想生BB

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

我聽miffymiffy講, 話要係排卵後最快都要12日先可以check bingo, 妳11號深粗, 我估計應該聽日可以試下check下既!!! 祝bingo!!!

原帖由 KuromiFans 於 09-8-21 14:02 發表
我係11/8紅d深粗, 咁最快可以幾時check到呢?? 如果用紅d check, if bingo , 今日係咪會有線呢? thanks!!

大宅

原帖由 willisbb 於 09-8-21 15:31 發表
hi ! 各位,

你地好! 我是新丁一名, 我都係 11-13號排卵, 而家等緊 good news, 大家加油!

remark: 不過我而家似谷 m 多d.

hi 各位 sis,

我都係新來留言架, 亦係11-13號排卵等緊bingo, 不過我週期好長, 一般40-45日, 今日已經day 40啦, 而且紅d由排卵後一直都有水印, 唔知機會大唔大呢!

希望大家都bingo啦!

別墅

原帖由 garfaye 於 09-8-21 16:14 發表

hi 各位 sis,

我都係新來留言架, 亦係11-13號排卵等緊bingo, 不過我週期好長, 一般40-45日, 今日已經day 40啦, 而且紅d由排卵後一直都有水印, 唔知機會大唔大呢!

希望大家都bingo啦! ...

其實我係上個月先 try 要bb, 今個月係第二次, 但係唔抱希望, 因為覺得 timing 問題, 同埋乜野紅d綠d 都無用到,
因為我 d period 都幾準, 28-35日, 呢半年都係, 我只係試下在危險期 dodo, 如果今個月都唔得, 下個月要開始度下體溫先得.

大宅

妳有水印都好呀! 我地排卵後就無咗水印啦! 一路都係白雪雪, 至少感覺好似有d希望咁, 不過miffymiffy講過, 有人係排卵後一路都白雪雪, 到差唔多m期就會有返下線, 亦都有人一路都keep住有水印, 跟住到差唔多m期就會越黎越深, 亦都仲有d人係一路得水印, 跟住就黎m啦! 因為黎m前都有可能會有水印架! 所以話唔定架! 我試下搵返段post比妳地睇下呀!

原帖由 garfaye 於 09-8-21 16:14 發表

hi 各位 sis,

希望大家都bingo啦! ...

別墅

原帖由 史迪仔 於 09-8-21 16:28 發表
妳有水印都好呀! 我地排卵後就無咗水印啦! 一路都係白雪雪, 至少感覺好似有d希望咁, 不過miffymiffy講過, 有人係排卵後一路都白雪雪, 到差唔多m期就會有返下線, 亦都有人一路都keep住有水印, 跟住到差唔多m期就會越 ...

你好,

睇黎, 個個人都有分別, 如果我試左3個月都唔得, 真係要用d 仔check 住先得, 是關我是超級高0產婦 (如果生到的話)

大宅

我搵到個topic啦! 大家去睇下呀!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2532959-1-1.html

大宅

原帖由 史迪仔 於 09-8-21 16:38 發表
我搵到個topic啦! 大家去睇下呀!

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2532959-1-1.html

唔該哂你呀史迪仔~

睇嚟都要放鬆d心情, 唔好過份期望比較好

洋房

我都係高齡, 所有好心急, 試左4個cycle, 仍在努力中, 大家一齊努力啦!

原帖由 willisbb 於 09-8-21 16:37 發表

你好,

睇黎, 個個人都有分別, 如果我試左3個月都唔得, 真係要用d 仔check 住先得, 是關我是超級高0產婦 (如果生到的話)

別墅

原帖由 PurpleSky 於 09-8-21 21:51 發表
我都係高齡, 所有好心急, 試左4個cycle, 仍在努力中, 大家一齊努力啦!

係.....好....大家一齊努力! 加油! 我好想做小虎妹媽媽

子爵府

原帖由 willisbb 於 09-8-21 22:35 發表

係.....好....大家一齊努力! 加油! 我好想做小虎妹媽媽

Purplesky, willisbb,
我中醫安慰我時,佢話有幾個高0產婦(40+)食咗中藥、針炙同敷藥之後都有bb(約半年至一年不等)!佢安慰我話若果我今次唔bingo,可以幫我敷藥,叫我放鬆d,唔好咁緊張,一定有辦法!所以大家要放鬆d!一齊努力啦!

