉。。。

水晶宮

回覆:《泡菜雜綜營》part 10

shxt 金鐘轉車好多人

翡翠宮

haileymama 發表於 14-9-29 07:49
打咭

無停課~ 呼籲啫~教協係會員多, 但好老實, 大部份人拎個證要黎買嘢咋~

fatdenden    發表於 14-9-29 10:49

水晶宮

呢到講, 呢到散,

你地大家可能仲細,

但64果年對禾係好深刻,

星期五晚開始,

禾一路睇電視, 見到班同學仔/年青人/棋子開始衝入去,

禾個口一路up 住 "唔好打d 小朋友, 唔好傷到d 小朋友"

呢句說話, 禾一睇新聞就一路講,

呢2 日禾諗禾講左over 100次,

禾真係好心痛, 好心痛..........

今日蕃薯便服日,

佢無黑t-shirt,

禾都搵左成套深藍t-shirt + 深藍褲比佢著.

禾自己都全黑,

當然,

禾全黑唔係代支持佢地要擺課/癱瘓交通/封地鐵出口......

而係支持最最最basic 果個信念,

就係要普選,

自己香港人一人一票,

自己選禾地心目中嘅特首.

都係果句, 唔like 就自己skip

翡翠宮

喇, 咁大家都SKIP 左我呢PART 啦~
係公海講, 我怕俾人插C~

我唔細, 所以知64咩事.

我理念係, 政治/ 政策無絕對對與錯, 只有合適同唔合適.

我反對2個POINT.
1 ) 明明宣稱和平示威, 去到夜晚, 突然有人叫班細路強衝廣場.
然後有D 團體出黎話, 原來係佢地步署左O既事!

2) 正苦用催淚彈.

MAIN POINT: 小朋友千祈唔好受傷!

完畢

雪菜肉c    發表於 14-9-29 11:20

首頁

尾頁

跳至