跳至

首頁
34567...24

尾頁

伯爵府

原文章由 wincat 於 08-12-7 19:35 發表

this afternoon i had stomach ache in the middle of the afternoon sleep. now i am very scare...the ache last for about 5 mins...

now is okay...but just so scare...anyone had experience this be ...

胃痛定小腹痛? 如果胃痛就唔驚... 小腹痛就小心d check住!

伯爵府

原文章由 star420 於 08-12-7 14:41 發表
我上一胎同今胎都有少少谷M的感覺mouth:
不過今胎又真係多左D屁屁
但我問過E生,佢話胎胎唔同,但都係正常嘅^^

今胎我都有谷M的感覺, but無屁屁...

伯爵府

原文章由 qflf 於 08-12-7 10:12 發表
有呀, 成日都好似想放屁咁呀~
又有未必放得出...有時都唔知係想去大大定係只係氣...
0的人話東區都有OSCAR做?好似要1600蚊..
我諗住如果BOOK唔到政府先BOOK私家囉... ...

其實, 如果唔係免費, 點解唔去私家度驗oscar, 又唔使排期, 報告又快! 我記得上胎我係私家驗, 連埋果次睇醫生+check頸皮+驗血, 都係around 1200... 平時睇次醫生都要450+啦, 所以我覺得好過book政府lor!
不過, 今次我有的免費, 當然就係政府做!

伯爵府

原文章由 bu 於 08-12-7 13:49 發表
好擔之tim,剛剛去toilet見到張pad度有D啡,用tissue就有D紅,唔知點好!希望無事la。

我M過期果日有d見紅, 第二朝鮮紅添... 所以我都好緊張咁見佐醫生, but現階段醫生都做唔到d咩, 如果見紅多佐, 醫生就會開d黃體酮來保胎...

第三日, 我就無事啦... 不過尋日同屋企人去長洲, 又有d見啡! mouth: 睇來休息真係好緊要!

我第一胎都有見啡, 不過醫生話好多人都會係咁... 所以今胎我都唔算係好緊張... 最緊要多些休息!

伯爵府

原文章由 qflf 於 08-12-6 23:14 發表
我都係星期四先驗到BINGO呀, 0個日已經睇左醫生, 寫埋紙去東區排期了, 第一次係12月29日.

我另外又BOOK左12月22日去私家, 因為想睇到BB心跳呀~
我係第一胎,好緊張呀!!! 而家個肚有0的輕輕0既M痛FEEL..
0的人話係子 ...

哎呀... 如果我係12月29日就好啦... 個個都係12月29日ge! 我同姑娘講有見紅, 姑娘問我想唔想早d見醫生, 我竟然話:"唔使!"... 所以排到1月5日!

我又係book佐12月22日睇私家, 想睇BB心跳! 我估我地兩個的預產期好近! 你計佐預產期未呀?

子爵府

原文章由 jjtseung 於 08-12-8 09:28 發表

其實, 如果唔係免費, 點解唔去私家度驗oscar, 又唔使排期, 報告又快! 我記得上胎我係私家驗, 連埋果次睇醫生+check頸皮+驗血, 都係around 1200... 平時睇次醫生都要450+啦, 所以我覺得好過book政府lor!
不過, 今次 ...

我上次係政府冇比過$450喎
Anyway,如果係高齡產婦,政府免費同你check好多嘢架

伯爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-12-8 11:01 發表
我上次係政府冇比過$450喎
Anyway,如果係高齡產婦,政府免費同你check好多嘢架

我係指私家每次要$450... 嘻嘻!

私家(我果位醫生, 診所係旺角): 果次睇醫生+度頸皮+驗血(oscar report) = around $1200 (我預到岩岩夠4~5個星期, 夠期睇私家, 咁可以han一次睇私家的$$)

政府做oscar都要千幾文... (35歲以上先有免費)

所以我覺得, 如果自己的私家醫生係好有經驗的, 係私家做仲抵d咁計!

別墅

各位0908媽媽加油呀!不過我已經唔係0908媽媽....
我今日睇左醫生,原來係chemical pregnancy...係乜?即是卵子受精後不能著床,依家就好似黎m咁。醫生話有d人會以為m黎遲左... anyway,我都無唔開心,因為不用什麼treatement,不過今次m會黎多d。
之前都煩緊如果話要bedrest都唔知點算,無人睇呀仔,依家咁我就可以做乜都得lu。

伯爵府

原文章由 bu 於 08-12-8 14:02 發表
我今日睇左醫生,原來係chemical pregnancy...係乜?即是卵子受精後不能著床,依家就好似黎m咁。醫生話有d人會以為m黎遲左... anyway,我都無唔開心,因為不用什麼treatement,不 ...

好在係自然淘汰, 你都唔會feel到痛苦! 相信, 上天在適當的時候就會比到個健康小B你架啦... anyway, 你呢兩日盡量多些休息啦!

