自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

伯爵府

agree, e+有好多都未做mami, 有d 直頭未get married, and 有d 仲係學生嚟tim, 咁點講都唔算交換親子心得bor.
原帖由 sandylaw 於 09-7-29 15:12 發表

呢點唔係太認同

首先我覺得以家的新會員並唔係全部係家長,如果大臣你不斷勸舊會員走,我諗將來這裡未必能成為一個親子網站。

第二,以家BK唔係越來越多人,係越來越少人先真,問育兒問題既人就更少啦 ...

伯爵府

鵝老太有好多問號ga, 咪怪佢la.
原帖由 21g 於 09-7-29 15:19 發表
例如 我開topic : 烈火雄心好多靚仔呀 ! 又或者問 : 估下黎姿大肚生個仔定女呢 ?

>>ed咪去影視囉,咁都要問!!!!

男爵府

原帖由 大臣 於 09-7-29 14:54 發表
自由吹水可以, 如果長吹, 就找個地方較合適, 短吹沒有問題.

大臣
相信 bk 改革都係方便大眾,而不是留難會員 ,但問題係 :

呢度大部份會員就算吹水 , 都只不過偶一為之,吹幾句,跟住又去睇下有無其他topic 有興趣講 , 如果將吹水區搬到山卡啦 ,要 click 幾次至入到,跟住想入番自由 , 又要click 來 click 去 ,一日 出出入入幾廿次, 好煩架嘛 !

講真,當初來 bk 自由講場,就係貪 free d , 定位啱我地班湊仔c9 & 在職媽咪 , 吊頸都要抖抖氣, 女人都唔一定句句講育兒架嘛 ! 多 d 不同議題 ,唔使講來講去三幅被, d 人咪有多d 興趣留言''留 覽'' , 熱熱鬧鬧, 吸納廣告層面咪可以擴闊 d 囉 !

男爵府

呢度大部份會員就算吹水 , 都只不過偶一為之,吹幾句,跟住又去睇下有無其他topic 有興趣講 , 如果將吹水區搬到山卡啦 ,要 click 幾次至入到,跟住想入番自由 , 又要click 來 click 去 ,一日 出出入入幾廿次, 好煩架嘛 !

>>你估係行書展咩,依家係上網呀,click入去都厭麻煩,咁執著只有幾個可能性,1.以為bk只有自由講場,2.吹水係吹黎俾人睇

男爵府

講真,當初來 bk 自由講場,就係貪 free d , 定位啱我地班湊仔c9 & 在職媽咪 , 吊頸都要抖抖氣, 女人都唔一定句句講育兒架嘛 ! 多 d 不同議題 ,唔使講來講去三幅被, d 人咪有多d 興趣留言''留 覽'' , 熱熱鬧鬧, 吸納廣告層面咪可以擴闊 d 囉 !

>>> 你有冇聽書,短吹可以,長吹要搬

水晶宮

大臣

自由既問題係置頂文章太多,雖然話吹水topic有12個,但唔係12個都長期係第一頁架嘛

如果你係都要搬走吹水友,就有百幾個長期會員俾你搬走,到時可能有10%以後唔上bk,有50%唔會再番自由,到時自由會變成點呢?可能會無左班攪笑之仕,BK會變得越來越悶........

其實我地呢班人全部都係bk忠實fans,c9只係想上黎輕鬆下,點解要趕絕我地,仲要叫我地去第二個壇添,以前好warm 既 bk 去左邊呀?

男爵府

我新來的,好鍾意bk自由講場咩都有得睇, 例
如有鬼故, 有電視劇情, 有唔開心同人吹下,
我做左媽咪都想輕鬆一下....如果咁煩,可能
上少D bk

男爵府

自由既問題係置頂文章太多,雖然話吹水topic有12個,但唔係12個都長期係第一頁架嘛

>>唔知邊個版主,爆料話bk會減,不過有會員仲要話分去第二頁

禁止訪問

水晶宮

原帖由 21g 於 09-7-29 16:08 發表

>>唔知邊個版主,爆料話bk會減,不過有會員仲要話分去第二頁

如果減到一半置頂,一半文章都ok啦

最好就一人讓一步,bk可以賺錢,我地又可以happy

男爵府

如果你係都要搬走吹水友,就有百幾個長期會員俾你搬走,到時可能有10%以後唔上bk,有50%唔會再番自由,到時自由會變成點呢?可能會無左班攪笑之仕,BK會變得越來越悶........

>>依家唔係cut topic,係搬topic,有無你講到咁嚴重呀

水晶宮

原帖由 21g 於 09-7-29 16:14 發表

>>依家唔係cut topic,係搬topic,有無你講到咁嚴重呀 ...

呢刻好多會員都覺得bk無人情味想趕客,如果bk要搬,好多人都會無心機上,到時傾開班fd唔上bk,就連帶一個接一個咁走囉

你新來報到,係唔會明白我地既感受架啦

男爵府

>>>一半即係幾多個?

一人讓一步>>>即係你同意搬吹水topic

你係咪表示晒佢地先

禁止訪問

禁止發言

男爵府

呢刻好多會員都覺得bk無人情味想趕客,如果bk要搬,好多人都會無心機上,到時傾開班fd唔上bk,就連帶一個接一個咁走囉

>>>我都好好奇,你除左自由講場,其他區係咪唔會去,如果吹水搬去使用意見(假設),要你兩邊走(使用&自由),會覺得好辛苦&麻煩

水晶宮

原帖由 21g 於 09-7-29 16:19 發表

>>>一半即係幾多個?

一人讓一步>>>即係你同意搬吹水topic

你係咪表示晒佢地先 ...

我係絕對唔同意搬走架

請你唔好立亂誤會我既意思

水晶宮

原帖由 公主教主 於 09-7-29 16:23 發表
大臣唔在乎我地呢一群,難道你咁都仲要問

未必既,唔好咁快放棄啦

佢一日未出通告,我地都仲可以傾既

男爵府

原帖由 公主教主 於 09-7-29 16:23 發表
大臣唔在乎我地呢一群,難道你咁都仲要問

車!你係二手市場搵食既

水晶宮

原帖由 21g 於 09-7-29 16:23 發表

>>>我都好好奇,你除左自由講場,其他區係咪唔會去,如果吹水搬去使用意見(假設),要你兩邊走(使用&自由), ...

呢個問題你睇下我個人資料咪知囉

首頁
34567...13

尾頁

跳至