婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

貧窮媽媽 發表於 14-11-7 12:58
我嗰個識 上次send張相俾我老公 我見到個大頭嚇親我
我果個啱啱換智能電話咋

男爵府

育兒性格勳章

mini-kinki 發表於 14-11-7 12:33
係喎, 好奇怪, 新抱唔做野就唔得, 會辛苦左自己個仔,
但又唔諗下自己結婚咁多年都無出黎番過工
...
Agree

男爵府

回覆:mini-kinki 的帖子

這就是99

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 14-11-7 12:58 我嗰

原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表
我果個啱啱換智能電話咋
佢用咩都唔緊要,唔好一唔識就打嚟問長問短就得,我99之前見親我都問佢部ipad隻農場點解養唔到雞,又或者鑽石方塊點換寶物,我都冇玩開,點知,佢又話你點會唔知

別墅

ac320 發表於 14-11-2 23:06
JM們有冇試過用自己錢買野俾自己屋企用,無論係日用品家居電器食物,99一聽到或見到你買野就過問或評論一番 ...
你試下買姨媽巾睇下佢有冇意見!

大宅

引用:Quote:原帖由 devil621 於 14-11-04 發表下

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-05 發表
應該係佢買先係好,佢買得貴就係靚野,我買得貴就係俾人揾笨,佢買得平係佢醒,我買得平係次貨

...
Agree

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-08 發表
佢用咩都唔緊要,唔好一唔識就打嚟問長問短就得,我99之前見親我都問佢部ipad隻農場點解養唔到雞,又或者鑽 ...
吹賬兼老溤要幫佢解決問題。·

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:ac320 發表於 14-11-2 23:06 JM們有

原帖由 momochan7933 於 14-11-08 發表
你試下買姨媽巾睇下佢有冇意見!
佢會話駛乜買甘多

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我99都係, 不過唔同住, 有時行完街至上99到, 有時買野返去時, 佢一定問買咩, 我話買野, 佢又問買咩, 我一句買私人野, 佢就冇聲出.

大宅

我99較好 (轉頭講),反而62就有問題。
話說婚後首年後至今,我有時放左工就同我老公去超市補給,如薯片汽水等,之後就去6299家dinner。
咁有次,62在家,一見我地將d食物放地下,就行過來打開d袋,遂一檢視,然後拎走某d食物,62話: 比細仔食...
細仔個陣係屋企,佢即刻話62: 我無話食,d食物係嫂嫂既,你要就自己認左佢

最後,62堅持拎d 食物走,我都無所謂( 無奈至係)惟有同自己講,下次食完dinner才去超市喇。

咁有次,我幾玩野既,我剛小紅報到,那那林去萬寧買m巾就去6299家dinner。我將m巾放係膠袋既面,即一打開就會見到。番到去,細佬仔問我買咩,我打開比佢睇,仲笑講: m巾,要唔要, 細仔: choi.... 之後我又將個膠袋放地下,行開,我留意到62又好奇望我買左咩,一見到個膠袋"面層",即變臉。笑死我。但我記得自此之後,佢就唔再搞我d野 (如飯袋等)。

而99,就因為上面講既事,加上我每次shopping完,我老公都話一定要我放低d野戰利品才上去dinner,久而久知,我再細問下,先知我老公唔想6299知我買野,而且知佢地見到我d戰利品一定會問價錢,所以我至今都好識做

大宅

引用:Quote:原帖由 mini-kinki 於 14-11-07 發表

原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-08 發表
佢用咩都唔緊要,唔好一唔識就打嚟問長問短就得,我99之前見親我都問佢部ipad隻農場點解養唔到雞,又或者鑽 ...
我99玩嘅game,佢3個仔女明明玩開都delete咗個game,就係等99無得問。99點問個個都答無玩,唔識。

翡翠宮

回覆:買任何野99都要過問!

結婚。。。佢會問點解揀星期日,話平日平d。。。。

有bb...問我有無做檢查。。。我話有,佢話政府得唔係好多次,我話係。。。所以私家都有檢查。。。即時話貴。。。

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

我咪仲慘!!! 99買任何野都唔會問我地意見先,買左d超核突既款返黎,又會無啦啦將個放係沙發附近既茶几搬左去個電視機前,話咁樣d位好用d......痴線ga....茶几就係為左坐沙發時可以放下野咁。。。。我嬲到係我老公面真前喊,問佢呢間屋係唔係我地既,定還是我只係寄居係度。。。每日都搬屋企d野,又買櫃,又塞滿晒d櫃。。。真係好激氣,諗起都好唔開心!

男爵府

育兒性格勳章

引用:我咪仲慘!!! 99買任何野都唔會問我地意見先

原帖由 siuting518 於 14-11-08 發表
我咪仲慘!!! 99買任何野都唔會問我地意見先,買左d超核突既款返黎,又會無啦啦將個放係沙發附近既茶几搬左 ...
你地同住嗎?

男爵府

育兒性格勳章

引用:結婚。。。佢會問點解揀星期日,話平日平d

原帖由 kapomama 於 14-11-08 發表
結婚。。。佢會問點解揀星期日,話平日平d。。。。

有bb...問我有無做檢查。。。我話有,佢話政府得唔係好 ...
當正D錢係佢,關佢乜事!?

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 14-11-08 發表佢

原帖由 dolphinhay 於 14-11-08 發表
我99玩嘅game,佢3個仔女明明玩開都delete咗個game,就係等99無得問。99點問個個都答無玩,唔識。

...
其實D老人家冇世藝又係煩,煩親D後輩。

男爵府

育兒性格勳章

仲要同C6講親野,99都要搭咀,件事根本晤關佢事,唔知頭唔知路,真係怕第日小朋友學左佢甘冇禮貌,唔關佢事都插咀。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:ac320 的帖子

我奶奶唔會過問喎,我地唔同住。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

複式洋房

回覆:ac320 的帖子

我隻99連我地屋企多左出黎張床褥搬過隔離房放都有意見。何況區區買少少野呢

大宅

係宜家到買左有耳仔水杯for 自己飲水咋,都要話隻杯都唔好用,又容易倒瀉。

首頁

尾頁

跳至