跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART 7

唉..真係難搞呀~
世然依家一揹佢就勁開心..琴晚返到去..係咁"蚊"我隻衫係樹玩..有時見到然婆..就好"禽禽青"俾對手仔然婆..要然婆抱..依家屋企個個都要輪流陪佢玩..真係爛玩精一名

mandywan00 寫道:
matthew 多左要人抱, my mother 話正常喎..
如果話佢 or 由佢喊, 佢就以前我地唔錫佢,
叫我抱一抱佢, 攬一攬佢就算, 然後放下佢,
比佢知道我地好錫佢 but 只抱一陣.[quote]
kathychoi 寫道:
希望啦..不過睇返世然依家d 相..笑既相真係少左 :cry:
不過講真..世然真係愈大愈曳同要人抱..我地唔多想抱..然婆同大姨媽成日講話世然曳曳..又話唔要..雖然我知係講笑..但世然仲細..未識分..我驚佢信以為真..令佢心理上有唔好既影響 (係唔係我諗多左 @@")
[/quote]
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

你係米攪錯左呀?果個係保險箱或者係夾萬,
唔係雪柜黎架。 ?-( ?-(
jolo 寫道:
我個雪櫃......... 反而好唔安全....
成日擺左野唔記得, 試過有爛到出水o既菜, 臭o既肉, 大量過期野(包括醬油)......... d 蛋成日裂/結冰.....
前兩日, 我重發現有包媽媽奶係冰箱, 不過泡菜滿月我已經無餵o架哪喎....

大宅

昨晚開冷氣, bb 著短衫褲 + 毛巾蓋肚,
都有少少汗, but 訓得好左 (total 10 hours 20 min.).. 之前我比長衫褲佢著, 熱到 :-(
LongYin 寫道:
話時話,尼排d 天氣真係好煩,熱熱下又涼,
開風扇又唔夠涼,開冷氣又凍,
兩樣都唔開就焗c。
攪到我而家一晚起幾次身,幫朗言蓋多張被,
拎開張被,臨天光又加被。

男爵府

bb 6個月打後就好爛玩...證明佢叻,識扭人玩,
迪迪依家就扭爸爸同佢玩...唔見爸爸就偏咀和喊
唔見我就無野發生...

男爵府

應該係垃圾桶
LongYin 寫道:
你係米攪錯左呀?果個係保險箱或者係夾萬,
唔係雪柜黎架。 ?-( ?-( [quote]
jolo 寫道:
我個雪櫃......... 反而好唔安全....
成日擺左野唔記得, 試過有爛到出水o既菜, 臭o既肉, 大量過期野(包括醬油)......... d 蛋成日裂/結冰.....
前兩日, 我重發現有包媽媽奶係冰箱, 不過泡菜滿月我已經無餵o架哪喎....
[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

你地作 c 呀 ............
雖然真係又幾似垃圾桶...
無法... 好似前兩日買左送諗住煮, 點知搞泡菜個粥無時間, 依家 d牛腩重係雪櫃...
兩丁友好多時買送好難買, 多左 d 菜呀肉呀咪放入去囉...諗住第2日煮... 點知又可能唔得閒, 過多日又忘記左.....

子爵府

朗言定左係點幾, 四點幾會醒,所以我都跟住醒。

子爵府

jolo,
不如你好似我兩公婆咁啦,預到有時間既就自己煮,
無時間既,叫外賣好過,大人都唔洗咁辛苦,
我地寧願多d 時間陪朗言玩。

翡翠宮

好媽媽勳章

今朝我開奶, 老公突然好大聲叫我, 以為咩事...
原來, 老公話泡菜 叫佢 『爸爸』, 個音好正呀...同平時唔同喎.... ... 開心到佢丫... 個衰仔, 從未叫過我一聲, 似o既音都無.............
只要老公係屋企, 佢行到邊泡菜就追住望到邊, 老公一望佢, 泡菜就對佢笑.... 我 ??????? 叫佢都唔 so 呀...

kitna 寫道:
bb 6個月打後就好爛玩...證明佢叻,識扭人玩,
迪迪依家就扭爸爸同佢玩...唔見爸爸就偏咀和喊
唔見我就無野發生...

大宅

午安......
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

都幾慘喎
LongYin 寫道:

大宅

kitna:
唔記得比番食飯錢你呀!
幾時比番你呀?
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

你地有無搞錯呀!
咁快開part 7,叫人地點溫書呀!
:-( :-( :-(
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

同我一樣 :-( :-(
jolo 寫道:

只要老公係屋企, 佢行到邊泡菜就追住望到邊, 老公一望佢, 泡菜就對佢笑.... 我 ??????? 叫佢都唔 so 呀...

翡翠宮

好媽媽勳章

依家已經係...
我懶左好多, 之前日日煮, 依家一星期得幾日咋....
買外賣都買到唔知食乜......
牛腩本身星期六買, 諗住下晝整, 點知 果日第一次煲咁杰o既粥, 痴底到咩咁...又得我一個人係屋企, 又要望住泡菜又要搞住 d 粥.... 激 c 我.....

LongYin 寫道:
jolo,
不如你好似我兩公婆咁啦,預到有時間既就自己煮,
無時間既,叫外賣好過,大人都唔洗咁辛苦,
我地寧願多d 時間陪朗言玩。

子爵府

習慣左無乜野,又初生都而家都係咁上下,
最緊要每星期六可以俾我瞓番個幾鐘頭晏覺充下電就無問題。
mandywan00 寫道:
都幾慘喎 [quote]
LongYin 寫道:
[/quote]

子爵府

邊個叫你唔勤力讀書。
smallrain 寫道:
你地有無搞錯呀!
咁快開part 7,叫人地點溫書呀!
:-( :-( :-(

翡翠宮

好媽媽勳章

我都未呀....
kitna , 有拖無欠丫嗄... 唔準收息, 唔準起釘......

smallrain 寫道:
kitna:
唔記得比番食飯錢你呀!
幾時比番你呀?

大宅

your wife 冇嫁錯郎 [quote]
LongYin 寫道:
最緊要每星期六可以俾我

男爵府

me too
長期睡眠不足,e生話我間中頭暈就係咁原因,但無計

小雨,jolo,
上次講左話你地入tko我請食飯,所以你地呃使比番我啦
[quote]
LongYin 寫道:
最緊要每星期六可以俾我瞓番個幾鐘頭晏覺充下電就無問題。 [quote]

首頁

尾頁

跳至