自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

個老豆又長期散工,個亞媽又無野做,兩公婆係屋企攪乜架,一人教一個都教唔掂,我睇報紙話佢地一直有教小朋友困難,亦安排緊小朋友入住兒童院,社工一直跟進緊,香港地幾多早出晚歸既夫妻都無教導小朋友既問題,唉!呢兩公婆真係:;pppp: ,掉屋都無用啦!依家三十幾樓咁高都爬落街,比間二樓佢,d小朋友未日日都可以爬,佢地真係要好好檢討一下呀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩,佢係咪成日上BK㗎?唔知點解我第一個反應係咁諗。

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 euniceyung 於 08-6-22 11:40 發表
黃父則向到訪區議員表示「心情仍未平復」,希望調遷到較低樓層,避免同類事件發生。

調低,容易爬?
呢咁父母,唔死都冇用!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Elefant老婆 於 08-6-22 11:47 發表
嘩,佢係咪成日上BK㗎?唔知點解我第一個反應係咁諗。

識上BK就唔會搞到對仔女咁啦!

王國長老

王國長老

幾眼訓都好, 如果小朋友話肚餓我都會整左野食俾佢地食先.

睇新聞真係好驚,好彩佢地兩個都冇事.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔知點解我有一個奇想(認真):個細路咁細個就識說服到個細佬同佢做忘命飛人,藝高人膽大,你估佢會唔會係優資?

對父母話教唔掂喎。

男爵府

比低d咪可以爬到落街囉~日日係屋企唔使返工都唔教仔,人渣

男爵府

bk 媽? 係就睇下呢d回應反省下! 養不教, 父之過
自己未玩夠就唔好生, 害人害物

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原文章由 朱古力 於 08-6-22 11:45 發表
個老豆又長期散工,個亞媽又無野做,兩公婆係屋企攪乜架,一人教一個都教唔掂,我睇報紙話佢地一直有教小朋友困難,亦安排緊小朋友入住兒童院,社工一直跟進緊,香港地幾多早出晚歸既夫妻都無教導小朋友既問題,唉!呢兩公婆真係:;pppp ...

唉~又係公援家庭, 無眼睇 ~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

有d咁ge自私父母,小朋友真係可憐!!!

小 姊 弟 的 祖 母 卻 斥 責 媳 婦 向 來 疏 於 管 教 , 只 顧 著 自 己 扮 靚 , 「 屋 企 衫 隨 處 亂 放 都 唔 理 , 我 都 唔 知 佢 點 做 人 阿 媽 ge ! 」 她 指 本 月 七 日 的 世 紀 黑 雨 , 媳 婦 竟 不 知 孫 女 擅 自 落 街 , 再 乘 坐 輕 鐵 到 祖 母 的 屯 門 大 興 住 所 , 她 當 日 赫 見 孫 女 渾 身 濕 透 站 在 門 外 , 大 感 錯 愕 , 沒 料 到 昨 日 竟 然 再 生 意 外 。
鄰 居 陳 先 生 亦 形 容 , 小 姊 弟 感 情 要 好 , 但 非 常 百 厭 , 不 太 受 街 坊 歡 迎 。 他 們 平 日 常在 走 廊 或 樓 下 公 園 流 連 嬉 戲 , 最 愛 玩 攀 爬 架 , 十 分 好 動 。 他 們 可 能 長 期 不 足 溫 飽 ,竟 在 垃 圾 房 檢 拾 鄰 居 丟 掉 的 爛 生 果 吃 用 , 又 取 去 他 楔 在 神 位 的 利 是 , 連 內 裡 的 數 元 輔 幣 也 不 放 過 。 有 街 坊 更 指 該 對 姊 弟 早 前 曾 爬 落 樓 事 敗 墮 樓 , 想 不 到 再 險 釀 悲 劇 。
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我懷疑佢地父母係唔係有少少智障或心理唔多正常,我個女4歲都歲都知驚啦!擺明自細就冇好好教養過佢地。個媽咁後生,自己唔想教細路就唔好生啦!都唔知佢當初係唔係都係問題少女,生兩個問題兒童。

兩個小朋友睇怕都唔可以再跟父母住,俾外人教又唔知仲受唔受教,真係害死佢地。
盡我一己之力,發放正能量!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個細路好曵, 我都覺唔係話肚餓咁簡單, 貪玩成份居多, 不過搞到咁大件事就唯有話肚餓掩飾. 細路已經係咁曵, 做父母更加要睇實先得.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

攞綜援唔駛做, 都唔明點解教唔好對細路

see~~~~~~ 政府咪養埋d 咁既人law, 加加加, 仲加咁多錢比佢地, 你地話, 我有咩可能唔歧視攞綜援個d 人(唔好意思, 有需要個d 老弱傷殘不列入我的歧視行列)

香港政府成日推廣"自己人" 實質佢就係分化緊我地

複式洋房

18歲就生仔,自己腦筍都未生埋,重話教仔﹖

大宅

爸爸要翻工都無得好講,但個媽媽真係....,
又唔係要揾食,屋又唔執,細路又唔理,真係佩服佢老公咁忍得.

男爵府

禁止發言

禁止訪問

水晶宮

原文章由 EVA222 於 08-6-22 20:36 發表

用繁殖較恰當,窮本無罪,根本無心做好媽媽本份,奀皮成咁難以想像,簡直擾民浪費社會資源.

報紙話個家庭係領取綜援...
點解個媽咪唔安份守己,
在家教好小朋友,
等小朋友將來對社會有所貢獻,
冇白費到 '正苦' & 納稅人的金錢 & 關心?

水晶宮

原文章由 minijelly 於 08-6-22 01:10 發表
佢亞爸都傻傻地既,要求房署同佢換屋,換間低層既,避免同事情再發生,乜唔係應該自己好好教導對仔女,又或屋企加裝窗花咩?

我睇報紙睇到呢位人兄咁講,
都覺得佢有問題.
換個低層單位, 方便佢對仔女爬窗出街趺唔死?
應該好好管教對仔女,
教佢地咩叫危險啦.

話時話, 呢對姊弟好西利.
個細佬可以爬落10層樓,
樓住爬入埋人地間屋都冇事, 身手敏捷
呢d細路有點兒天生天養feel.
比著我仔, 佢爬鋼架, 稍為高少少佢已經we 嘩鬼震.

首頁

尾頁

跳至