夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

cmwannnava 發表於 20-11-23 04:22
我係FTM,兩個小朋友,我老公以前都會比家用我,我老公份工都唔差,一個月最少都有三萬,佢就一個星期$150 ...
你有無問佢攞?大人可以捱公仔面,小朋友點捱? 仲有個係飲人奶,你食既味精野都過哂俾細b食。
我唔估佢外面有無其他女人。你有佢兩個小朋友,佢就要俾錢養,一係叫佢俾錢請工人睇住小朋友,你出去返工。

男爵府

有!我老公 一蚊都唔會俾我!
佢負責屋企 我負責養個女

大宅

同6299一齊住,佢會比錢佢佢呀媽! 呀女既野佢負責曬,間中我都有補貼,C6間唔中一個月比一千幾百你,仲要唔係個個月比,我生完大女都有keep住返pt,自己搵自己洗!唔返工真係搞唔掂!

伯爵府

我係FTM,兩個小朋友,我老公以前都會比家用我,我老公份工都唔差,一個月最少都有三萬,佢就一個星期$150 ...

一定要迫c6俾家用,幾千都好,小朋友要食d有營養既食物架!

大宅

冇小朋友就冇要家用,反而有小朋友要佢俾家用。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

離婚吧啦
對你又唔好,有錢各自袋
又要迫你做臨記應酬
俾我就話ot算
日日去無曬時間

複式洋房

回覆 飛短流長 的帖子

Hmmm, 佢唔畀姐,有無畀屋企啲雜項?

別墅

cindychanmum 發表於 21-1-1 20:35
回覆 飛短流長 的帖子

Hmmm, 佢唔畀姐,有無畀屋企啲雜項?

一人一半丫

大宅

回覆 飛短流長 的帖子

我老公冇俾家用。租佢比大份D我比細分啲。我賺錢多過佢。佢出咗張Credit卡比我用嚟買餸,dinner 基本上係佢出。水費電費佢交。依家啲男人唔會好似上一代咁有責任心。你20幾歲,你個年代啲男仔應該更加差。佢哋最鍾意上連登,一齊批評啲女仔。最好全世界女仔同佢哋AA制.......真係一代不如一代

別墅

candy_tsang 發表於 20-12-25 23:08
我老公结婚三年只是比過一年錢我都係咁。我第一年有工作冇比冇怪佢,第二年有咗就比,今年又冇比,我仲要 ...

其實我都覺得唔好理女人揾幾多都好,男人都應該象徵比返d錢比老婆洗下,個心會舒服d(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆 spikenard 的帖子

我發覺呢度好多人都唔太清楚家用嘅定義,明明老公有俾錢,例如出街使費,娛樂費,買餸錢,仔女使費,工人薪金,甚至租金/供樓費,明明呢啲全部都屬於家用,但點解啲人都話老公無俾家用呢?唔知仲以為個個喺度曬命而唔係呻添。

happylife28    發表於 21-2-21 22:34

複式洋房

妳就真係慘啲,無返工又有2個小朋友,老公又唔俾錢點生活喎,要喺佢袋度拎幾十蚊先有錢,感覺悽涼。

複式洋房

我老公無俾家用

佢負責水電煤供樓雜費保險
我就儲2/3,其他自己洗

行街見到啱老公會俾錢

複式洋房

yuki... 發表於 20-11-24 00:16
我搵得多我老公些少,老公無比家用我,每個月各自用咗幾錢喺關於屋企都要坐埋計數除開一半,AA得勁均真,食 ...

如果妳賺錢唔係多過佢好多,多一兩千蚊就唔應該連食餐飯都要AA得咁緊要,太計較傷感情。但如果佢收入少過你一萬咁多,妳都唔好俾呢度啲人影響,以為老公就一定要俾足家用先叫男人,實質上都係要睇番大家能力,希望唔好怪我咁講。因為我賺錢少過老公時,都係各自俾各自使費,隔唔鐘出街拍拖佢請食飯,我都好滿足。我賺錢多過佢少少時,我都一樣要隔唔鐘請番佢食飯,有時太計較,男人都會唔鍾意。

複式洋房

yuki... 發表於 20-11-26 07:06
睇戲,買嘢全部AA,月尾坐埋計返晒一半

其實隔唔鐘請妳睇戲好正常,唔使計到太盡嘅,好傷感情。

大宅

一人一半?好多男人都係ftd 都從來冇問題,只係外人睇唔起佢老公。不過兩人生左小朋友都係洗女人錢。睇你覺得錢係咪咁重,如果佢有工返就要俾1萬蚊佢洗,其他自己袋都唔過份的。但一人一半佢可能俾唔起

複式洋房

因為懷孕無工作 老公唔比家用 仲要受男家臉色 仲要耐唔耐貼返錢比佢地 我經濟已經頂唔順 一定要做嘢又話我丟底個女唔湊

複式洋房

飛短流長 發表於 20-11-15 22:56
男人又要大男人,又鍾意支配別人
憑乜大男人唔負返自己責任
要做大男人就俾錢

男女根本唔平等 又要大男人 又要臉 又要揸主意 但唔比家用 根本係雙重標準

複式洋房

飛短流長 發表於 20-11-16 08:15
真係無人衰得過我囉 唉

點會無人衰過你老公呀 我老公呀 佢不育 我做ivf後身體唔好辭職了 佢一直無比家用 仲問我借錢 仲要男家耐唔耐話我無份幫手比支出 有說話聽嫁 儲蓄用得7788想出去做野就話我去搵錢唔湊女 要放低(emoji) 坐月佢搵佢父母黎 皇因浩盪有一兩餐 但會有野聽嫁呢啲粵完唔食得......我真係完全唔想見男方有關既人

複式洋房

飛短流長 發表於 20-11-16 16:51
你有空望下我之前的po, 一個連我父母都容忍不了的人
我做好我好家嫂的角色,平時成日迫我去佢屋企食
戲我 ...

講得好!請演員都要比錢呀⋯⋯我覺得自己連
工人都不如 起碼工人有人工呀......而家簡直係貼錢買委屈

首頁
45678...10

尾頁

跳至