自由講場

跳至

首頁
34567...22

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LedTV 發表於 24-5-6 20:30
佢地一定聯盟左
班仔女都無聽過電話

同意,攞曬啲錢但係又唔理佢, 唔聽佢電話 , 女婿仲要粗口鬧, 真係想個老豆好應該留返十萬8萬畀佢 , 同佢講會每個月畀返啲生活費佢, 唔係好似而家咁完全唔理個老豆, 而家咁咪一樣係呃曬老豆啲錢 ,講到尾啲仔女又係睇錢。

伯爵府

阿伯D仔女可能諗阿媽在生時, 阿爸有無買過咁大隻介子俾阿媽, 而家阿伯又唔係無錢, 賣了D介子手表, 都有3-4X萬, 唔驚無錢駛, 真愛的話, 又點駛要咁大隻介子, 或者到了阿爸真係無錢的時間, D仔女會俾返D利息阿爸過生活

複式洋房

回覆樓主:

睇電視聽到亞伯話原本方便比细女繼承,但個女人即刻話唔後繼承,係處理。
唔係為$,為乜咁緊張d字眼?

Skytree1000    發表於 24-5-6 22:16

男爵府

唔怕,阿伯冇晒錢可以申請綜援,點都唔會餓死。建議東張半年後再去拍下佢地既狀況,印證下呢個世界偉大既“真愛”

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:40
同意,攞曬啲錢但係又唔理佢, 唔聽佢電話 , 女婿仲要粗口鬧, 真係想個老豆好應該留返十萬8萬畀佢 , 同 ...

除咗定期之外,阿伯應該仲有啲錢,如果冇錢,邊有咁多錢買十幾萬手錢,十幾萬戒指,頸鏈!
可能啲仔女見阿伯應該有一百幾十萬可以慢慢用,點知個大陸婆咁勁,咁快cap咗幾十萬,仲要cap埋份定期

珍珠宮

回覆樓主:

呢個問題我今日都想過。其實何伯係有權選擇佢的伴同點洗佢的錢,那怕最後俾人人呃,其實都係佢的事佢的自由。
但,我又覺得,一個家庭,錢現在係叫在何伯戶口,係咪就真係只有何伯搵而屬於何伯呢?去世的前妻無份?仔女的媽都會想留返啲俾仔女吧。
睇埋今晚呢集,何伯話帶個女人返大仔家拎嘢。我就覺得,真係一個炸彈。何伯已無分寸可言,已唔係佢一個人的事,係會暴露家人的事同連累埋家人。俾我都會斬攬。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SOHOT 發表於 24-5-6 20:45
除咗定期之外,阿伯應該仲有啲錢,如果冇錢,邊有咁多錢買十幾萬手錢,十幾萬戒指,頸鏈!
可能啲仔女見阿 ...

其實個女攞曬啲錢,都可以同佢老豆講會每月畀返生活費佢,而唔係完全唔采佢囉, 而家好明顯係搶曬阿伯啲錢,就算最後佢哋係真愛,啲仔女又會唔會攞返啲錢出嚟,應該唔會囉,而家完全唔理個老豆,講唔過

男爵府

beautyttt 發表於 24-5-6 20:43
睇電視聽到亞伯話原本方便比细女繼承,但個女人即刻話唔後繼承,係處理。
...

女人一定係為錢啦,報東張都係為錢。
講真點解要用錢來考驗所謂真愛,年輕人尚且不能,何況對一個老人。
啲錢係亞伯嘅,由一開始聽到呢件事,已經覺得子女處理不當,再睇埋呢集東張,更加覺得亞伯嘅子女眼中都係只有錢,根本冇諗過亞伯嘅感受和感情需要,佢一大把年紀都係想人服侍周到,呢啲冇錢根本發夢都唔會有。
子女偷偷轉左父親嘅錢之後就斷絕來往,完全唔理亞伯,真係冇問題?

