跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART 8

其實睇住bb 玩學行車就要多d 時間同精神..因為一覺唔留意就可能會出事!! 好彩世然到依家都未玩出事..不過佢就周圍搞..唔係整依樣就係果樣..屋企勁亂

jolo 寫道:
kitna,
少見 99為妙.....
學行車o岩我依 d 懶+無時間睇住 bb, 做家務用o架咋...
幾危險下o架... 泡菜就係周圍摸/玩/撞/拍/拉... 試下"界"親兩次手指(兩次都係老公負責睇), 搞到成手成屋周圍血....
又成日拉高椅, 又大力, 睇慢 d 都拉反椅....
而且, 迪迪咁高, 一般學行車未必o岩佢用, 佢只要大力撐/拉住固定野, 就會反車o架哪...
泡菜再高 d, 都唔可以俾佢用, 依家已經可以拉到架車單邊起 45度...........
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

蛋蛋幾時返健康院check 呀?或者你打電話佢book 個期,
帶蛋蛋返去,如果醫生姑娘都無叫減,米又佢囉,
或者係問下佢地d 專業意見點去減囉。

你果五餐奶+兩餐粥既時間係點架?

子爵府

鴨蛋~
我同然爸講話搬去紅磡住..佢話可以考慮..可能同你樓上樓下
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

翡翠宮

好媽媽勳章

鴨仔蛋,
食粥, 重會漲快 d 添呀...
泡菜就由食粥開始, 睇住佢 面、肚、大脾, 好似波咁吸漲左...

子爵府

蛋蛋雖然勁..但佢又身長..之前鴨蛋都話過唔駛減..拉返"暈"合格

LongYin 寫道:
蛋蛋幾時返健康院check 呀?或者你打電話佢book 個期,
帶蛋蛋返去,如果醫生姑娘都無叫減,米又佢囉,
或者係問下佢地d 專業意見點去減囉。

子爵府

咁我又唔多覺..世然食左粥..但都無點漲到..病一病仲慘..面無兩量肉 :-(

jolo 寫道:
鴨仔蛋,
泡菜就由食粥開始, 睇住佢 面、肚、大脾, 好似波咁吸漲左...

子爵府

朗言尼個月食左爛飯仔之後,都有0.64kg 進帳。

大宅

係呀.. 真係睇住佢漲.

8:00am 9 oz 奶
11:00am 12 oz 粥
3:00pm 8 oz 奶
6:00~6:30pm 12 oz 粥
8:30pm 5~7 oz 奶 (有時太眼訓, 唔食)

jolo 寫道:
鴨仔蛋,

翡翠宮

好媽媽勳章

咁 ~ 我係咪要減餐數 / 開稀奶呀 ???
泡菜一夠鐘就嘈, 重真係次次成支奶食哂o架.....

jolo 寫道:
泡菜好誇...
7:15 8安幾九安奶... 睇果日我落水有鬆定緊...
10:00 又係食奶...
12:00 一碗杰粥...
14:00 奶
16:00 奶 or 粥
19:00 奶 or 粥
20:30 奶....
(一日兩餐粥)
重未計有餐果容, 我夜晚食飯, 又俾 d 佢食.... 又有一支 六至八安果汁...
都唔知佢個肚點裝..........

大宅

sorry sorry~~

係7安水...(6匙奶粉)~~~先係...
又蛋蛋隔餐會食剩1,2安....

子爵府

你果五餐奶+兩餐粥既時間係點架?
鴨仔蛋 寫道:

大宅

LongYin 寫道:
你果五餐奶+兩餐粥既時間係點架?[quote]
鴨仔蛋 寫道:

[/quote]

返黎再talk...
而家去拿蛋姨媽"幫sa"528送玩具=>
可惜只有囡囡玩具~~"喳喳/西米等..."

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

風暴消息

子爵府

又係d 公仔呀??
咁唔得公平bor..男b 無

鴨仔蛋 寫道:
[quote]
LongYin 寫道:
你果五餐奶+兩餐粥既時間係點架?[quote]
鴨仔蛋 寫道:

[/quote]

返黎再talk...
而家去拿蛋姨媽"幫sa"528送玩具=>
可惜只有囡囡玩具~~"喳喳/西米等..."[/quote]

男爵府

迪少飲奶表...
3am--4 oz *有時唔使飲
6am--4 oz *早上飲8 oz會嘔,所以1餐奶分2餐飲
8:30am--3 oz
10:30am--8 oz
2:30pm--粥
6:30pm--8 oz
8pm--食水果
10:30pm--8 oz

子爵府

朗言唔鍾意食粥仔,而家食d 好爛既飯,
"梅下梅下"就可以落肚果種。
佢"炎"粥水漿口呀
不停咁飲水,咁會食得好左野囉。
applecarey 寫道:
朗言咁快食爛飯仔??

我而家都係煲緊粥

但個仔唔多鐘意食∼

男爵府

迪迪的粥都有少少粒粒,唔係好糊個種,太糊會癡口,重難食

大宅

same

kitna 寫道:
迪迪的粥都有少少粒粒,唔係好糊個種,太糊會癡口,重難食