自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

估唔到有咁多回響~~

我要整理下俾番我家姐睇

"Disneyland Auntie" 可以有排笑囉

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

香港就係比呢d咁既極品影衰晒!

樓主,叫你家姐收皮啦!

水晶宮

原文章由 平安 於 08-7-24 12:14 發表

估唔到有咁多回響~~

我要整理下俾番我家姐睇

怕唔怕你家姐睇完之後, 走上來bk 投訴呀

大宅

其實排隊玩遊戲係要親自排隊架, 如果每個家庭只係派部份人去排隊, 到差唔多到時, 又有一推人係後面行前, 話有家人係前面, 工作人員真係好難做, 尤其係大陸人, 個個打尖都話前面有屋企人, 我哋排緊隊時, 就有人係後面不斷向前行, 變相我哋越排越後..... 所以為公平起見, 都係自己排隊好d.

我去咗迪士尼十幾次, 都無試過有工作人員不禮貌對待, 反而係d 大陸人打尖, 同工作人員發生爭執就見得多.
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

禁止訪問

子爵府

我上星期同阿仔去迪士尼,都不知幾開心,有好多姐姐同我個仔玩.唔好成日下下投訴發晒MANG憎先得架~黎玩麻!!
可能真係有部份員工會無咩禮貌,笑下咪算囉!!!
放鬆D啦~~香港人!!
仲有在迪士尼真的有廣播話唔准搵人代排隊,要遵守番個規則先得!!!
我o個日去d自由行都ok wor!!好乖排隊bor!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 平安 於 08-7-24 12:14 發表

估唔到有咁多回響~~

我要整理下俾番我家姐睇

我驚你家姐睇完會唔會嬲到不停 樓主你﹗

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 工廠妹 於 08-7-23 18:16 發表
我同其他大部份媽咪一樣,都係覺得樓主個家姐野蠻無理!職員所做的全都好正確!我覺得一啲問題都冇,根本係你家姐燥過人,我反而覺得啲職員好慘。 ...
agree!!

男爵府

咩人都有既,香港投訴制度咁完善,寵壞哂囉,劉德華有次上電台都話過,好後悔講左句金句出黎俾人濫用。
希望樓主姐姐唔好去我公司買野,我好驚呢d人crying:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我係hk住時,因為住得好近迪迪尼,所以囡囡一放學就去,大大話話都去左四十幾五十次,佢地D職員絕大部份都好好ga,我囡囡自己唔小心整跌左支雪條,佢地見到即刻免費俾番條雪條我囡囡
又有一次我囡囡係佢地既鋪頭買野,D光管外露,整到囡囡整手,佢地都有送雪糕俾囡囡,等佢唔好喊,又送左好多貼紙同一本簿仔俾佢

[ 本文章最後由 pigpig 於 08-7-25 10:29 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

原文章由 平安 於 08-7-23 12:48 發表
星期一, 我 2個家姐帶埋小朋友去 disneyland 玩, 一行六人, 家姐話個日好熱, 都好多人, 唔開心既事就陸續黎:

1. 咁佢地排隊玩遊戲, 諗住3個大人排隊, 1個大人帶住 2個小朋友去d陰涼既地方等, 到差唔多啦, 諗住排番 ...

我覺得基本上係所有問題都係你家姐太過火遮眼, D工作人員都係好心提下你家姐之麻, 我覺得D工作人員仲慘過你家姐一家人LAW.

雪糕果單野...的而且確你跌$20雪糕, 咁自然就賠返$20雪糕架啦, 或者果員工之前無講到嚟一點又或者之後比雪糕果員工態度無咁好.....不過本來佢個囡整跌雪糕就係自己唔小心, 你家姐好多野都揾嚟瀨.

我只是直腸直肚, 又或者唔知當時氣氛, 但只係根據你文字嚟斷判嚟件事情, 如有開罪或唔啱聽請不要見怪

大宅

天氣真係好熱,我都唔想個女咁熱天氣下排隊,小朋友真係好辛苦,所以我會冬天至同佢去disneyland and ocean park玩,如果唔係就天陰至去,費事小朋友中暑 ,其實我次次去都會同佢一起排,有時最多用傘同佢遮下,不過都試過叫老公排,到佢時我就叫個女過去,但我自己就唔玩,因為通常都係雙座位,多個小朋友無所謂,但如果6,7個人去我通常要大家一起排,如果唔係就唔好玩,因為我都唔鍾意人地1個人排,但到時就成6,7個人話一起的,咁如果因為咁我要等下一場咁點呀?因為一早知要再等一場就未必會排.不過我都唔係好鍾意人地問下一場幾點佢地通常都係答"下一場英文/國語......"要你問多一次至答幾點,其實佢地可以答"下一場英文12點"咁米唔駛煩,所以我通常自己睇告示,費事問,因為如果我係個職員我都會覺得點解自己唔睇告示,天氣熱咁辛苦重要一日答過千次下一場係幾點,想死 ,大家互相體諒下,唔係比錢入去就大哂.
不過如果真係發生不愉快我要投訴的話,我一定唔會因為佢比D贈品我就算數

禁止訪問

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

算把啦~放過樓主啦,我唔認同樓主家姐,但對樓主本人確係深感佩服,小心言詞呀,另外有人開左新topic話我地"言詞刻薄"喇

禁止訪問

侯爵府

喂, 我都係咁諗.... 哈哈哈

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-25 12:29 發表

其實睇完樓主家姐嘅經歴 ,我有諗過下次去迪迪尼叫個仔咋帝整跌杯雪糕叫工作人員賠返6杯俾我 .....我係咪好賤格?

水晶宮

大家都明事理既
件事唔關樓主事, 只係佢聽左家姐講件事出來
愛姐心切, 想拎出來討論下o者

首頁

尾頁

跳至