夫婦情感

跳至

首頁
34567...13

尾頁

大宅

原文章由 bkfans 於 08-10-31 18:04 發表
又冇註冊, 又冇仔女, 又咁愛個男人....

200%輸晒啦.

咁唯一可以做的, 係忍囉. 根本完全無本錢講條件.

又真wor, 如果個男人同個29原來已註冊左, 講就=叫個男人同29&佢個仔一家團聚..
一係就叫你家姐一刀cut 左佢算數, 無謂等到50歲先一個人過, 返正你家姐又唔駛靠佢養.

民房

我覺得男人是變了,跟你家姐有感情,男人點辛苦都可以愛好多人,但女人不可以。若果你家姐甘愛姐夫,可以繼續扮不知,但自己財政要慢慢完全不要姐夫了,就才想離去問題。好多野男人一講明,知道你會就佢,佢只會迫你去到底線。到時要你家人體諒佢,由佢自由有一個更健康的家,同子團圓,甘你家姐就真是要立刻走la。

伯爵府

好媽媽勳章

我終於明白,
點解有d人話見到朋友老公/老婆偷食,
都唔好同個老公/老婆講,
可能呢種方法好鴕鳥,
但亦可能係雙方都會開心既方法......

洋房

原文章由 sharonhwyc 於 08-10-30 22:36 發表
大家掉返轉黎諗下,
如果係發生o係自己身上,
可唔可以當冇事發生?
我自己就唔得啦~
比我一定會問,
起碼得個知字都好~
不過都要睇係樓主家姐點諗~

我都有同感

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 bkfans 於 08-10-31 18:04 發表
又冇註冊, 又冇仔女, 又咁愛個男人....

200%輸晒啦.

咁唯一可以做的, 係忍囉. 根本完全無本錢講條件.

完全同意輸晒
但係俾我我一定攤牌架喇 邊度忍得架

大宅

好媽媽勳章

坦白講, 牌面一定輸晒咖喇!
如果我系你家姐,唔想冇左個男人 好愛佢,而個男人一直都對我o甘好又返屋企, 我會同以前一樣, 扮乜都唔知, 繼續"幸福"落去..

雖然o甘做好自欺欺人, 但老實講, 如踢爆左, 個男人一定系揀女人, 話晒人地先系"一家人", o甘做對自已冇好處!
更何況你家姐o甘愛佢男友, 個女人又唔搞小動作, 又唔搵你家姐,河水不犯井水! 咪當一切冇事發生lor

但你都提醒你家姐, 唔好太依賴佢男友, 學識下獨立, 找多d自已興趣, 令個人開心d, 希望佢慢慢會學識放低

男爵府

徐婕兒-我可以忍受

[ 本文章最後由 心大心細 於 08-11-2 11:44 編輯 ]

大宅

who is 徐婕兒 ?

原文章由 心大心細 於 08-11-2 11:43 發表
徐婕兒-我可以忍受

RwX7oTjzpRw&feature=related

男爵府

台灣歌手, 聽聽歌詞說什麼...

伯爵府

IF 係我, 我實忍唔到, 就算today 忍到, 咁仲有以後日子呢, and if 有1日姐夫要提出分手咁點算, lee 件事, 點都唔可以當冇事發生.

伯爵府

人地仔都有埋仲咁大,對你點好都係假,就算你家姐係註左冊都要byebye啦,邊有得同人分老公架.

看情況就輸曬, 但可以倒返轉頭講, 無仔女考慮既野又少左, 可能好d. 43yrs e+都唔算老, 仲有大把機會找到另一半, 唔好比個男人打沈. 就算唔係, 都可以一個人過活, e+唔係想同唔想問題, 係無得揀啦. 惟有去面對啦.

問世間邊有不變既愛, 只有神既永不改變.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

叫你家姐面對現實
放走個男人啦
就算宜家留得住佢個人
佢個心都唔喺自已度

長痛不如短痛

珊瑚宮

環保接龍勳章

我以前有個同學, 有一個不一樣的童年. 出世紙是寫她領養的. 這是她母親在她15歲那年告訴她的,她為這哭了很多天 . 她自小有兩個媽媽, 她也不太清楚, 只知道兩個媽媽都很愛她. 生母是細媽. 大了, 知道父親跟正妻沒有兒女, 所以在大家同意下, 她父親跟她生母生下了她. 這是我知道的一個"好家庭"的故事. 我聽到我的好朋友眼紅紅的跟我說這家事. 我也感動了~ 只可以說大媽對她及細媽很好, 細媽也很尊重大媽.
我想是因為她家要有"後", 所以在某些原因下, 她大媽默認了這關係. 她父親很愛大媽, 沒有為了那家庭跟正妻離婚, 而且更一起居住來. 我朋友說, 她細媽一向有抑鬱病. 我並沒有問她為何? 因為她跟我說過, 每個週末, 假期, 爸爸都跟大媽去玩, 去旅行.

