跳至

首頁
34567...37

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 wing111 於 08-11-17 13:30 發表
你地開始嘔未呀? 我已經開始了..好辛苦呀..

我未呀~希望唔會嘔啦~
不過,個胃成日唔舒服..
今日開始,胃口好差~
唉~唔知要捱幾耐呢??

大宅

原文章由 wing111 於 08-11-17 13:30 發表
你地開始嘔未呀? 我已經開始了..好辛苦呀..

我唔嘔, 但係一樣都係頂住個胃
每次唔敢食咁飽, 一飽就會好辛苦

好慘... 依家D衫已經緊...
仲要成日好攰.. 仲未講俾公司知, 攰都要撐住...

大宅

好媽媽勳章

唔知係咪拕女唔會嘔呢? 上一胎係仔成日作嘔,呢胎暫時冇咩感覺喎~

不過上星期傷風到而家都未好,因為只可以食d好輕既藥

大家要保重呀~~

大宅

黎緊幾日仲要跌到15度, 你更加要小心
各位保重~ 唔好俾自己病~

原文章由 monchuBB 於 08-11-17 15:02 發表
唔知係咪拕女唔會嘔呢? 上一胎係仔成日作嘔,呢胎暫時冇咩感覺喎~

大家要保重呀~~

大宅

禽日又嘔又無胃口阿媽先話" 你呢胎同上胎係咪一樣呀, 咁可能又係細佬喎"..
我而家O係公司..成個人周身唔自在, 唔知想點..唉..快D放工..
大家都要保重

原文章由 monchuBB 於 08-11-17 15:02 發表

大家要保重呀~~

大宅

好媽媽勳章

仔同女都唔緊要啦,最緊要健健康康!!
係呀,我都係返緊工,對住個mon耐少少好眼訓 ,頭先仲頂唔順"扒"左响枱訓一陣(d同事以為我食左傷風藥眼訓),希望快d過12wk情況應該會好d勒

原文章由 wing111 於 08-11-17 15:56 發表
禽日又嘔又無胃口阿媽先話" 你呢胎同上胎係咪一樣呀, 咁可能又係細佬喎"..
我而家O係公司..成個人周身唔自在, 唔知想點..唉..快D放工..
大家都要保重

...

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆 #4 monchuBB 的文章

我上胎拕女唔係點嘔, 加埋 10 次都冇, 但今胎已經成日嘔, 好辛苦

複式洋房

Square,
已經confirm左喇... 預產期7月11號...
--------------------------------------------------------
囡囡已經2歲幾喇.. 而家又陀多個..
本來諗住再遲多一兩年先再生, 點知... 唉~~~ 咁都中..
原本諗住出年可以返香港的我, 睇黎又要等多年幾兩年先返到喇..
三日前已經開始有嘔既情況, 同上次一樣, 食乜嘔乜..
真慘!! 上次嘔到差唔多生前先無事..
今次, 希望快d嘔完, 因為我已經無乜興趣食野喇...
最慘既係, 我前幾日又開始病, 感冒,
醫生話唔食得藥, 只係叫我用鹽水漱口, 唉~~ 真係好辛苦!!!
原本諗住今次6299返左香港, 有大半年時間可以enjoy一家三口,
點知有左bb, 睇黎佢地會好快返番黎喇, 我又無左一家人獨處既時間喇, 每次諗到呢一點, 我真係好唔開心!!!
Anyways, 好想呢個bb快d出世, 好在佢係7月出世, 計埋坐完月,
我都仲可以同自己同囡囡出去慶祝生日!!
到我地兩個生日既時候, 屋企又會有新成員一齊喇!!!
但最美中不足既係, 依然尚欠一個安樂窩~~
--------------------------------------------------------
唔記得同大家say hi.. 我叫karen呀, 一個已經有2歲幾囡囡, 住係加拿大既mami!! Nice to meet you ALL!!

