跳至

首頁
45678...37

尾頁

大宅

我記得我上次岩岩有左都係成日胃氣脹

原文章由 jamesther09 於 08-11-19 15:12 發表
Hello I am new here. I found out I am pregnant on 11/11, my last m on Oct 13. Not sure when will be the best time to go see doctor lei? I have booked the doc on next tue 11/25. I can still eat, but I ...

大宅

咁你個大b先得幾個月咋喎

原文章由 tongtong86 於 08-11-19 15:32 發表
我都黎報到先
各位媽咪, 大家好!!我住沙田,
仔仔7months(今年出世), 今日睇醫生先知有左, 胎預產期係7月3日,一直都打算生第二胎, 所以都好開心,諗住生埋依件收工到時先再減!我係開刀生,我係全職媽咪, 小朋友工人湊,B ...

民房

原文章由 nancy0411 於 08-11-19 16:41 發表
我記得我上次岩岩有左都係成日胃氣脹

Thanks for your reply ar... your baby looks so cute!
Hope everything goes smooth on me la

大宅

衣張相得個幾個月, 而家大個女喇.
隨遇而安

原文章由 jamesther09 於 08-11-19 16:50 發表

Thanks for your reply ar... your baby looks so cute!
Hope everything goes smooth on me la

大宅

一去到姑娘會問你住邊區先, 岩佢地先比form 你填, 不過佢地無問我攞地址証明, 青衣應該唔得, 睇下有無人可以借個地址比你.

原文章由 aiden_mama 於 08-11-19 14:18 發表
我住青衣, 上胎係廣華生架
今胎都想係廣華, 唔知得唔得呢?

複式洋房

回覆 #105 wing111 的文章

Hi Wing 111,
唔該哂!!
問左人借地址比我啦, 呵呵!!

大宅

極度疲累眼訓, 最慘公司好多野做, 一刻都不能停…..全靠意志力

複式洋房

我岩岩book左威爾斯做ocsar test, 等緊佢地覆,我知佢地好full囉
上胎我係私家check要$1900
威爾斯$1300咋 (e+經濟唔好, 慳得就慳啦)

大宅

請問可唔可以比個網址我呀(威爾斯)

原文章由 aiden_mama 於 08-11-20 13:13 發表
我岩岩book左威爾斯做ocsar test, 等緊佢地覆,我知佢地好full囉
上胎我係私家check要$1900
威爾斯$1300咋 (e+經濟唔好, 慳得就慳啦)

大宅

我已找到網址喇

原文章由 nancy0411 於 08-11-20 14:07 發表
請問可唔可以比個網址我呀(威爾斯)

公爵府

親子王國15週年勳章

今朝check到又有左lu! 我有個女0708月架!因為就老公假期,又可以在產假時送阿女返一個月N1,所以想暑假生,但踩暑假生我就好蝕la! 希望BB健康啦!

大宅

我約左1月7日做oscar..以前有得照埋3D, 而家cancel 左lu

原文章由 nancy0411 於 08-11-20 15:28 發表
我已找到網址喇

大宅

你教書?

原文章由 BBG1 於 08-11-21 11:48 發表
今朝check到又有左lu! 我有個女07年08月架!因為就老公假期,又可以在產假時送阿女返一個月N1,所以想暑假生,但踩暑假生我就好蝕la! 希望BB健康啦!

大宅

好媽媽勳章

你地大B出世時幾多磅呀?

我自己係中碼人,但囝囝出世時得5磅3咋! 唔想呢胎都咁瘦,食D咩可以長胎D呢??

公爵府

親子王國15週年勳章

[quote]原文章由 nancy0411 於 08-11-21 12:31 發表
你教書?

k la!

男爵府

各位媽媽hi~我又黎報到先.
我住元朗區,有一個2歲大的仔仔,上星期先發現有左,預產期應該係09年7月中,今胎都係準備係仁安醫院生(24號去見醫生),想起又要抽血同產檢,真係驚驚

男爵府

原文章由 monchuBB 於 08-11-21 17:29 發表
你地大B出世時幾多磅呀?

我自己係中碼人,但囝囝出世時得5磅3咋! 唔想呢胎都咁瘦,食D咩可以長胎D呢??

聴講食花膠同燕窩會長胎,唔知真唔真,你可以試吓,我個仔出世時都係得5.5磅很瘦,但我自己都屬於細碼(未生前大約102lb),依家107lb

男爵府

大家好,

我大仔2歲5個月. 上個月做IUI失敗左, 估唔到今個月可以自然成功, 預產期7月29日.

我上一胎係睇余啟文, 今胎都想睇番佢, 但係佢真係好難book, 第一次產檢要book到12月30日. 結果我星期5睇左周敏姖. 可能因為得4week2D, 仲未照到胎long. 周醫生叫一個week再去睇. 但我諗緊好唔好再遲多個week, 因我想睇埋BB心跳. 係呢? 你地幾時照到胎long同心跳架?

公爵府

親子王國15週年勳章

原文章由 kenzo 於 08-11-23 20:28 發表
大家好,

我大仔2歲5個月. 上個月做IUI失敗左, 估唔到今個月可以自然成功, 預產期7月29日.

我上一胎係睇余啟文, 今胎都想睇番佢, 但係佢真係好難book, 第一次產檢要book到12月30日. 結果我星期5睇左周敏姖. 可能 ...

通常8week先照到心跳架!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係第2胎,阿囡2歲8個月,不過未去睇e生,所以唔知幾時預產期,但自己知到應該係10月初到bingo,(last period 18/9)所以應該係7月預產期啦~

首頁
45678...37

尾頁

跳至