跳至

首頁
34567...61

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 深井媽咪 【part 3】-- 入黎傾o下啦

我響浪翠四期,房個窗台舊雲石都滲水呀!攪到我放響上面的懷孕書濕左變成魷魚,好唔開心!!! :cry:

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

男爵府

Longman 寫道:
pinkava,

你之前想要扭蛋殼,現在還需要嗎?

我齊晒喇, 唔該你。

子爵府

Harubi 寫道:
我響浪翠四期,房個窗台舊雲石都滲水呀!攪到我放響上面的懷孕書濕左變成魷魚,好唔開心!!! :cry:

咁慘呀))) 咁可唔可以用抽濕機整番乾d書呀??

大宅

外牆漏水如果係大廈問題, 管理處係就係會跟, 但是要排隊, 好似我咁, 兩年前入伙巳同管理處講冷氣機位外牆滲水, 佢地答應會跟進, 但好坦白咁同我講我前面有2百幾個單位巳經排緊隊, 睇怕要三五七年先輪到我
PINKAVA 寫道:
[quote]
Longman 寫道:
早晨各位,

今日終於見返小小陽光。
外牆漏水屬唔屬於大廈問題?

係咪都睇一時間報比管理處, 等佢派人CHECK左先啦, 我之前都係咁。 如果管理處問題, 佢地一定認數架。
[/quote]

大宅

Ronni / Kerrykevin,

你地都換咗新相喎, bb大得好快, 又識笑, 真係好得意

子爵府

深井又勾地,又起樓,又多D人入黎住......慘慘慘! :-|

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

Harubi 寫道:
深井又勾地,又起樓,又多D人入黎住......慘慘慘! :-|

又勾地咩, g唔g邊個位? 多人住都無所為, 但係d配套要跟得足跟得切先得囉, 如果會多幾條過海/tst巴士線都唔錯呀...

子爵府

swisslady 寫道:

thx~~我都擔心佢遲d再重d我仲揹唔揹得郁, 今日出左去一日, 我家時周身骨痛呀...

大宅

係浪翠園對出, 睇怕第時會再塞車d :-|

子爵府

響浪翠三期同四期中間升起左果個位,以前整路係site office,但好彩今日睇報紙話個位只會起兩間平房,下個月拍賣。我住四期高層,應該阻唔到我個view,但就實會嘈lu...

男爵府

外牆漏水如果係大廈問題, 管理處係就係會跟, 但是要排隊, 好似我咁, 兩年前入伙巳同管理處講冷氣機位外牆滲水, 佢地答應會跟進, 但好坦白咁同我講我前面有2百幾個單位巳經排緊隊, 睇怕要三五七年先輪到我

攪錯呀? 有無問番管理處, 係咪可以357年先交管理費? 一於嘈到上 head office啦。 我地呢邊好快架, d野即跟架。

大宅

係呀, 都要追問吓依家排到第幾先得!

子爵府

Harubi 寫道:
響浪翠三期同四期中間升起左果個位,以前整路係site office,但好彩今日睇報紙話個位只會起兩間平房,下個月拍賣。我住四期高層,應該阻唔到我個view,但就實會嘈lu...

[quote]
[/quote]

thx~~好彩, 嚇得我丫!! 我黎緊會放左3期, 所以好驚影響樓價呢...

男爵府

我住麗都呀...
ronni 寫道:
你住邊個屋苑呀?

男爵府

係呀, 我日日都佢影相, 得閑睇番佢岩岩出世個樣, 哇, 真係唔同晒....!! 妳遲d個B出世, 都可以咁問心呀...!!

係呢, 妳有無照妳大肚個樣呀? 要影呀, 生完睇番都好得意gar!!

男爵府

妳知 三陂坊 係邊未呀? 係 "聖方濟" o個間學校o個頭... o個到仲有 大陂坊, 二陂坊 tim 呀!!

Longman 寫道:
各位:

有人介紹荃灣"三陂坊" 那處有好野食,請問知唔知"三陂坊"大概近荃灣邊度?

大宅

我都有影相架, 到差不多生的時候仲諗住要幫個肚影大特寫添

大宅

你放咗三期會唔會住番深井呀? 係咪想幫bb搵個好d嘅校網呀?

ronni 寫道:
thx~~好彩, 嚇得我丫!! 我黎緊會放左3期, 所以好驚影響樓價呢...

子爵府

你放咗三期會唔會住番深井呀? 係咪想幫bb搵個好d嘅校網呀?

[quote]
ronni 寫道:
[/quote]

會住番呀, 因為我自己本身幾中意深井, 尤其係個view...雖然唔係好方便...不過呢排都有點後悔點解唔為左bb搬去個校網好d既地方....不過算啦, 都買左落無得後悔...

大宅

我自己都有諗過到bb四五歲的時候搬去個好d校網嘅地方, 不過老公比我實際, 話到時睇吓環境點先算

首頁
34567...61

尾頁

跳至