大宅

各位 :
我呢兩日咳呀, 今日仲係勁咳果隻, 會唔會有影響架?? 凡好擔心呀 .
聽日打算去廣華登記, 因為知道廣華好 full, 真係去快 d 去先得.

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原文章由 jjtseung 於 08-12-8 09:08 發表

唉... 我個女~~~ 問親佢都話唔要細佬or細妹!

你試下叫囡囡多d同你個肚傾下計,然後準備定份禮物待bb出世後送比家組,又同囡囡講,話細佬or細妹將會有份禮物送比佢,慢慢幫佢地培養感情!!

男爵府

原文章由 jjtseung 於 08-12-8 09:28 發表

不過, 今次 ...

我都係選擇c+,起碼可以等我放工先去check!!

男爵府

原文章由 jjtseung 於 08-12-8 09:35 發表

我M過期果日有d見紅, 第二朝鮮紅添... 所以我都好緊張咁見佐醫生, but現階段醫生都做唔到d咩, 如果見紅多佐, 醫生就會開d黃體酮來保胎...

第三日, 我就無事啦... 不過尋日同屋企人去長洲, 又有d見啡! mouth: 睇 ...

其實休息真係好重要呀!!!

男爵府

我今日睇左醫生,原來係chemical pregnancy...係乜?即是卵子受精後不能著床,依家就好似黎m咁。醫生話有d人會以為m黎遲左... anyway,我都無唔開心,因為不用什麼treatement,不 ...

唔緊要啦!最重要身體健康,慢慢再生都唔遲!!
記住要好好休息,養好身子呀!!!

[ 本文章最後由 star420 於 08-12-8 18:12 編輯 ]

男爵府

原文章由 HoneyFong 於 08-12-8 17:45 發表
各位 :
我呢兩日咳呀, 今日仲係勁咳果隻, 會唔會有影響架?? 凡好擔心呀 .
聽日打算去廣華登記, 因為知道廣華好 full, 真係去快 d 去先得.

我上一胎都係咁咳呀!!不過醫生話冇問題呀,仲講笑話叫我放心,唔會咳左個bb出嚟喎!!而且我d同事都話呢d叫做妊娠咳,唔會影響bb呀!!!

複式洋房

我都要退出啦.

昨日有流小小血, 今日睇醫生, 5week啦, 胎long 都照唔到, 驗血hcg只有 61.5, 醫生叫我下個星期去驗多次血, 我自己驗尿, 紅線都淡色左好多好多, 雖然醫生叫我驗多次, 我都知今次應該係冇左啦, 好唔開心!我己經35架啦, 就係因為見到年齡差不多的同事多次流產, 所以拿拿聲開工. 唯有之後再努力 !

伯爵府

原文章由 star420 於 08-12-8 18:04 發表
你試下叫囡囡多d同你個肚傾下計,然後準備定份禮物待bb出世後送比家組,又同囡囡講,話細佬or細妹將會有份禮物送比佢,慢慢幫佢地培養感情!!

Thanks!
我等見肚果陣, 再發力... 比佢日日同BB傾偈... 好期待!

伯爵府

原文章由 Rayli 於 08-12-8 20:46 發表
我都要退出啦.

昨日有流小小血, 今日睇醫生, 5week啦, 胎long 都照唔到, 驗血hcg只有 61.5, 醫生叫我下個星期去驗多次血, 我自己驗尿, 紅線都淡色左好多好多, 雖然醫生叫我驗多次, 我都知今次應該係冇左啦, 好唔 ...

唉... 咁你而加仲有無流血? 鮮紅定啡? 你照陰超定普通照肚?

如果BB真係無緣的, 都要take it easy! 做媽媽的, 真係好多關要過... 唔好"言念"太多, 都係多些休息啦! 可能有意外驚喜呢!

我都岩岩35, 咁我地係同年!

伯爵府

原文章由 HoneyFong 於 08-12-8 17:45 發表
各位 :

問下醫生, 等個心定些... 最緊要唔好自己食藥! 多些飲水...

我陀大女的時候, 係5個月的時候都試過勁感冒, 醫生都話無事!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Rayli 於 08-12-8 20:46 發表
我都要退出啦.

昨日有流小小血, 今日睇醫生, 5week啦, 胎long 都照唔到, 驗血hcg只有 61.5, 醫生叫我下個星期去驗多次血, 我自己驗尿, 紅線都淡色左好多好多, 雖然醫生叫我驗多次, 我都知今次應該係冇左啦, 好唔 ...

i understand how u felt. ....it may because 胎先天 develop 唔好......if this time really don't work...don't give upu may try again after 3 months..

[ 本文章最後由 wincat 於 08-12-8 21:45 編輯 ]

首頁
34567...24

尾頁

跳至