興趣嗜好

跳至

首頁
34567...99

尾頁

水晶宮

畀面勳章

cc0524 發表於 12-1-19 11:21
豬,

乜咁複雜架?? 一科 maths 都要分 3 份卷考?? 咁有咩分別架???

係呀, 我知有一份係MC, 數學暫時派左兩分卷, 一份78/100, 一份4x/100 囉

水晶宮

畀面勳章

靚豬豬 發表於 12-1-19 12:00
係呀, 我知有一份係MC, 數學暫時派左兩分卷, 一份78/100, 一份4x/100 囉 ...

Haha ~ 我都搞到亂晒, 唔記得係派晒3份卷定仲有一份未派添

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

tabo,

我有個朋友都係咁講, 佢囝係 band 1 中學, 都話唔敢奢望, 只求合格...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

而家d計分好複雜架.... 我都跟唔上亦無心跟....@_@
又平時分..又卷一卷二....有時我仔講d野我完全唔理解...

tabo,

係唔係即係簡單複雜化??

水晶宮

係呀, 我知有一份係MC, 數學暫時派左兩分卷, 一份78/100, 一份4x/100 囉

啊...即係一份就全 mc, 另一份就要寫列式, 長答既....
真係複雜啦....

水晶宮

畀面勳章

cc0524 發表於 12-1-19 12:14
啊...即係一份就全 mc, 另一份就要寫列式, 長答既....
真係複雜啦....

應該就係咁喇, 即係唔會好似小學咁一份卷分幾part有晒MC, long question......咁囉

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cc0524 發表於 12-1-19 12:10
tabo,

係唔係即係簡單複雜化??
都算架....
而且好多計分制都變晒...唔再係我地以前認識果一套....

公爵府

出公海游一游.... 有個媽咪講個女人係公園用小朋友設施做運動

我覺得...就算個女人係唔o岩...都唔駛下下出人相...

雖然而家咩都話要公開...公審咁...

但事無大少都出人相......會唔會濫用左少少呢.....

社會習慣左呢個模式之後...對下一代又係咪好事黎...??!

真係唔知點講好.....

水晶宮

畀面勳章

tabo0890 發表於 12-1-19 12:36
出公海游一游.... 有個媽咪講個女人係公園用小朋友設施做運動

我覺得...就算個女人係唔o岩...都唔駛下下出 ...

係囉, 我覺得家陣呢個年代科技越發達越得人驚,
下下都話post 相上d社交網站公諸於世, 遲d分分鐘
晌youtube 到見到自已個樣

水晶宮

豬 / tabo,

原來而家係咁, 我真係 out 啦...

水晶宮

tabo,

係啦, 而家 d 人真係....

水晶宮

畀面勳章

cc0524 發表於 12-1-19 15:18
豬 / tabo,

原來而家係咁, 我真係 out 啦...

我地咪一樣out, 出年到你仔讀F.1 時你自然就會知咖喇

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

忙忙忙...忙清枱面放假...

今年阿仔比左個實派我....成積係未叫好叻未知, 但就有大進步, 係飛躍進步個隻,我真係好開心呀! 不過我更希望佢唔係只係成積進步, 而係真俱開竅呀

水晶宮

我都無理過阿女考試跅, 佢都唔like人理既, 睇佢考成點先再講

水晶宮

多利是 發表於 12-1-19 16:50
我都無理過阿女考試跅, 佢都唔like人理既, 睇佢考成點先再講
不過佢地好早放假, 今mon就放啦..到30/1才返學, 阿仔呢, 就返埋聽日, 放到1/2返學

水晶宮

好耐無新年出門啦, 今年番愚, 廣州行confirm啦, 渡假屋, 酒店, 車, 保險都卜好啦

水晶宮

我地咪一樣out, 出年到你仔讀F.1 時你自然就會知咖喇

豬,

我而家都唔敢諗咁遠, 一諗起派位我已經好驚......

公爵府

多多~ 你仔仔同新年都一樣令你值得開心丫~

cc~ 唔好驚...大把人陪你...煮到黎就食 ~:D

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

cc0524 發表於 12-1-18 09:25
MM,

下次見到有好野開倉記得上黎通知聲....

ok

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tabo0890 發表於 12-1-19 10:31
早呀早呀~~~

乜學生放年假放咁耐咩 ?? 我仔話2月3先返學 ~~

3號咁耐?我女1號就返啦!mouth:

首頁
34567...99

尾頁

跳至