自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:你地會唔會俾隻狗上你張開床同你一齊瞓?

會..衣家我男朋友訓緊,我訓佢隔離
隻傻仔衣家就訓係我地腳之間個位,訓得好lum

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

佢想屎

大宅

之前會比架, c6, 我, 2隻仔一齊zzz都有10年, 之後我睇過一篇文章(已忘記在邊處睇), 佢話如果有一日, 你隻寶貝老啦開始失禁, 成日整到你張床dirty, 你就會唔再比佢上床訓, 你代入隻狗想吓, 如果你係佢, 以前可以日日上床, 而家老啦開始失禁就唔可以再上床, 姐係主人唔再鍚我, 唔鐘意我, 嫌棄我啦. 回想吓呢個時間才唔準上床, 對佢地真係好慘, 所以我之後恨下心腸, 唔比再上床訓, 初時佢成晚R床邊, 我都有D唔忍心, 但冇計啦, 崖過2晚後, 冇再樓上床了, 除褂當晚行雷先可上床

子爵府

引用:之前會比架,+c6,+我,+2隻仔一齊zzz都有10年

原帖由 amandarocky 於 14-03-10 發表
之前會比架, c6, 我, 2隻仔一齊zzz都有10年, 之後我睇過一篇文章(已忘記在邊處睇), 佢話如果有一日, 你隻寶 ...
我都試過唔俾我隻狗狗上床訓,不過完全唔成功,放佢係廳佢成晚都係度嘈,之後仲吠埋,仲愈來愈大聲,試過用圍欄欄住張床,只係俾佢訓房地下,佢成晚都用後腿企係度想走上黎,再加衣衣un un同吠聲俾你,好啦,帶喇叭時期,第一日麻醉藥未過,溫溫鄧鄧個陣諗住佢會係籠一覺訓天光啦,點知都係唔得,佢用盡全身所有氣力去叫,加埋衣衣un un同輕微既吠聲黎抗議!咁唯有放佢係床尾,用圍欄圍住床尾啦,佢都係唔得呀!直至俾佢訓返係隔離,即刻靜哂即刻訓到好冧!

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

會呀! 同老公3個一齊訓..好暖..
放假果日應承左同佢出去玩 佢就差唔多時間會叫醒我地..

水晶宮

伯爵府

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+amandarocky+於+14-03-10+發

原帖由 noodleball 於 14-03-10 發表
我都試過唔俾我隻狗狗上床訓,不過完全唔成功,放佢係廳佢成晚都係度嘈,之後仲吠埋,仲 ...

大宅

其實唔應該一齊瞓,狗有寄生蟲有機會傳染人類,雖然機率不高但都係小心為上。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+p_o_m_a_n+於+14-03-10+發表

原帖由 noodleball 於 14-03-10 發表
洗腳會唔會用shampoo洗?定係就咁用水洗?如果用濕紙巾唔知夠唔夠乾淨呢?

...
洗腳會用佢地d淋浴露洗完吹乾,濕紙巾就抹全身!
我地落雨/地濕唔放狗,佢都係用腳行姐,又唔會係地下碌~都唔會整污糟個身嘅

大宅

會呀。我當左佢係女架啦!

子爵府

引用:Quote:原帖由+noodleball+於+14-03-10+發表

原帖由 p_o_m_a_n 於 14-03-11 發表
洗腳會用佢地d淋浴露洗完吹乾,濕紙巾就抹全身!
我地落雨/地濕唔放狗,佢都係用腳行姐,又唔會係地下碌~ ...
我有諗過俾鞋仔佢著出街,不過獸醫話對佢隻腳唔好,所以冇考慮,咁濕紙巾係咪用普通個種濕紙巾就ok?我而家用759個隻濕紙巾同佢抹

伯爵府

會呀, 佢都係求2餐同痴住我. 而我對佢既要求就係佢快樂, 健康, 可以比我照顧到佢老, 好在佢好乖, 冇做d咩衰野咬爛野等, 所以我又真係衰, 好寵佢

伯爵府

noodleball 發表於 14-3-10 12:19
我想問俾狗狗上床訓既jm,你地係咪日日都會打狗狗落街?如果係既話,返到屋企點樣同佢清潔乾淨?

...

除非落雨,否則都會落!番黎後勁抺身!隻腳先用消毒紙巾再過水。我C6每晚都狂抺,起碼超過十分鐘!

伯爵府

會呀,我隻狗己經當咗張床係佢!應該問番佢比唔比我哋瞓同我哋可以瞓邊!

子爵府

唔會,雖然我好錫狗狗,但唔會主僕不分,狗狗有自己既床鋪,有佢自己既玩具,要比狗狗知道邊個係leader ,狗狗先會服從你,我有時會坐係佢張被鋪同佢玩,比佢知狗狗既野主人可以掂,但主人既野佢唔可以掂,所以我家狗狗從不破壞。另外到狗狗老左,跳唔到上床,每次要你抱,又失禁,到時要狗狗訓返地下,只會令狗狗更傷心。

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會,一切瞓都有5年lu,佢有時瞓到個頭仔放咗係我膊頭上,佢就爽,我就唔敢郁。

男爵府

BK Milk勳章

引用:會呀,+佢都係求2餐同痴住我.+而我對佢既要

原帖由 TRUBIMA 於 14-03-11 發表
會呀, 佢都係求2餐同痴住我. 而我對佢既要求就係佢快樂, 健康, 可以比我照顧到佢老, 好在佢好乖, 冇做d咩衰 ...
完全係我心聲,佢嚟呢個世界就係要比我全家人錫到燶,因為隻傻豬真係帶俾我地好多歡樂

TRUBIMA  哎呀~~~我家又係poodle , 不過係灰色..你小朋友好可愛呀  發表於 14-3-12 10:04

珍珠宮

會既,平時多同佢清潔

大宅

會呀,初初唔俾,但佢見我地訓到淋晒就跳上黎,趕唔住

首頁

尾頁

跳至