自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Apple011 發表於 20-1-8 11:38
回覆 chocolatebean 的帖子

黃屍走去恐嚇商戶叫佢地唔好落廣告, 唔係就搞佢地鋪頭, TVB最近真係好似少咗好 ...

其實tvb末落係YC吹定真?因為上次個.yc都係大講tvb會跟亞視一樣。
但我仲翻睇緊“多功老婆 “ 覺得好睇。不過睇電話模式唔同咗係真嘅,我通常用app睇。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

有少少自己攞黎

珍珠宮

3Qlove 發表於 20-1-9 07:41
有少少自己攞黎

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

polliebb 發表於 20-1-7 22:38
當你明佢地玩咩就覺得幾好笑,我覺得幾好睇

係!我都覺得幾好睇!嘻嘻哈哈一個鐘,再加埋do 姐農夫... 咁無無聊聊笑一晚....
個殺手遊戲初時唔明,睇咗2、3集開始明!

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

娛樂大家有2個遊戲都好睇呀.狼人殺我仲上網翻睇添.

水晶宮

回覆 ChingYee123 的帖子

VIU TV 係李生架咩?

水晶宮

回覆 緣份的天空 的帖子

我中意睇娛樂大家架!
狼人殺, CHEAT CHAT 都好好睇, LIZA MAGIC 都唔錯呀! D 人唔明就話唔好睇, 又唔諗下點解自己唔明, D 後生好中意玩狼人殺架!

子爵府

畀面勳章

我都係轉左睇viutv,無線唔多啱睇,又成日黃心穎,還有果d主題曲首首差不多曲風,來來去去果幾個人唱,劇內又起勢播,好煩厭

侯爵府

wannabe118 發表於 20-1-7 22:23
有時d節目播7日都ok呀。有d劇好睇既話我都想佢播7日。

娛樂大家我覺得唔好睇 好嘈 唔知做乜,不過tvb係需 ...

現在藝員流失大,主角來來去去得幾個,一個人拍唔到咁多劇,所以間中要播大陸劇

男爵府

wuwucancan 發表於 20-1-8 10:31
呢幾日viutv多左好多廣告,M記都去咗viutv

我都係睇香港親善小姐
好好睇,港姐都要睇韓國整容醫生

跟住睇到廣告時間
發現原來咁多廣告過晒檔

我開台之後都冇乜睇過
但而家覺得viu好好睇

男爵府

2024年龍年勳章

chocolatebean 發表於 20-1-7 21:52
真係唔知搞咩

1 東張播7日

我都冇睇tvb好耐,佢仲可以未摺都算係咁

公爵府

katrinamama 發表於 20-1-9 12:18

現在藝員流失大,主角來來去去得幾個,一個人拍唔到咁多 ...

捧人策略都做得唔好,捧又捧唔起,黃翠如演技未到家,張振朗條件未夠班,但套套做男女主角。。

佢地真係要搵下外援先得,貴d都要,起碼有新鮮感。

近年黎我覺得好睇既劇係誇世代,算有d d新意,太創新唔岩佢d c9客,呢d就恰到好處啦。。

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

連電視劇, 港姐, 捐錢節目, 台慶都冇咩興趣睇了
係森美旅行團, 介紹旅遊節目會睇下

侯爵府

環保接龍勳章

TVB應該要變下運作模式.
睇過一套韓劇講韓國電視運作,
佢地D劇, 係由編劇+導演度個故事大剛,
預拍多少集, 每集幾多錢, 邊D演員.
set 個budget, 再sell俾電視枱.
電視枱有興趣就俾舊錢, 導演再一路拍一路播,
反應好就拖長D, 原本16集, 拖到20集.
由導演/編導自負盈虧,
D劇會俾心機拍.
所以韓國D 編劇好有地位.

別墅

今日聽同事講d節目得返十幾點

男爵府

tvb演員流失太大, 再加上青黃不接, 而家好像無一線演員了, 你睇洪永城, 一連3套(多功能, 丫鬟, 黃金)唔係主都係次...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

Lhin 發表於 20-1-8 23:55
我睇TVB大,
時代唔同,唔係個個人都會返屋企坐定定
睇電視,但係,睇電視係一種娛樂

同感

我都係由細睇TVB 大, 唔想佢執笠, 佢係屬於香港人既回憶, 唔明點解咩都要分顏色, 有好節目我就會睇.

不過TVB 近年的確有太多問題, 佢地真係要用心改革, 創作差, 唔捧人, 演員歌星青黃不接呢D都係佢地好嚴重既缺憾.

明知黃心穎咁大問題, 仲不停播佢既劇, 即係迫人轉台, 原本我都無咩睇VIU TV, 點知仲撞正人地套黑市, 睇左幾集真係覺得好睇, 依家晚晚追, 係呢方面佢地真係好失策, 再係咁佢地會流失更多廣告.

珍珠宮

chocolatebean 發表於 20-1-9 12:12
回覆 緣份的天空 的帖子

我中意睇娛樂大家架!

如果真係玩開同睇開狼人殺,
睇娛樂大家更加會忟憎同火

水晶宮

回覆 終極熊貓 的帖子

低B版
但D人仲話睇唔明, 唉!

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我本來一直都無理大台啲廣告既。但新一年開始幾日,就不斷見到有黃絲開POST講大台無晒廣告,搞到我好好奇,呢幾日專登留意大台不同時段既廣告,發現大台既廣告無咩少到,之前有既廣告仍然保留住,之前既廣告商包括李氏集團仍然繼續在大台落廣告。

可能大台既黃金時段廣告費太貴,有些廣告產品播出既次數無以往頻繁就真既。現在市道唔好,行行都縮減開支,廣告播少咗都好正常,或者搵VIU TV落下廣告亦好正常(佢相對大台廣告費平好多)

黃絲日夜不斷唱衰大台,目的昭然若揭!正如以前亞視一樣,成日搵人周圍唱衰大台,用大量金錢撬大台既藝人過檔,然後誓言要推倒一台獨大既TVB。但到頭來邊個死先呢?

首頁
45678...11

尾頁

跳至