自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hnh_mami 發表於 18-2-27 09:10
呢個一定會去,應該復活節假期 搵埋公公婆婆一齊去。
記住YAHOO 團購買飛,188蚊兩個人, PRINT OUT 張COUPON 係門口客務中心兌換,
小朋友唔過120CM 唔洗錢,好鬼抵,我岩先去完,

入面食野,都幾好食,
45蚊碗人仔

羅糊過關,答深圳地鐵去到西麗湖站, 係動物園門口.
深圳灣過關,答40蚊的士到門口.

溫馨提示: 入面餵動物係無得找續,一係用微信支付, 一係俾CASH但無得找,
如果你無WECHAT PAY, 一定要帶多D 10蚊,20蚊,

餵長頸鹿個D 10蚊份, 黑熊20蚊, 餵豬飲奶20蚊....
都建議你睇馬戲..

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔一定去旅行,上去 google map 睇實地街景,都可以大開眼界,我都好鍾意睇地圖。。。旅行方面,經濟上有困難其實唔洗勉強

子爵府

李露眉 發表於 18-2-27 09:20
記住YAHOO 團購買飛,188蚊兩個人, PRINT OUT 張COUPON 係門口客務中心兌換,
小朋友唔過120CM 唔洗錢,好鬼抵 ...

多謝你詳細資料

子爵府

dpeddiec 發表於 18-2-27 09:10
平平地同D仔去玩下啦。我上年都同D小朋友去大陸玩,三四千就可以玩足五日。簡單講下,$299參加3日2夜美食團 ...

深圳住一晚,有邊間酒店好介紹?

珍珠宮

王國教室勳章

有緣相聚 發表於 18-2-26 21:35
我會一齊去旅行,錢可以再揾過,但和他們一起旅行的回憶,是跟一輩子的。
...

非常贊成,眼界眼光是要的

侯爵府

回覆樓主

跟美食之旅返大陸好多幾百蚊純玩包食包住

子爵府

2018復活節勳章

hnh_mami 發表於 18-2-26 21:37
我只係諗住深圳/廣州,兩個都係sen仔搭太耐車會跳制,所以車程唔可以太耐。
...
船.可以珠海/澳門/南沙/順德.都係2個小時內

子爵府

hnh_mami 發表於 18-2-26 21:25
好辛苦咁儲左小小錢,眼見朋友們及大仔既舊同學新年去旅行,返去大陸玩下,佢地分享小朋友玩得好開心好值得 ...

科學館,太空館有一日免費,仲有鐵路博物館等等。

子爵府

hnh_mami 發表於 18-2-26 21:37
我只係諗住深圳/廣州,兩個都係sen仔搭太耐車會跳制,所以車程唔可以太耐。
...

去深圳動物園行下,團購入場券好平,園內食物麻麻地,午餐食乾糧,晚餐打的去海岸城食有平有貴。

翡翠宮

回覆樓主:

同意樓上jm咁講,見識唔一定係去外地。。。其實,見識都分好多種,好似以前住我隔離屋個小朋友,佢果時讀3年班,佢連港島區都未去過,唔知咩係自助餐,未上過太平山頂,未睇過3D電影。。。。呢d其實都係見識嘅一種。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

hnh_mami 發表於 18-2-27 09:08
大棠有機生態農場嗎?尋日有jm提過,打算兩星期後去,剛巧學校有一日假期
...
係呀!

侯爵府

回覆樓主

我會量力而為,我細個資源都好少,唔會有錢見識什麼,大個識諗自己發奮更重要

大宅

畀面勳章

hnh_mami 發表於 18-2-27 09:39
深圳住一晚,有邊間酒店好介紹?
如果是要近動物園的話,推介"大學城站麗楓酒店"。附近好多野食,酒店算新和平,撘的士去動物園都是十幾蚊,撘地下鐵都是一個站。

水晶宮

2024年龍年勳章

好辛苦咁儲左小小錢,眼見朋友們及大仔既舊同學新年去旅行,返去大陸玩下,佢地分享小朋友玩得好開心好值得 ...

有JM講得啱, "出去睇多D" ---> 唔係只限去旅行, 在香港一樣可以"睇多D". 全港18區, 區區都有值得去學習的地方.

恕我講句真心說話, 現今好多父母, 寧可花費仔女在周六,日上興趣班, 也不太帶他們出外走走. 我唔抹殺興趣班的存在價值, 但身體力行的我自己會覺更加值得.

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

回覆 hnh_mami 的帖子

近近地你可以考慮下珠海長隆, 又有水族館又有動物兼有機動遊戲玩, 最緊要地方大唔多人

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我一定會同仔出去玩下..見識下..
錢係要留..但應使則使..
又唔係去完無飯開...
錢只放晌銀行唔係真正屬於你..只係一堆數字
係要使左先係你既..同小朋友既回憶用錢都買唔到架..
以前老公搵錢少..我地直頭無出過去玩..
係近幾年環境慢慢好D..先去多D旅行..
我仔都係早2年先坐飛機..我發覺佢去完返來..
成個人表達能力好左(我仔係阿氏仔)..求知慾大左..個人開朗左
成日話要去邊去邊..呢個時候就係同佢說教最好時機...
比佢知道自己有目標比心機讀書..
去玩啦...小朋友眼界真係唔同架...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

我會選擇去一次,開開心心,等小朋友真惜機會

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

偶爾出去見識下都好

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

有緣相聚 發表於 18-2-26 21:35
我會一齊去旅行,錢可以再揾過,但和他們一起旅行的回憶,是跟一輩子的。
...

子爵府

家家公主 發表於 18-2-27 12:00
我一定會同仔出去玩下..見識下..
錢係要留..但應使則使..
又唔係去完無飯開...

我仔都係咁,去完玩就多左野講又開朗左,最好係老師會請佢地分享,分享完自信心都大左。

香港係可以有好多地方可以去,weekend安排一日便可,但一有長假期就想去遠小小,住一晚酒店咁,應該深圳遊最方便。

首頁

尾頁

跳至