自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yuyu.c 發表於 20-1-10 10:03
佢同焗爐差唔多有時間同溫度揀,我唔知佢有冇解凍功能,我通常都係180度5分鐘咁整,唔熟唔熱,又再180度5 ...

okok, thx

大宅

愛德華一世 發表於 20-1-10 09:50
我怕趕唔切寄落黎, 同埋我又要執個位擺佢, 所以過年後先買

淘寶出貨到香港,大約一星期就收到貨。我見人可以氣炸年糕和蘿蔔糕,咁我真係連個電子平底煎 pan 都可能打入冷宮。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

小詠 發表於 20-1-10 10:58
我買左大地魚用來煲湯和粥, 把大地魚氣炸, 唔駛比油, 都好香脆

仲有聖誕買D豬肉卷, 氣炸一下, 皮超脆好食 ...

係咩豬肉卷,我都想試吓

大宅

loveman 發表於 20-1-10 08:43
大陸是行220V.
注意⚠️
一般兩腳轉三腳插頭是5A以下家電,焗爐要用有13A fuse 轉換插頭或直接剪掉原有 ...

即買會來再要换人剪掉更换三脚?!我唔識换又要俾錢俾人换,有的煩!

男爵府

個人覺得好好用! 唔洗下下落好多油先炸到野...
我用黎整南乳炸雞翼勁正!!!

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我想問D食物要用錫紙包嗎? 因為我屋企有第一代飛利仔, 我冇用鍚紙包食物, 有時面會好干 & 炸野系咪直接用低果隔, 上面個兜拿起

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

好用

子爵府

BK Milk勳章

愛德華一世 發表於 20-1-8 10:04
氣炸鍋好用嗎? 掙扎買唔買中, 因都幾大部, 請分享, THX

淘記直郵前晚2點幾落單,今日已收到

珍珠宮

bu-b 發表於 20-1-10 12:28
係咩豬肉卷,我都想試吓

呢隻
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

小詠 發表於 20-1-10 15:32
呢隻

好正喎!邊度有得買?定自己整?

男爵府

bb-lam 發表於 20-1-10 12:30

即買會來再要换人剪掉更换三脚?!我唔識换又要俾錢俾人换,有 ...

有13A fuse 轉換頭賣,不用剪也可

男爵府

回覆樓主:

以前不知一直用普通轉換頭,5A換插頭 溶掉也不知,幸好及時發現

3孔 13A fuse 插頭

公爵府

回覆樓主:

留毛

珍珠宮

小詠 發表於 20-1-10 15:32
呢隻

你可以自己買材料整, 上次在aeon超市 呢就見到有現成嘅
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

loveman 發表於 20-1-10 19:30

有13A fuse 轉換頭賣,不用剪也可

明白。唔該唒
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

珍珠宮

大陸是行220V.
注意⚠️
一般兩腳轉三腳插頭是5A以下家電,焗爐要用有13A fuse 轉換插頭或直接剪掉原有 ...

即係買個13A轉換插就可用大陸電器,不用去電器店揾人轉插蘇?thx

珍珠宮

大陸是行220V.
注意⚠️

13A 轉換插有地線嗎?thx

男爵府

Goldilocks 發表於 20-1-10 12:27
淘寶出貨到香港,大約一星期就收到貨。我見人可以氣炸年糕和蘿蔔糕,咁我真係連個電子平底煎 pan 都可能打 ...

你泡咗边個? 我見有 p仔想淘

男爵府

我部山本6918今晚開光,焗春卷同雞翼
春卷外皮夠脆
雞翼焗完之後篤一篤,入面啲汁標哂出黎

個兜倒熱水落去浸一陣,就好易洗
同易潔鑊差唔多
我冇落牛油紙或錫紙

大宅

z.mavis 發表於 20-1-10 23:50
我部山本6918今晚開光,焗春卷同雞翼
春卷外皮夠脆
雞翼焗完之後篤一篤,入面啲汁標哂出黎

有冇link呀?
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

首頁
45678...9

尾頁

跳至