夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

VIKKIYU 發表於 15-12-8 19:42
* 樓主請你睇清楚前後,我有修補過,我有主動要求去旅行增進返感情,我都係呢年幾認識現在男友,唔該你睇清 ...
你先係"樓主"呀!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

VIKKIYU 發表於 15-12-8 19:42
* 樓主請你睇清楚前後,我有修補過,我有主動要求去旅行增進返感情,我都係呢年幾認識現在男友,唔該你睇清 ...
係你話在第一個帖話「前年」認識個男人。你仲呃對方,冇話自己已婚丶有小朋友,
真係好無恥!
你幾時要求修補先?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:我應該點........

you so fun

你愛既只有自己 你唔係怕傷害小朋友既心靈
你只係驚比人話你背夫偷漢 有男人就唔要個小朋友
唔係你男朋友講 你都唔會諗到二個細
有個咁既呀媽 不如留番比爸爸仲好 唔好大教壞細
離婚再識過個唔係問題 但背夫偷漢就十分嘔心

大宅

引用:我同我C6結咗婚成18年, 有2個小朋友, 但近8

原帖由 VIKKIYU 於 15-12-08 發表
我同我C6結咗婚成18年, 有2個小朋友, 但近8年我地都分房瞓, 而且我C6亦無從前咁關心我, 可以講話係無問候無 ...
會唔會係熱戀期先噤鍾意男朋友咋。
我又覺得,唔係老公唔留妳,而係難面對。
比多啲時間考慮清楚先啦,唔好噤快下決定,睇清楚先啦。

男爵府

樓主,你選擇要愛情,就不如放棄家庭,包括老公和孩子。不過你已經俾你老公知你有第三者,已經返唔到轉頭。你只有一個選擇,就係追求你嘅愛情。

大宅

引用:樓主,你選擇要愛情,就不如放棄家庭,包括

原帖由 idykawaii 於 15-12-08 發表
樓主,你選擇要愛情,就不如放棄家庭,包括老公和孩子。不過你已經俾你老公知你有第三者,已經返唔到轉頭。 ...
會付出沉重既代價

公爵府

回覆:VIKKIYU 的帖子

不如離婚喇,追求自己嘅幸福冇錯嘅,其實可以同小朋友講清楚,如果你繼續咁,俾小朋友知道你同另一個男人一齊,又未離婚嘅,可能問題仲大

大宅

可以點?梗係拋父棄子、同男友遠走高飛,過著幸福愉快嘅生活!

大宅

引用:可以點?梗係拋父棄子、同男友遠走高飛,過

原帖由 Woomingling 於 15-12-08 發表
可以點?梗係拋父棄子、同男友遠走高飛,過著幸福愉快嘅生活!
好玄

珍珠宮

引用:* 樓主請你睇清楚前後,我有修補過,我有主

你先係樓主呀!請你都睇清楚大家意見, 放生你老公同兩個小朋友啦…

大宅

回覆 Miulo 的帖子

好中肯;罵得好!

大宅

唉!唔該那些沒有責任感的媽媽慳D唔好生仔,仲要生兩件,為了自己快樂就背叛頭家,家中有兩個小朋友還有空閒時間和心思去結識新歡,真佩服,我湊一名都忙到死喇!

伯爵府

5好介意.請問樓主年齡糸3x定4x?

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

見到呢d post真係無言,只能講人係自私無分男女,其實仲要問咩?既然做得出又點會唔識同小朋友講,自己講愛情就大晒啦,連仔女咩心情都可以不顧,唔愛咪正式離婚囉,係要做到背夫偷漢咁cheap黎傷害人,記住他朝君體也相同!

ruby321321    發表於 15-12-12 00:10

大宅

我唔知你男朋友父母知唔知你既存在,不如你叫你男朋友講左你既事比佢父母知先,佢地接受你嫁過去先再諗啦。
正常父母唔會接受咁樣既人做新抱架,當你男朋友受到壓力,佢對你既愛有幾多到時先知。

子爵府

你好似完全吾覺得自己係衰人,真係佩服
同老公感情淡,修補吾到,ok! 一係將將就就甘一世,一係離婚!但你選擇欺騙男朋友,令人吾知你有老公有二個小朋友的情況下和你發展。可能你都知如果一早講明,男朋友已經走左九世!到後來男朋友情恨深種至招供!又話會離婚!如果男女性別對調,完全就是一個賤男呃女做小三,話同老婆冇感情又話離婚一樣!

同老公攤牌前,可能你已經成日吾痴家去溫佬又去外遊,所以老公估到你有小王。攤牌後,又想羸得全世界,想像用言語偽術減低傷害小朋友!是否太天真了?!小三果個可以仲可以呃呃tum tum,當中二果個儍既?希望你吾好一錯再錯,坦承一切再問小朋友意願吧!

Miulo    發表於 15-12-9 06:59

大宅

其實唔錯都錯佐,問/鬧返轉頭,都無用架,我覺得依家最重要都係對小朋友

樓主或者試下搵啲社工傾下,睇下點樣同小朋友講,先會令佢地明白件事

我個人唔贊成再拖,其實父母之間有問題,佢地咁大個,都會感覺到,都會影響小朋友,咁又何苦

我自己會選擇同小朋友坦白,但會強調父母其實都好愛佢地,只係父母相方感情出問題,所以要分開,就算唔一齊住,都最愛係佢地

至於你男友,等小朋友接受佐父母分開先同小朋友見我覺得好啲
一下子要小朋友接受咁多野,未必承受得住

我相信,你需要花更多時間去修補同小朋友既關係了

大宅

引用:我同我C6結咗婚成18年,+有2個小朋友,+但近8

我同我C6結咗婚成18年, 有2個小朋友, 但近8年我地都分房瞓, 而且我C6亦無從前咁關心我, 可以講話係無問候無 ...
有早知無。。

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:* 樓主請你睇清楚前後,我有修補過,我有主

題外話,開帖個個先叫做樓主,即你先係樓主呀

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

對仔女來說,父母要離婚的事實,相信不論幾多歲都好難接受,當然年紀愈細,傷害會愈大。但樓主個case,拖到小朋友多大為之適合??既然樓主去意已決,其實不宜再拖,小朋友當然跟爸爸適合得多!

首頁

尾頁

跳至