自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

hihisasa 發表於 23-7-31 15:27
去喇,原來可以好好玩,其實我已經係第3次去上海,之前2次已經是N年前了,今次同小朋友去玩玩樂景點又有唔 ...

我都覺,因為撞咗好多活動所以去唔到長日數,睇景點時發現真係好多館,動物園又2個,每個館都好大起碼預大半日,動物園更加唔使講一定預全日 ,仲有天文館又係好想去但應該book唔到;所以今次決定呢啲全部都唔會去。
只會去明珠塔,豫園,城隍廟,步行街,行下食下。迪士尼真心驚人多,如果太密集就去小鎮行下算。

男爵府

hihisasa 發表於 23-7-31 17:31
去了7日,仲去埋蘇州,杭州每天即日來回

開心開心,我都訂左機票過年去,阿囡想去廸士尼。

子爵府

CorrineNg 發表於 23-7-31 18:18
開心開心,我都訂左機票過年去,阿囡想去廸士尼。

記得要下載迪士尼App,真係好有用

男爵府

hihisasa 發表於 23-7-31 18:22
記得要下載迪士尼App,真係好有用

謝謝提醒 ,bookmark 這 post先。

侯爵府

hihisasa 發表於 23-7-31 15:28
玩得開心啲

子爵府

CorrineNg 發表於 23-7-31 18:24
謝謝提醒 ,bookmark 這 post先。

出發前若果見園日日排長龍,就唔好慳錢買定遊戲Package 快證(有唔同款式6個遊戲的,App有寫),可以慳好多時間玩埋其他遊戲
玩得開心啲

子爵府

回覆樓主:

啱去完返黎半個月
迪士尼:
先下載上海迪士尼app
早享及快速入場可以官網買

1.買早享卡,可以早90分鐘入場,要預先訂,入場後先去熱門ride
2.唔買早享卡,可以買快速入場,否則預排1小時先入場,呢個都係要預先訂
3.入場後係app綁定門票。馬上買快證!係馬上!否則會搶晒,比你買到都夜晚先有得玩。快證唔貴,6項7百幾,好過排餐死。
4.乜都唔買,你預乜都玩唔到。普通隊熱門ride可以排200分鐘。

唔好買攜程咩導遊快速,嗰個無快證

個人認為探索套裝系列最好玩
單買唔著數
萬一買左高度唔夠唔畀入
可以叫ride門口staff幫你換
attach0/tmp/phpiEB8sn

子爵府

pochario 發表於 23-7-31 18:16
我都覺,因為撞咗好多活動所以去唔到長日數,睇景點時發現真係好多館,動物園又2個,每個館都好大起碼預大 ...

上海動物園同海洋世界唔差,但我覺得不及長隆。如你住市中心,成個鐘車程先去到。天文館都係果頭遠。最好安排同一日去埋。除非你搬酒店。可以分開2-3日係果邊玩呢幾個項目。

子爵府

回覆樓主:

上海博物館都要訂票。去咁多個地方,呢個算比較有秩序。因為果度好多保安。其他,你預真係好混亂,好多插隊/推撞情況,感覺上海太free。去過北京/深圳/廣州/珠海,有秩序好多。 迪士尼都ok,如果你買快證。普通隊我哋無排。

子爵府

回覆樓主:

btw上海我哋11人,住公寓,平過酒店好多
一間3居室+1間2居室
total 4600hkd/晚左右
立即於我們的網站或 App 預訂上海basePLUS佰舍服務式公寓(上海濱江店)!
https://t.trip.com/zNG5q4e

子爵府

hihisasa 發表於 23-7-30 18:39
其實香港熱過上海好多,快證要之前買定,若果到時買啲時間會延後好多先入得,有啲遊戲仲買唔到添
...

我嗰次係去到用佢個app 買快證,都即刻用到

不過我記得以前佢岩岩開時真係平好多,人仔900@人,包入場、3個快證同來回接送

侯爵府

Vengerov 發表於 23-7-31 18:39
上海動物園同海洋世界唔差,但我覺得不及長隆。如你住市中心,成個鐘車程先去到。天文館都係果頭遠。最好 ...

所以今次唔會去,嚟個輕度遊先,下次plan長啲時間至去

大宅

hihisasa 發表於 23-7-31 15:36
若果唔係暑假,我會去埋動物園,應該好好玩

我地去完迪士尼第二日去咗動物園,都好好玩,坐籠車進野獸區近距離觀察黑熊、老虎和獅子,仲餵咗袋鼠和羊駝。
attach0/tmp/phpMTqP3J
attach1/tmp/phpef6vYu
attach2/tmp/phpWrpnTf

子爵府

zbt 發表於 23-7-31 20:42
我地去完迪士尼第二日去咗動物園,都好好玩,坐籠車進野獸區近距離觀察黑熊、老虎和獅子,仲餵咗袋鼠和羊 ...

嘩,好好玩,睇見啲相都好開心

大宅

hihisasa 發表於 23-7-31 17:31
去了7日,仲去埋蘇州,杭州每天即日來回

蘇州杭州即日來回,車程耐嗎? 另請問換左幾間酒店? 迪士尼酒店一晚大約幾多錢? thx

子爵府

cheesepancake 發表於 23-7-31 22:15
蘇州杭州即日來回,車程耐嗎? 另請問換左幾間酒店? 迪士尼酒店一晚大約幾多錢? thx
...

杭州高鐵1小時去,1小時回程。我總共住左2間酒店,我遲book總動員酒店,要2千1晚,我諗若果早book應該會平啲,我係trip.com App訂的

子爵府

cheesepancake 發表於 23-7-31 22:15
...

蘇州就近啲,半小時去,半小時返

男爵府

上海迪士尼戶外表演好易取消,我去哥時落微雨就腰斬咗城堡表演,前面對港人夫婦即時爆粗,鬧咁細雨都取消。
所以最好揀天氣好去會盡興d

水晶宮

畀面勳章

...

記得一定要買定車飛,我上次暑假去,walk in等了兩班車才有位,搞到少咗好多時間玩

大宅

hihisasa 發表於 23-7-31 22:20
杭州高鐵1小時去,1小時回程。我總共住左2間酒店,我遲book總動員酒店,要2千1晚,我諗若果早book應該會平 ...

Thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