自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今年同仔仔係法國醫院割包皮,隔離床個小朋友係佢病人,佢都零晨1點鐘黎巡房(唔知係出心,定係驚咗小朋友父母既奪命追魂call.)

講開醫生費隨時變,我都試過,6月睇醫生時約6月割包皮,當時話醫生費$4000,夠claim保險,後來兩次自己提出改期,一次醫生提出,拖拖拉拉到8月先做,醫院收據寫醫生費$5000.到覆診時問醫生,佢話呢期收開$5000.
頂事前又唔講,如果唔係第一次改期由我地提出,真係唔順氣:;pppp:

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能想幫補番d律師費!!!!

複式洋房

呢個陳x誠醫生都幾臭名遠播,早幾年去睇佢一個講座,講得幾好,以為佢好好人la, 之後去問佢問題,問第一句,佢個死人樣勁寸,話上佢診所講,應該想掠水.之後好憎佢,見佢上電視即轉台.
呢D醫生好無醫德,上電視想博出名,就可掠多D水.
唔知是不是報應,而家個仔禁樣衰!!

大宅

原文章由 lt611 於 08-8-24 00:32 發表

陳醫生是位傳道人,相信不是全心騙你,是否當中有誤會.
你應該直接問陳醫生.

吓! 傳道人就唔呃人,妳會唔會單純咗D呢?
BTW, 他在那間教會做傳道人?

[ 本文章最後由 newmama01 於 08-8-26 00:19 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

夏天聽佢d歌,連冷氣都唔使開

原文章由 wendykaka 於 08-8-24 05:56 發表
係呀!! 鍾意出風頭、唱兒歌、夾到成身公仔嗰個咯.

大宅

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

大宅

好媽媽勳章

叫佢食屎啦,我做診所咁耐都冇聽過有醫生咁掠水 支針佢收$780都食水深啦,我之前做個度平佢$100,都係正廠針,佢條粉人親自打針仲要收多兩舊?!唔係醫生打洗鬼去佢度打咩?! 痴孖根,叫佢去死啦

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

点解要幫補律師費???????????

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 ada0707 於 08-8-26 08:44 發表
点解要幫補律師費???????????

佢個仔偷拍人裙底

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 beverly@mim 於 08-8-27 01:32 發表

佢個仔偷拍人裙底

得嗰 19 歲, 以後條路.........點算. mouth:

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢真係好離譜喎,我年年去我私家醫生度打流感針,都係講左幾$$就幾$$,點會打完加$$架??痴線,梗係個醫生幫我打架啦.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

佢好似係返 <窩福 >架

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不嬲都覺得哩個醫生好騎呢

伯爵府

原文章由 wendykaka 於 08-8-27 02:08 發表

得嗰 19 歲, 以後條路.........點算. mouth:

Don't worry, his father has been helping him to get money ...... from us :;pppp:

複式洋房

佢開口埋口就問你有冇買保險. 小小野就要小朋友入e院. 好無醫得.

公爵府

不過有d診所, 會列明晒所有額外收費, 例如洗傷口, 小型外科手術費, 注射費(疫苗費用另計). 通常d非牟利團體辦既診所都會寫明.

而家問題係, 有無其他人都在陳X誠診所打過肺炎鍊球菌預防針, 而又唔使額外俾$200呢?

大宅

原文章由 alik 於 08-8-27 21:11 發表
不過有d診所, 會列明晒所有額外收費, 例如洗傷口, 小型外科手術費, 注射費(疫苗費用另計). 通常d非牟利團體辦既診所都會寫明.

而家問題係, 有無其他人都在陳X誠診所打過肺炎鍊球菌預防針, 而又唔使額外俾$200呢? ...

我估呢個唔係重點囉, 如果陳醫生一早講明總收費要 $980
樓主就唔會咁嬲啦

民房

佢有睇過我個仔﹐我又覺得佢好好喎。。我介紹我朋友個仔睇佢﹐佢都話唔錯

我諗係有言語上既誤會﹐個$200應該係診金
其實姑娘都可能講唔清楚﹐你親自問醫生啦

大宅

其實,下次可以話冇錢,要出去拿,跟住唔返轉頭

我有朋友係果幢大廈做登記護士,佢話唔少人都係咁

首頁

尾頁

跳至