這個家庭不是100分, 但起碼在最壞的情況下保存得最好. 男的不是不要正妻, 正妻並沒有遷怒於細媽. 男不論對細媽的目的是為仔??為愛?? 對那細媽是否公平?? 對大媽是否公平?? 我都唔清楚. 我只係知道, 這家人父親, 大媽, 細媽, 及我的朋友沒有哭哭啼啼. 我的朋友是一個快樂的人, 因為她說她多人錫.

樓主, 見到你家姐的故事, 令我想些朋友的故事. 到我朋友的父親幾年前過世, 大媽細媽感情到現在都好好的.
希望你家姐好好跟丈夫談.

[ 本文章最後由 alphabetagamma 於 08-11-3 23:12 編輯 ]

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

唔係ma~~~~~~

接過29過來

邊個女人做得到!!!!! 快來報告!!! 比十個另妳

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-10-31 11:20 發表

咁我都同意...無謂因為一時意氣而去生小朋友囉!咁生個小朋友出黎做乜先?生出黎都要教嘛!同埋小朋友所有事都要父母憂心!坦白講,女人有咗小朋友之後,個專注力都會全部响哂個小朋友身上,顧得個仔都無心情無時間去諗愛 ...

問題系生咗之後. 個佬都系要29, 咁迷重慘.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

一口氣睇晒呢個topic,
我認為樓主同家姐應盡快揾私家偵探,
起清29同個仔d料先,
唔駛估估吓,
有証據在手再慢慢參詳下一步,
而家要保持泠靜...十卜you!

男爵府

畀面勳章

原文章由 Hi-Fi 於 08-11-4 14:11 發表
一口氣睇晒呢個topic,
我認為樓主同家姐應盡快揾私家偵探,
起清29同個仔d料先,
唔駛估估吓,
有証據在手再慢慢參詳下一步,
而家要保持泠靜...十卜you! ...

agree...唔好寃枉錯人呀!!

等待驗證會員

根本成件事都未証實, 個仔究竟係咪真係姐夫? 個女人身份又係咩 ? 咩都未 confirm就判咗姐夫死罪, 兼且攪到自己神經衰弱, 何必呢

同埋, 你姐夫男家仲有無親人 ? 6299呢 ? 係咪可以喺佢地口中試探咗先呢, 如果個男人真係有仔女, 可以瞞老婆啫, 但未必會瞞住老人家喎

複式洋房

嗱! 各位, 我已經集合咗各方意見, 即係咁, 好唔理性咁我睇咗幅相, 姐父同個細路真係好鬼似.

但學你地話, 一定要講證據.

我家姐開始search d 私家偵探, 反正家姐都認定咗相中個男仔係姐父個仔. check 清楚都好d.

不過真係好貴, $8000基本費, 往後跟蹤姐夫每日收$3000, 要文件証明仲要加錢, 視乎難度, 到時再開價, 仲唔包查唔查到. 仲要提供埋姐夫的出入行程. 如果姐夫即刻斷正呢, 咁條數就冇咁大. 如果要即時報告, 叫家姐即刻來現場再要加$2000. 下下都千千聲呀

但如果, 姐父一路都唔出動呢, 咁就燒銀紙咁燒

所以呢, 今個星期我就約咗家姐騙姐父話去澳門由星期五玩到星期日晚, 睇下姐父有冇行動!!!

好緊張呀!!! (唔係黑心, 此刻心情除了用緊張來形容, 都唔知可以用咩詞意)

咁大個女都未試過去揾私家偵探, 以為做戲至有咁.

我陪家姐上到去, 個偵探姐姐收錢時仲勸我家姐唔好查, 話好多case, 查出來棧自己傷心. 好多都會好後悔揾佢地查出真相.

但係佢e 句說話係look 咗張咭時才講出來.

首頁
34567...13

尾頁

跳至