[ 本文章最後由 kchy 於 08-11-18 09:34 編輯 ]

大宅

尋晚睇醫生驗到, 有少少手足無惜, 因純屬意外, 好驚經濟上有問題亞囡先岩岩13.5個月..諗住可以輕鬆下, 點知又要再黎過, 個身未修哂, 又要脹過..真係幾忐忑我係全職媽咪, 小朋友99

大宅

好媽媽勳章

咁你呢胎好可能係囝囝喎...我上胎陀呀仔都唔係嘔得好嚴重,加埋唔夠10次,不過相比今次,今次除左累點都沒什兩樣

原文章由 Lqueenie 於 08-11-17 22:17 發表
我上胎拕女唔係點嘔, 加埋 10 次都冇, 但今胎已經成日嘔, 好辛苦

別墅

原文章由 nancy0411 於 08-11-18 10:43 發表
尋晚睇醫生驗到, 有少少手足無惜, 因純屬意外, 好驚經濟上有問題…亞囡先岩岩13.5個月..諗住可以輕鬆下, 點知又要再黎過, 個身未修哂, 又要脹過..真係幾忐忑…我係全職媽咪, 小朋友99湊 ...

你都好囡囡歲幾,我個仔仔只係8個月(今年出世),今次係意外再有,其他都唔怕,只怕唔知點湊,本來減肥有啲成績,家吓又有咗,不過我好享受大肚中日子,只係生嗰時痛到死唓,諗起又要離多次,有點不知所措

大宅

原文章由 櫻子 於 08-11-18 15:55 發表

你都好囡囡歲幾,我個仔仔只係8個月(今年出世),今次係意外再有,其他都唔怕,只怕唔知點湊,本來減肥有啲成績,家吓又有咗,不過我好享受大肚中日子,只係生嗰時痛到死唓,諗起又要離多次,有點不知所措 ...

唔好咁啦, 太多擔心唔開心 bb會知架~
我都肥左好多, 但係諗住生埋依件收工
到時先再減囉

大宅

諗起又要離多次,有點不知所措.....極度有feel, 我係開刀生, 痛就唔係好痛, 但....又要脹過, 真係咩都鬆哂..原本只諗住生一個..點知...

不過你大仔咁細就lair hair d...到細b出世佢先約15個月, 最頑皮嘅時候...

原文章由 櫻子 於 08-11-18 15:55 發表

你都好囡囡歲幾,我個仔仔只係8個月(今年出世),今次係意外再有,其他都唔怕,只怕唔知點湊,本來減肥有啲成績,家吓又有咗,不過我好享受大肚中日子,只係生嗰時痛到死唓,諗起又要離多次,有點不知所措 ...

大宅

但係諗住生埋依件收工到時先再減囉...惟有係咁諗

我都覺得bb會知, 我陀亞囡時好開心, 亞囡而家由朝笑到晚..所以而家要叫自己開心d..

原文章由 珊珊媽媽 於 08-11-18 17:12 發表

唔好咁啦, 太多擔心唔開心 bb會知架~
我都肥左好多, 但係諗住生埋依件收工
到時先再減囉

大宅

我噚日照左lu.......見到心跳,暫時一切正常,不過e生又照到卵巢發大左......佢話要等個胎隱左先可以再睇下下一步點做........

6w3d (size : 0.66cm)
預產期係12/7
last period : 28/9

複式洋房

我都黎報到先
各位媽咪, 大家好!!
大仔2歲半, 今日睇醫生先知有左, 胎預產期係7月7日, 係意外.... 不過一直都打算生第二胎, 所以都好開心
呢兩日無咩胃口, 又作嘔... 上胎陀仔都唔無嘔, 希望今胎係女啦

複式洋房

我住青衣, 上胎係廣華生架
今胎都想係廣華, 唔知得唔得呢?

大宅

下年係咪好多人生?

民房

Hello I am new here. I found out I am pregnant on 11/11, my last m on Oct 13. Not sure when will be the best time to go see doctor lei? I have booked the doc on next tue 11/25. I can still eat, but I have lots of air in my stomach... Are these normal?

民房

^o^

我都黎報到先
各位媽咪, 大家好!!我住沙田,
仔仔7months(今年出世), 今日睇醫生先知有左, 胎預產期係7月3日,一直都打算生第二胎, 所以都好開心,諗住生埋依件收工到時先再減!我係開刀生,我係全職媽咪, 小朋友工人湊,Book Lam醫生December做唐氏. Hope everthings going smooth ^o^

首頁
34567...37

尾頁

跳至