影視娛樂

跳至

首頁
34567...84

尾頁

男爵府

大宅

:angryfire:  :chair:  :ranting:  :adore:  :verycold:  :wave:  :evil:

珍珠宮

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「大躉」恃勢扮巨星
2011年10月23日
自從「大躉」過檔「老實公司」後,人氣同聲勢都差過以前好多,不過佢就成日以為自己仲好似以前咁紅,擺晒巨星款,做訪問又諸多要求,搞到神僧鬼厭,不過佢恃住同傳媒高層熟絡,所以就利用呢啲關係做聲勢,等圈外人以為佢仲好掂,但圈內人就揞住半邊嘴笑。大躉之前開演唱會,各大傳媒因為唔當佢係一線歌手,所以就講明唔做即日新聞,點知大躉嗰邊收到風後就即打電話畀傳媒高層,仲逼各大傳媒要將佢嘅演唱會趕做即日新聞,搞到人人計劃大亂鬧爆佢。

「大躉」= 巨基
「老實公司」= EGG

很想知道,追夢的人是如何踏出第一步?

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

關仁隱事:「慕尼黑」滾友轉死性
2011年10月23日
一向爛滾嘅姐仔殺手「慕尼黑」近排居然修心養性去結婚,有人問關仁點解慕尼黑結婚,會一啲名人明星都冇到賀,話晒慕尼黑都做過雜誌,又開女模公司、同名模女星拍過拖,點都有啲女模、公關、名牌高層會到吓。查實,慕尼黑個朵都臭咗好耐,佢當年開雜誌忽然執笠,連員工嘅人工、佣金都唔找。仲有俗語所謂「喺嗰度食唔好喺嗰度屙」,佢開女模公司,就專溝自己旗下嘅洋妞,搞到間公司亂晒龍!

「慕尼黑」= 周立璟

子爵府

關仁隱事:「凸眼金魚」冇力過大海
2011年10月23日
「凸眼金魚」甫出道就標榜自己係唱得之人,短短幾年已經可以進軍紅館,仲連續開咗幾場,真係犀利過唔少實力派歌星。不過凸眼金魚喺香港嘅叫座力還可以,但係一離開香港,去到其他地方嘅叫座力就差啲,好似凸眼金魚嚟緊會過大海去馬交開騷,平時有叫座力嘅歌星開騷,要觀眾畀埋錢買船飛過大海入場睇梗冇問題,但關仁八到話凸眼金魚啲演唱會飛,減到幾百蚊包埋船飛入場都冇人吼。

「凸眼金魚」= GEM

mixmixx  agreed  發表於 11-10-28 02:12

子爵府

關仁隱事:「翼翼」改機位唔肯畀錢
2011年10月24日
飲食節目最興出埠搵料,外景拍攝亦最受觀眾歡迎,但一旦出埠開支就增加,電視台一般會贊助節省經費,咁主持人啲交通費當然亦慳得就慳。不過廚神「翼翼」覺得自己升咗呢,出埠拍嘢唔肯坐經濟艙,寧願自己貼錢轉坐頭等或商務艙。關仁聽聞,翼翼以前試過出完埠會拖數,有次佢同女主持一齊出埠,佢要求人哋幫佢貼錢改機位,點知返咗香港一直拖數唔肯支付差額,追咗成年都追唔番,關仁覺得翼翼平時食咁多好嘢,咁有口福,但就好冇口齒囉。

「翼翼」= 幟哥

mixmixx  exactly, so cheap  發表於 11-10-28 02:13

子爵府

關仁隱事:「忠實」做骨精出手闊綽
2011年10月25日
好多富豪都經過艱辛先發迹,佢哋嘅奮鬥史都聽過唔少,不過,佢哋唔少生活習慣都十年如一日,關仁最近同朋友傾偈,就八到富豪「忠實」原來除咗好鍾意打高爾夫球之外,仲好鍾意揼骨。忠實好鍾意去一間舊式嘅理髮店幫襯,佢次次去剪個靚頭之餘,仲會乘機鬆一鬆,佢好鍾意搵幾個店中嘅女仔幫佢揼吓骨,實行四手到六手出動去幫忠實鬆骨,每次起碼揼佢一粒鐘以上,忠實揼完骨就會笑住咁走,貼士當然好闊綽啦,所以理髮店見到佢呢位上賓光臨都好好招呼。

「忠實」= X嘉誠??

