影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我煲劇仲短啦, 係無線做完惡吻之後先開始, 即係8月中先開始, 你話啦, 我係咪仲淺.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

係呀,d euro真係好係,所以都唔諗,但最近,連d yen都貴到不得了,所以都要小心carry trade拆倉潮

今年我和老公未去旅行,我都想去北海道,租架車週圍去玩。

原文章由 MagDog 於 07-11-27 16:43 發表
搭下訕..去旅行我like, 我hubby就half & half... 由於他好busy, 但我不busy.. 所以沒有時間去.. 要去他又心掛掛d公事..所以今年只去了一次..但現在去travel是好貴..euro太貴是去europe是無望..日本,thailand or美國 ...

翡翠宮

我咪同你差唔多, 我大約8月尾9月頭先開以煲 ......

原文章由 rclamlam 於 07-11-27 17:25 發表
我煲劇仲短啦, 係無線做完惡吻之後先開始, 即係8月中先開始, 你話啦, 我係咪仲淺.

翡翠宮

嘩 ~~ 正呀, 我都未去過北海道呀 ......

原文章由 fishballbaby 於 07-11-27 17:35 發表
今年我和老公未去旅行,我都想去北海道,租架車週圍去玩。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

最開心有一年過年,我和老公和其餘2 pairs朋友去澳洲,租了一架七人車橫跨了Brisbane, Sydney, Melborne, Gold Coast,每pair分早、午、晚三更不停地渣車,諗起都覺得儍儍哋。

原文章由 楊桃 於 07-11-27 17:38 發表
嘩 ~~ 正呀, 我都未去過北海道呀 ......

翡翠宮

唔傻唔傻, 果種feeling勁開心啦, 我都未試過响外地揸車
架 ......

原文章由 fishballbaby 於 07-11-27 17:46 發表
最開心有一年過年,我和老公和其餘2 pairs朋友去澳洲,租了一架七人車橫跨了Brisbane, Sydney, Melborne, Gold Coast,每pair分早、午、晚三更不停地渣車,諗起都覺得儍儍哋。

侯爵府

咁下次試吓la,去澳洲、美國、加拿大、北海道都可以揸車架,唔鍾意睇地圖可以租埋個GPS用,好方便。
曼谷就搭BTS,東京就搭JR
諗起都好開心。 好嘢好嘢........

原文章由 楊桃 於 07-11-27 17:49 發表
唔傻唔傻, 果種feeling勁開心啦, 我都未試過响外地揸車
架 ......

翡翠宮

我暫時仲未去過遠程呀, 因為我勁怕搭長途機呀, 最遠
果次去過澳洲搭左9個鐘飛機, 有點兒想C囉 ......

泰國去2次都係跟團, 下次會試下買package自己去 ....

日本就呢2次都係自己去, 勁正 ......

原文章由 fishballbaby 於 07-11-27 18:00 發表
咁下次試吓la,去澳洲、美國、加拿大、北海道都可以揸車架,唔鍾意睇地圖可以租埋個GPS用,好方便。
曼谷就搭BTS,東京就搭JR
諗起都好開心。 好嘢好嘢........

侯爵府

搭長途機的確幾悶,尤其是去d有時差既國家就最辛苦。

去泰國好呀,package又平,食嘢又平,wacoal又平,自由行會好好多,因為唔使去睇四面x,唔使食團餐,可以自由去shopping mall,night market,sunday market,泰式按摩等等。

原文章由 楊桃 於 07-11-27 18:03 發表
我暫時仲未去過遠程呀, 因為我勁怕搭長途機呀, 最遠
果次去過澳洲搭左9個鐘飛機, 有點兒想C囉 ......

泰國去2次都係跟團, 下次會試下買package自己去 ....

日本就呢2次都係自己去, 勁正 ......

...

珍珠宮

原文章由 楊桃 於 07-11-27 16:38 發表
最緊要有假有$$架啫 .....
呢個當然la~~:mrgreen:

珍珠宮

花c9

你個強項唔只做家務咁簡單,連d旅行資料都好強ar~~:lol :lol

珍珠宮

原文章由 rclamlam 於 07-11-27 17:24 發表

你都好呀, 細女都小三, 我仲有排上樹啦.

wa...咁我仲有排,囡囡出年至讀n1咋...

翡翠宮

最慘係我搭飛機係訓唔到覺架, 次次都眼光光既, 所以呢幾
次搭短程都仲ok, 如果長途既話 .........

我都年幾冇去過泰國啦, 真係幾想再去, 原本想出年2月去慶
祝結婚周年記念架, 但又咁岩踏正新年喎, 好貴既 .......

原文章由 fishballbaby 於 07-11-27 18:20 發表

去泰國好呀,package又平,食嘢又平,wacoal又平,自由行會好好多,因為唔使去睇四面x,唔使食團餐,可以自由去shopping mall,night market,sunday market,泰式按摩等等。
...

翡翠宮

C9 就梗係周圍8架啦 ......

原文章由 Monty 於 07-11-27 21:14 發表
花c9

你個強項唔只做家務咁簡單,連d旅行資料都好強ar~~:lol :lol

侯爵府

當年去歐洲真搭機真係幾金,重要佢都有時差,返香港之後成日半夜3,4點肚餓到瞓唔著摷野食

依家通常去既都係3,4鐘機程內既地方...日本日本日本:mrgreen: :mrgreen:

原文章由 fishballbaby 於 07-11-27 18:20 發表

...

翡翠宮

我當年honey moon 勁想去歐洲架, 但又怕搭長途機喎,
所以到現時為止都未去過呀 ....... :( :(

我咪就係呢幾年剩係去日本囉, 勁想衝出亞洲呀 ......

原文章由 hola 於 07-11-28 09:34 發表
當年去歐洲真搭機真係幾金,重要佢都有時差,返香港之後成日半夜3,4點肚餓到瞓唔著摷野食

依家通常去既都係3,4鐘機程內既地方...日本日本日本:mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

日本都ok既,你試吓去北海道哩d地方,佢有d地方都有歐洲feel架:D :D

原文章由 楊桃 於 07-11-28 09:36 發表
我當年honey moon 勁想去歐洲架, 但又怕搭長途機喎,
所以到現時為止都未去過呀 ....... :( :(

我咪就係呢幾年剩係去日本囉, 勁想衝出亞洲呀 ......

翡翠宮

如果我第一次去北海道, 一定會揀冬天落雪先去架, 但因為
年中又想趁大減價去東京血拼喎, 如果隔半年再去都幾傷,
所以遲遲都未出發囉 .......

原文章由 hola 於 07-11-28 09:42 發表
日本都ok既,你試吓去北海道哩d地方,佢有d地方都有歐洲feel架:D :D

侯爵府

花c9都好貪玩鍾意週圍去,不過最鍾意都係去百貨公司掃平貨,所以特別鍾意曼谷囉 ,每次去bra和under都各掃一打

原文章由 Monty 於 07-11-27 21:14 發表
花c9

侯爵府

我睇一次去係9月秋天,第2次去係2月中冬天,滑雪撻到cc吓,不過冬天食野就超正

原文章由 楊桃 於 07-11-28 10:56 發表
如果我第一次去北海道, 一定會揀冬天落雪先去架, 但因為
年中又想趁大減價去東京血拼喎, 如果隔半年再去都幾傷,
所以遲遲都未出發囉 .......

首頁

尾頁

跳至