自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

既然可以同小女孩傾計,不如問佢家長多d資料(eg:名、電話、地址...)

原帖由 子俊寶寶 於 10-6-17 12:45 發表
各位mami,

今日剛剛才上bk, 發現咁多mami幫手up post, 真係好. 其實我仔仔唔係讀同一間學校架, 只是住同一座樓, 我仔仔返學係必經呢間幼稚園, 其實我尋日同小女孩傾計時, 特登問佢多d資料(eg名,年齡...), 等我可以p ...

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

男爵府

其實好多工人都係咁,所以我都好驚我家既菲姐都係咁帶細佬返學mouth:

男爵府

樓主,你一定要聯絡到小女孩既媽咪,好讓佢知道此事,因為如一天出現意外咁就慘啦!

子爵府

push

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

up up

大宅

今日好忙, 趁有時間打左3次去學校, 都係留voice mail, 無人聽. 明天星期六, 唯有星期一再call, 或者睇下有無機會再撞到小女孩, 我唔係日日帶仔仔返學架, 只有放假的時候.

另外, 我今日同我媽咪提起呢件事, 媽咪話我多事, 如果真係俾芷澄媽咪知道, 佢一定會警告/炒個工人, 萬一佢懷恨在心, 向我小朋友報復, 咪大件事, 而家d工人真係傻傻地架嘛, (佢知道我小朋友返學時間, 同埋我仔仔會落自己屋苑既遊樂場玩).

比mami話完, 好唔開心, 攪到我都心驚驚, 唔知做點好.

大宅

唔係啵我覺得你做得好岩,我諗芷澄媽咪知道左都應該fire佢架啦,佢都冇咩機會落手!

仲有呀,如果真係大吉利是有咩意外我諗你仲唔安樂啦係唔係?你宜家幫左個小朋友好多架啦~

大宅

可唔可以用相機影工人相, 然後post 出來 ?? or inform to school ??

原帖由 子俊寶寶 於 10-6-16 21:30 發表
尋日同仔仔返學, 係樓下見到一個女仔, 我仔仔話之前同佢傾過計, 我咪同佢一路行一路傾下, 但我發現佢工人姐姐全程無理佢, 連一眼都唔睇下, 由得佢一個人墮後, 只用bb繩拖住個細妹, 直至過馬路才拖埋佢.

過完馬路, ...

大宅

原帖由 ellaman93 於 10-6-18 19:06 發表
唔係啵我覺得你做得好岩,我諗芷澄媽咪知道左都應該fire佢架啦,佢都冇咩機會落手!

仲有呀,如果真係大吉利是有咩意外我諗你仲唔安樂啦係唔係?你宜家幫左個小朋友好多架啦~ ...

多謝你安慰呀, 原先諗住希望幫到人, 而家真係心驚驚, 萬一只係警告, 第時我仔仔(得5yrs咋)一定有機會再見到面, 而家d工人真係好恐怖. 唉.....好煩呀.....

洋房

我又覺得你同佢個媽媽講話唔好話比佢知係呢個原因(你見到佢唔理個細路)就OK,,,, 況且佢都唔係第一次嫁啦, 之前應該有人見過佢咁做, 個工人都未必估到係你

大宅

醒目開學勳章

回覆 89# 子俊寶寶 的文章

條街咁多人, 真係未必估到係你wor....5駛驚la.....push

男爵府

mouth:

別墅

好媽媽勳章

呢d工人....真係

帶小朋友去遊戲室玩......見到d工人掛住傾電話...我都會眼超超d工人架

子爵府

好媽媽勳章

冇錯, 我相信你見到嘅情形唔係一朝一夕, 會有好多人睇到, 邊估到係你, 如要報仇都唔知揾邊個啦, 樓主, 唔好咁担心啦, 好心會有好報架, 如果唔係第日個小妹妹有事, 你一定會好後悔 我哋好支持你嘅義勇行為

首頁

尾頁

跳至