子爵府

關仁隱事:「球星」遭落面搞大龍鳳
2011年10月26日
「球星」早排掂大老闆開戲畀佢拍,希望可以憑套戲喺啲頒獎禮攞到提名過吓癮。不過,球星喺內地出席新片記招時,就俾個主持笑佢唔識做戲,當時球星強顏歡笑,但返到後台就發老脾,仲哭訴話俾人蝦。球星所屬公司即刻向記招搞手問罪,個主持知道闖禍亦想搵球星道歉,但冇人睬佢。最後要搞宣傳間公司嘅最高領導人嚟香港同球星公司解畫,知情人話領導人一落火車已經有人喺火車站等佢,佢足足俾人噴咗一個鐘口水,先拆掂件事,個主持最後都斟茶認錯,不過就永不錄用。

「球星」= Joey

mixmixx  I think so, so inches.  發表於 11-10-28 02:14

子爵府

關仁隱事:「醜醜」嫌公仔箱劇屎拒拍
2011年10月27日
公仔箱嚟緊又開部豪門恩怨重頭劇,家落實咗搵「跑車」、「開心綿羊」同「跑馬」幾個姐仔孭飛。不過,關仁收到風,原本呢部劇最初係搵「醜醜」搭舊年生完女嘅「可人兒」,以及 07年生咗個女嘅「胃山」孭飛。醜醜係影后,胃山都攞過視后,佢哋兩個加埋可人兒算係份量十足嘅花旦,加上呢部劇係可人兒生 B後首部復出劇集,理應夠晒睇頭。
原本佢哋都應承咗公仔箱接呢部劇,點知佢哋收到天書後,覺得個古仔老土兼唔掂,預計會好似之前幾部大製作咁收視仆直,所以不約而同推咗,公仔箱惟有搵番自己友孭飛囉。

豪門恩怨重頭劇 = 名媛望族
「跑車」= 法拉
「開心綿羊」= 楊怡
「跑馬」= 馬賽
「醜醜」= 靚靚
「可人兒」= 郭可盈
「胃山」= 陳慧珊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

好勁呀...

複式洋房

子爵府

關仁隱事:「明飛」形象古老冇人追
2011年10月28日
關仁好鍾意睇粵劇,任白直情係關仁嘅超級偶像,不過,好多出名大老倌陸續退落嚟,搞到粵劇界青黃不接,好彩呢十幾年粵劇界都出咗個後起之秀「明飛」。有粵劇資深人士同關仁講,明飛為粵劇犧牲好大,十歲跟師傅學戲,十幾歲開始入戲棚,全部時間同青春都放晒喺粵劇度。而粵劇俾人感覺古老,明飛仲要演小生,成日喺台上女扮男,搞到明飛家 30幾歲都冇人追,只係 15歲讀書時拍過一次拖。就連「 Chok父」有次見到明飛着咗套西裝裙,都語重心長同佢講:「好心你打扮似番個女仔喇,冇人追㗎。」

「明飛」= 蓋鳴暉

connielamyee    發表於 11-10-31 11:14

子爵府

關仁隱事:「豬扒冠軍」作狀成笑柄
2011年10月30日
「豬扒冠軍」自從卸任之後,由於資質有限,所以公司暫時都只係分佢做啲主持工作,但係觀眾嘅反應就麻麻,好似之前佢有份主持個飲食節目,觀眾同啲網友彈多過讚。

口齒不清唔肯改
啲觀眾勁插豬扒冠軍口齒不清又作狀,但佢一於你有你鬧,佢有佢繼續落去,對啲評語完全聽唔入耳。好似豬扒冠軍之前主持個直播節目,表現依舊,唔少同場嘅幕後人睇到佢講台詞啲作狀嘅台風,真係忍唔住遮住半邊嘴喺度笑!咁又係,忠言逆耳,希望豬扒冠軍有朝一日會醒,可以反省一下啦!

