夫婦情感

跳至

首頁
45678...29

尾頁

禁止訪問

公爵府

回覆:有左bb四個月男友先叫我落左去

看你這個post, 見你冇身邊人支持替你很難過,亦覺得個BB好無辜!

好難比意見,只有祝福你和你的BB!!

男爵府

既然你地無結婚,叫你媽咪比番果幾萬你,等你支持到生b前呢幾個月既生活費用,生b後就好好做野,做番一個負責任既媽媽。
你仲細,可以諗野仲好幼嫩,但條條大道出羅馬,如果你肯努力做野搵錢養b,我相信bb一定會多謝你無落左佢

joyce1982  佢媽肯退錢俾個囡先叫奇==“  發表於 14-7-18 11:28

子爵府

睇左頭幾頁都唔想再睇,只覺得你好不智, bb好慘,如果我係bb 出左黎要住寄養家庭,唔能夠正常生活成長,我希望我從未係呢個世上出現過

rachel_ching  X3  發表於 14-8-20 23:13
Dearkk  X2  發表於 14-7-18 12:49

禁止訪問

回覆:oooCeciooo 的帖子

男爵府

引用:媽咪佢唔肯俾返我

原帖由 Fionwan901 於 14-07-18 發表
媽咪佢唔肯俾返我
咁你去搵下parttime做住先啦,洗碗都實有,馬死落地行

禁止訪問

男爵府

返外家, 佢郁手推你已經有問題, 更何況你有左bb, 個bb唔係話唔要就唔要, 係一條生命黎

大宅

唔係留住BB就等於負責任,有責任心。黎近10年20年你可唔可以provide到俾BB 而唔覺得欠左BB先叫負責任啊。小朋友要係一個開心完整既環境長大 先對佢地最好既禮物

我有個同學之前被人搞大個肚,男人拋棄左佢地。無錢檢查最後生出黎有唐氏,佢好有責任心養大左個仔10幾歲, 有一日兩母子一同跳樓 就甘去左。

黎緊條路好漫長請唸清楚

rachel_ching  Agree  發表於 14-8-18 02:59
Bucar    發表於 14-7-24 12:36

男爵府

生左出黎, 個BB又冇父愛又冇母愛, 你要個BB一出世就要受足一世. 最可憐係BB lor, NO CHOICE.

rachel_ching  X2  發表於 14-8-18 03:00

複式洋房

回覆:Fionwan901 的帖子

支持你。 信自己

水晶宮

我唔敢叫你要定唔要, 因為要就唔知你捱唔捱到, 但要你唔要即係叫你殺人.

無論點我都支持你, 如果你要生, 我唯一做到就係比物資你.

加油!

大宅

我見好多JM圍插樓主,其實樓主都咁嘅情況,可唔可以唔好咁mean呢 係人都會做錯事,樓主既然決定要bb,就要好好打算。我唔信年輕或無錢就做唔到一個好媽媽,單親亦唔代表個小朋友可憐。樓主條路一定比其他人難行好多好多,亦要為小朋友放棄多姿多彩嘅生活,不過只要你堅持,你一定做得到。係香港你肯做肯捱,一定唔會係絶路。人生係你自己嘅,只有你先知咩係最好嘅選擇。加油!

Nicky1129  Agree 睇番條友之前啲post 妳會好把火  發表於 14-7-19 00:25
路人戊  http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11851184&extra=&page=1  發表於 14-7-18 13:56
路人戊  http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11876193&extra=&page=1  發表於 14-7-18 13:55
花偶  如果你留意過佢婆媳果邊既post就明白點解會咁。  發表於 14-7-18 13:31
luvkaka  同意!  發表於 14-7-18 12:33

禁止訪問

伯爵府

Lovelovebear 發表於 14-7-18 08:34
我記得樓主, 話自己唔係意外係有心要BB果個嘛, 嫌99煮飯難食, 屋企細…

其實你同男朋友感情基礎咁淺薄, 你 ...
我就係覺得樓主講既野好熟,原來係之前個POST

複式洋房

叫你男友仆街啦!

大宅

我都希望大家唔好再話樓主,佢一開始已經決定左自己點做,只係資料不足,想大家比意見。點解大家唔可以支持佢呢? 我唔係贊成或否定岩定錯,但我都希望樓主諗清楚,安排下自己條路點行!!! 千萬唔好睇唔開,諗唔開,加油呀。無野係無可能 !!!!

大宅

BK Milk勳章

你話做sales有15000 但做sales時間咁長 做麻雀館有20000 但做麻雀館都唔會咁早收工啦 請問你點照顧bb??? 你話搵寄養 如果搵唔到呢?咁如果你阿媽真係唔幫你呢?咁你點返工 ok當你攞綜緩 生活唔係問題,咁你打算之後會唔會搵男朋友 你肯定你既男朋友會接受你個bb 如果佢唔接受咁你點?
其實你係咪肯定自己可以照顧到你個小朋友 定係你覺得你屋企人唔會睇住你唔掂到時會幫你?

rachel_ching  X2  發表於 14-8-18 03:04

珍珠宮

引用:住宿舍每個月都要1800,真係只有支出頂唔到

原帖由 Fionwan901 於 14-07-18 發表
住宿舍每個月都要1800,真係只有支出頂唔到咁多個月
事實證明佢屋企人都唔係啲咩好人,依家咁仲笑得咁開心 ...
一邊攞綜援一邊搵番兼職做住先, 麥當勞收銀都照殺啦… 暫時住宿舍, 希望你媽會心軟俾你返屋企。提醒你, 如果要排育嬰園, 你而家都要申請了, 好多人爭的, 需要咩嬰兒用品你pm 我, 我睇下有冇啦…

子爵府

醒目開學勳章

luvkaka 發表於 14-7-18 12:14
我唔敢叫你要定唔要, 因為要就唔知你捱唔捱到, 但要你唔要即係叫你殺人.

無論點我都支持你, 如果你要生, ...
同意, 好難比意見你...只能夠祝福你同BB...如果有需要, 我都有BB物資可以比你的(唔介意用2手的話).

首頁
45678...29

尾頁

跳至