洋房

我個中醫師都叫我敷藥, 但我無試, 針灸試個兩次, 好痛, 有點怕, 你覺得外敷有用嗎 ?

原帖由 may.bb 於 09-8-22 01:52 發表

我中醫安慰我時,佢話有幾個高0產婦(40+)食咗中藥、針炙同敷藥之後都有bb(約半年至一年不等)!佢安慰我話若果我今次唔bingo,可以幫我敷藥,叫我放鬆d,唔好咁緊張,一定有辦法!所以大家要放鬆d!一齊努力啦 ...

洋房

我都恨女, 不過比個仔我都會好高興

原帖由 willisbb 於 09-8-21 22:35 發表

大宅

呢個諗法就啱啦!

原帖由 may.bb 於 09-8-22 01:52 發表

我中醫安慰我時,佢話有幾個高0產婦(40+)食咗中藥、針炙同敷藥之後都有bb(約半年至一年不等)!佢安慰我話若果我今次唔bingo,可以幫我敷藥,叫我放鬆d,唔好咁緊張,一定有辦法!所以大家要放鬆d!一齊努力啦 ...

大宅

我本身有個仔,好自然就想要個女,不過呢d之後先諗啦!首先要中咗先,之後就要睇下見唔見到胎"狼",再之後等bb有無心跳,跟住諗唐氏綜合症,之後就結構,先至可以諗仔定女,總之大家快d中獎啦!

原帖由 PurpleSky 於 09-8-22 10:53 發表
我都恨女, 不過比個仔我都會好高興

洋房

真係一步一驚心, 女人真係好偉大

原帖由 史迪仔 於 09-8-22 12:03 發表
我本身有個仔,好自然就想要個女,不過呢d之後先諗啦!首先要中咗先,之後就要睇下見唔見到胎"狼",再之後等bb有無心跳,跟住諗唐氏綜合症,之後就結構,先至可以諗仔定女,總之大家快d中獎啦!

...

子爵府

原帖由 PurpleSky 於 09-8-22 10:50 發表
我個中醫師都叫我敷藥, 但我無試, 針灸試個兩次, 好痛, 有點怕, 你覺得外敷有用嗎 ?

我未試過!若今次唔bingo我都唔想試住!因我想試多1個cycle先!

子爵府

原帖由 史迪仔 於 09-8-22 11:55 發表
呢個諗法就啱啦!

邊方面唔啱?講嚟聽吓! 其實我暫時都只會選擇食藥先!唔想敷藥住!希望可以bingo!但若果試多2、3個cycle都唔得!我估我都會試吓囉!

子爵府

我報告吓先,今朝用紅d check,見到一條近乎見唔到嘅線(水印)! 今日係排egg後第11/12日!希望一日比一日深色!至於體溫,今日有36.91!不過我排egg後多數14至16日先會有m!即大約24/8-27/8先有m!

ps.請問有無人個下體間中會有少少「聚」住嘅感覺?

大宅

我意思係妳話放鬆就啱啦!

原帖由 may.bb 於 09-8-22 14:50 發表

邊方面唔啱?講嚟聽吓! 其實我暫時都只會選擇食藥先!唔想敷藥住!希望可以bingo!但若果試多2、3個cycle都唔得!我估我都會試吓囉! ...

大宅

希望紅d一日比一日深,體溫keep住高溫!

我每朝都會check紅d,但最近3日都無線,所以我聽日開始唔check啦!等到下星期四先check啦!

下體我又無呢種感覺喎!只係小腹有時嘰嘰咕咕仲有時左邊有少少扯住痛,同埋有時胃痛咁啦!不過上個月m嚟前都係個胃唔舒服,但我果時仲未開工,所以我都諗住今個cycle都係失敗多架啦!

原帖由 may.bb 於 09-8-22 14:56 發表
我報告吓先,今朝用紅d check,見到一條近乎見唔到嘅線(水印)! 今日係排egg後第11/12日!希望一日比一日深色!至於體溫,今日有36.91!不過我排egg後多數14至16日先會有m!即大約24/8-27/8先有m!

ps.請問有無人個下體間中會有 ...

首頁
34567...14

尾頁

跳至