「豬扒冠軍」= 陳庭欣

子爵府

關仁隱事:「劉備」假大肚谷人氣
2011年10月30日
吹水王女模「劉備」嘅吹水神功認真天下無敵,佢同有錢仔拍拖咁耐,經常同條仔打傳媒心理戰,一時扮慘,一時又公開向男友示愛,搞到男友頭暈暈,乜都應承。劉備今年終於夾到男友結婚,為咗催谷人氣到婚期,佢最近又自編自導大肚傳聞,扮買 BB衫,又扮面腫陀仔,動作多多,難怪未入門嘅另一個哎吔阿嫂,長期憎到佢爆炸啦!

「劉備」= 豬腳趾奇

connielamyee  agree~  發表於 11-10-31 11:15

子爵府

關仁隱事:「艾力光」借扮型過橋
2011年10月30日
男子組合「旋轉」近日復合出新碟,之後仲搞埋演唱會,講真佢哋都冇乜叫座力,所以喺宣傳方面都要落唔少工夫,成員「艾力光」同唔少大牌歌手都稔熟,特別係同「扮型」稱兄道弟。當年「扮型」同「忽得妹」結婚,都係得佢同女友有份見證,估唔到今次「艾力光」為咗谷演唱會票房,仲擺啲老友上枱,佢哋嗰邊因為擔心冇記者採訪,四圍打畀各大傳媒,話旋轉一陣喺記招度有嘢爆,搞到班記者即刻飛撲去採訪。好心啲藝人唔好成日話傳媒炒作啦,佢哋自己咪一樣鍾意借人過橋!

「旋轉」= Swing
「艾力光」= Eric Kwong
「扮型」= 停風
「忽得妹」= PG

子爵府

關仁隱事:阿花利用阿癡數小天使
2011年10月31日
阿花同阿癡真係幾鬼姊妹,阿花同整容先生拍拖後,知道男友前女友小天使搭上內地帥哥蛋糕後,一直好唔妥對方,有次佢同阿癡講起小天使壞話,阿癡周圍問人攞蛋糕電話,然後打畀蛋糕,話佢同啲咁嘅女人一齊,叫佢最好小心啲,遲早俾人飛。
蛋糕事後都覺得莫名其妙,因為同阿癡未見過面,大家連普通朋友都唔講得係,但阿癡咁唐突打電話嚟數臭佢女友,蛋糕都冇聽完佢講嘅嘢就收佢線。阿花精人出口,阿癡真係有啲笨,咁蠢俾人利用。

阿花 = Sa
阿癡 = Gill
小天使 = Angelababy
整容先生 = William
蛋糕 = 海綿蛋糕

simple430  原來係佢地  發表於 11-10-31 10:04

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:"Apple關仁隱事"一齊諗

但阿痴唔似啲咁為姊妹嘅人....

大宅

關仁隱事:搭船嫌棄從良女星2011年11月01日

內地影后「搭船」之前到香港宣傳電影,順便出席內地電影節喺香港舉行嘅活動。咁啱電影節入面有香港女演員「一剔」嘅片,自然要一齊出席活動。不過搭船好嫌棄呢位拍過三級片、但今日已從良嘅一剔,佢一早同公關講明唔會同佢合照。
好衰唔衰班記者見到兩個靚女,即刻要求合照,搭船就企硬唔肯,覺得自己係影后,冇理由同二打六女星影相,咁一剔都好識做行開,剩番搭船同套戲嘅導演喇。點知閃光燈一閃,有個黑影插咗入嚟,原來係去而復返嘅一剔,呢鋪搭船真係冇仇報。好在主辦單位知佢㷫,入席食飯時隔離咗佢哋咋。

「搭船」= 秦海璐
「一剔」= 温碧霞

http://lux.hexun.com.tw/2011-10-20/134385348.html

首頁
34567...84

尾頁

跳至