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-6 20:57

珍珠宮

RoseRosa 發表於 24-5-6 20:55
女人一定係為錢啦,報東張都係為錢。
講真點解要用錢來考驗所謂真愛,年輕人尚且不能,何況對一個老人。
...

我見到個個都話 個女做得啱, 係我覺得好有問題,好彩仲有人好似我咁諗

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:50
其實個女攞曬啲錢,都可以同佢老豆講會每月畀返生活費佢,而唔係完全唔采佢囉, 而家好明顯係搶曬阿伯啲錢 ...

都冇聽過個女嗰面點講,依家都係阿伯片面之詞!
可能啲錢係阿媽都有份?可能幾兄弟姊妹等個大陸婆撈唔到油水,知難而退,然後再比返佢?又可能依家都有比錢佢?
阿伯自己都滿口大話,佢話份定期係雙簽,但自己一個同大陸婆走去攞錢?自打嘴巴,佢明知係單簽!

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:28
我睇到大部分人都話個女做得啱, 但我唔係太同意囉

亞伯的仔女又係過份咗既
驚佢比個女人呃
起碼每個月都比d生活費過伯伯吖
睇到伯伯話佢女打電話騷擾伯伯
又講晒粗口
仲睇到伯伯電話whatsapp紀錄
個女問佢幾時死得
咁真是過份咗

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-6 21:04

子爵府

回覆樓主:

我想問個嬸比左D咩嘢春藥佢食。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

beautyttt 發表於 24-5-6 20:43
...

米係,幾驚呀伯講錯野

珍珠宮

SOHOT 發表於 24-5-6 20:59
都冇聽過個女嗰面點講,依家都係阿伯片面之詞!
可能啲錢係阿媽都有份?可能幾兄弟姊妹等個大陸婆撈唔到油 ...

一樣還一樣 ,始終啲錢係阿伯嘅,個女轉走曬但完全唔聽個老豆電話,唔理佢, 其實講得衰啲仔女都一樣係貪老豆啲錢。
相反如嗰個女留返幾萬畀個老豆,然後同個老豆講 怕佢畀人呃, 幫佢保管每月轉返啲畀佢作為生活費, 咁樣我仲覺得佢哋真心係為,但而家比人感覺唔係。

男爵府

其實啲錢點會剩係阿伯㗎!死去的阿媽一定有份捱翻嚟,五個仔女平日都應該有俾家用。做仔女,見阿爸勸唔聽,轉走啲錢係上策,點解要俾啲錢個只識一個月就催人結婚啲後母呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:58
我見到個個都話 個女做得啱, 係我覺得好有問題,好彩仲有人好似我咁諗

...

個大陸女人係騙子。但個女同個女婿又講粗口又問佢幾時死又唔肯聽電話又太過份

子爵府

2313 發表於 24-5-6 13:04
伯伯辛勞咗咁多年,晚年想做令自己開心嘅事,太太在生時從規蹈矩,兒女長大成人後,太太過身後,係咪可以 ...

如果肯定個女人唔會厄曬佢d錢走佬唔理佢,就話之佢…..佢仔女做得正確….一把年紀唔好談戀愛….仲要阿伯咁老個女人咁後生…..如果阿伯無曬錢個女人都咁愛阿伯,e d就係真愛,所以仔女都係做得正確

男爵府

MMVV 發表於 24-5-6 21:01
我想問個嬸比左D咩嘢春藥佢食。
煲湯同發生關係。

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 21:03
一樣還一樣 ,始終啲錢係阿伯嘅,個女轉走曬但完全唔聽個老豆電話,唔理佢, 其實講得衰啲仔女都一樣係貪 ...

相同睇法

大宅

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 21:03
一樣還一樣 ,始終啲錢係阿伯嘅,個女轉走曬但完全唔聽個老豆電話,唔理佢, 其實講得衰啲仔女都一樣係貪 ...

明知個女人呃錢都留返錢俾佢呃?到冇晒錢個女人自然走拉,到時咪又係得仔女理佢,好明顯d仔女係等佢冇錢個女人仲留得幾耐

首頁
34567...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