自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

nieualma 發表於 23-9-19 13:16
戒糖忍口真係可以輕得快
我之前都輕咗十幾磅
你繼續加油

.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

sasa0208 發表於 23-9-19 13:14
百佳有呢2隻麥方包呀

.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

happywwong 發表於 23-9-19 10:48
我吾係食糖尿餐,但一日限自己食1600卡, 都減到12kgs,由72kg減到最輕少過60kgs。不過我慢慢減, 用左8個 ...

你好叻叻呀
可唔可以分享一下你三餐食乜?
我都想減番10磅過生日可以著靚衫呀
謝謝你

大宅

回覆樓主:

2星期輕左咁多唔正常,要注意營養

複式洋房

nicole1981 發表於 23-9-20 00:53
你好叻叻呀
可唔可以分享一下你三餐食乜?
我都想減番10磅過生日可以著靚衫呀

我食低卡睇營養標籤,download一個Apps計自己食幾多卡, 我set 1日1600卡, 冇論食同飲都介糖, 最緊要介蛋糕,白麵包等等精制食品,。
我最積極減肥時1星期食5日椰菜花飯,會用椰菜花煮豬肉碎或菇做lunch,晚上因為同家人一起食飯會食正常餸菜, 如是者,8個月減左12kgs,而家減左大約2年,我最廋時候試過58.7 kgs,但平均計吾會多過60kgs(最肥時是72. 5 kgs),後來比屋企人話我太廋,塊面廋得濟wor,我就冇管得咁緊啦!而家我就average< 62kgs, 應該keep住呢個數位。
運動方面就weekend行1萬步, 通常平地行2-3個鐘, 上山個d就1個鐘左右。

大宅

大少拉 發表於 23-9-19 10:07
由2個星期前。啱啱兩個星期,我居然無咗9.2磅。 4.2k。
事緣血糖關係。 要戒口得好清,我試返以前食糖尿餐 ...

加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