自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

引用:香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住

原帖由 mingjan 於 15-07-26 發表
香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住自己轉,從來都唔諗人

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-26 發表有

原帖由 square72 於 15-07-27 發表
JM 你好!我其實已係原文一二再,再二三認我自己做錯左~ 以為都唔會咁! 原本諗住唔再回覆等個post 慢慢沉 ...
我有次出帖,係我係地鐡落車,有個肥女人邊出車邊睇 iPad, 我出車撞到佢,佢又摺,又閙我八婆,我冇理,佢係咁啤我,之後我仲問佢啤乜野,比呢度啲 JM 鬧爆咗,原來我冇講對唔住呀,所以我諗通咗,有時一句 sorry 可能已冇事的了,希望你從錯誤中學習!共勉之!

珍珠宮

引用:Quote:kwankwan717 發表於 15-7-27 00:23

原帖由 good_pig 於 15-07-27 發表
有時唔讓位比長者..旁邊唔關事D人會走去影相的...

又有一次, 我見到長者總站上車, 佢有位都唔坐....最怕D ...

侯爵府

引用:Quote:原帖由+square72+於+15-07-27+發表JM

原帖由 sarali 於 15-07-27 發表
我有次出帖,係我係地鐡落車,有個肥女人邊出車邊睇 iPad, 我出車撞到佢,佢又摺,又閙我八婆,我冇理,佢 ...
經過今次,我除了明白到有理無理都講sorry 外,亦體會到BK 既威力係BK 都係做CD-ROM 少出聲為佳!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:街啲人而家小小事就揾人出氣來閙,香港人是否被迫瘋了?

今晚美x集團食飯,格離枱未坐低個男人就話張枱逼,話要換枱!佢同侍應講我地4個人會唔會好逼,我再望,佢果張明明係4人圓枱,坐6個人都得!我都唔知佢投訴乜,唔通比8人枱咩!經理就話拉出啲張枱。。真係乜人都有

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-07-27 發表我有

原帖由 square72 於 15-07-27 發表
經過今次,我除了明白到有理無理都講sorry 外,亦體會到BK 既威力係BK 都係做CD-ROM 少出聲為佳!

...
係架,有一排我都冇上來!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

square72 發表於 15-7-27 00:34

...
大家都係議事論事, 而家D人咁燥, O係街同人地嘈都係無補於事....遇到個真係痴線O既, 比人打一身都唔知乜事

珍珠宮

引用:今晚美x集團食飯,格離枱未坐低個男人就話

原帖由 tc001039 於 15-07-27 發表
今晚美x集團食飯,格離枱未坐低個男人就話張枱逼,話要換枱!佢同侍應講我地4個人會唔會好逼,我再望,佢果 ...
大客麻

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sarali 發表於 15-7-27 00:31
我有次出帖,係我係地鐡落車,有個肥女人邊出車邊睇 iPad, 我出車撞到佢,佢又摺,又閙我八婆,我冇理,佢 ...
我係一路行, 一路..唔好意思, 唔該借借..就行行行架啦

珍珠宮

引用:Quote:square72 發表於 15-7-27 00:34 經過

原帖由 good_pig 於 15-07-27 發表
大家都係議事論事, 而家D人咁燥, O係街同人地嘈都係無補於事....遇到個真係痴線O既, 比人打一身都唔知乜事
...
係,好恐怖,正正常常様,原來係瘋婦

寶石宮

imlcc 發表於 15-7-26 20:09
我都覺,香港人真係燥中之霸。
我覺得係...香港地方細, 容易有磨擦..

地方大, 人都唔多個...點會有磨擦

子爵府

引用:Quote:原帖由 牛皇妹 於 15-07-26 發表d人

原帖由 sarali 於 15-07-26 發表
年輕一代冇同理心,也可能屋企問題
唔係年輕啦。睇個樣接近40歲啦

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

伯爵府

現今大部分香港問題根源………人多

Superman-GF    發表於 15-7-27 08:54

寶石宮

sarali 發表於 15-7-27 00:38
係,好恐怖,正正常常様,原來係瘋婦
費時贏左場交, 冇左條命啦..

唔對路就閃啦

某日打任食火鍋...有一台人D 野食係咁漏單, 但同時又夠鐘...
酒樓阿姐就叫佢地走, 佢地又唔想走....阿姐一句: 人地台台人夠鐘就走...

個客立即火都黎....係咁嘈, 係咁鬧...我勁驚...

之後個客拍曬桌, 仲要打爛左隻碟....爆曬血..........

比我就漏單就算...最多下次唔黎, 一嘈就咁樣衰呢..
加上酒樓阿姐一向都係HEA做O既多.....

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-07-27 發表我有

寶石宮

mok239 發表於 15-7-26 23:23
我都覺而家係有好多人燥左.
D人覺得下下要保障自己權益, 唔嘈就好蝕.

而又事實上, 好多人真係..嘈完就乜都得.......

PS: 太多事件, 類似劏房工廈咁

侯爵府

引用:香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住

原帖由 mingjan 於 15-07-26 發表
香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住自己轉,從來都唔諗人
係,愈來愈覺得香港人

珍珠宮

好媽媽勳章

今日我都見有個潑婦係咁鬧茶餐廳伙計,我同老公睇到眼突,其實真係好小事,茶餐廳又逼,佢比個伙計撞一撞,就不停鬧人

真係好多人勁躁底

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

珍珠宮

其實最唔想聽,郁下就話報警,我聽到呢個詞都反感!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 pumpkin_mum 於 15-07-26 發

首頁
45678...9

尾頁

跳至