自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

大宅

Giant 發表於 23-12-29 08:45
睇youtube,之前香港人鬧水貨客打開喼踎晒響街散貨好肉酸好阻街好影響,今日今日呢個畫面重現響山姆門口, ...

去山姆開喼嘅香港人可能好多都係內地嚟嘅

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

有著數,乜標準都可以改

大宅

ddkaka 發表於 23-12-29 09:27
啲黃人會話政治 同淘寶 同上大陸玩 同賺人民幣.....係分開計的

我聽過最好笑係:「我唔鍾意個政權, 無話唔愛國!」

opclk99    發表於 23-12-29 16:05

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

lingw. 發表於 23-12-29 08:55
山姆請人做勢,我住村屋,在村屋的fb group 成日有人出post ”山姆代購“

呢個POST 都可能係廣告

會唔會係代購搵打手呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

pauline_c 發表於 23-12-29 10:33
可能當時根本唔係有咩理念,只係隨便跟人講,無自己思想,唔少呢 d 人。
...

幾年過後,肯定到佢地只係盲目跟風
由遊行到viutv,到而家回歸祖國玩樂
其實social media 餵乜佢地咪食乜
得啖笑
但希望佢地繼續欣賞祖國

水晶宮

烽朗媽 發表於 23-12-29 11:33

呢個幾好笑喎

愛國唔愛黨2.0版本

男爵府

1988cc 發表於 23-12-29 11:31
有著數,乜標準都可以改

為左揾食,第一時間宣誓效忠國家

侯爵府

同一班人?可能就係當年好歡迎大陸果班水貨客嘅商家做山姆代購呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 23-12-29 09:27
啲黃人會話政治 同淘寶 同上大陸玩 同賺人民幣.....係分開計的

仲有,佢地概念係,有著數,點解我唔攞!
於是食玩都撲上去。

男爵府

回覆樓主:

啲人成日話東江水,到無東江水,要佢地攞住啲筒排街喉,佢地又嘈架喇。成日只係識投訴。
我重記得自己好細個,以前成日有制水,有次跟公公係街排街喉,我記憶中好長條隊。問班有色的公主王子,唔用東江水,每日去排街喉係咪真係做到先。斷估佢地都係派父母和工人姐姐去做這種粗活。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇呢個帖真係笑C
至少見有幾個日日唱衰中國既
而家又改哂口
仲成日送中返上去玩 仲話大家都好友善,同胞歡迎佢地
總之所有野都圍住自己個世界轉
我又睇下轉頭另一個帖班人又點鬧大陸人同政府先
BK呢度好好玩,睇到人生百態社會縮影

大宅

回覆樓主:

仲有!
之前WhatsApp’s,fb 日日大叫口號反送中嗰d, 第一件事申請港車北上, 組團一齊遊車河

其實佢地返唔返大陸都唔關我事, 只係覺得幾好笑

子爵府

lingw. 發表於 23-12-29 08:55
山姆請人做勢,我住村屋,在村屋的fb group 成日有人出post ”山姆代購“

呢個POST 都可能係廣告
你不如住番深山啦

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

一句講哂
國家只要自強不息,有足夠實力,強大
嗰班人就冇位入
自動送中就是軟實力
真心希望嗰班人反思一下
而家世界個局勢,邊D先係衰人

侯爵府

Png 發表於 23-12-29 11:56
睇呢個帖真係笑C
至少見有幾個日日唱衰中國既
而家又改哂口

嗰幾個大黄人轉軚轉到反胃,佢哋唔頭暈嘅 ?

珍珠宮

Giant 發表於 23-12-29 08:45
睇youtube,之前香港人鬧水貨客打開喼踎晒響街散貨好肉酸好阻街好影響,今日今日呢個畫面重現響山姆門口, ...

仲要大人大姐坐在購物車添,真係得把口話人。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

TATEYAMA 發表於 23-12-29 09:24
睇住2019年果D激進份子一個二個仆上大陸玩同買野,我心入面不禁講粗口,成班真係精神病!
...
依班人簡直係精神分裂啦 又話勿忘初心,19 年仲鬧人舐共,點知現在自己舐到不得了
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

烽朗媽 發表於 23-12-29 11:33

我聽過更好笑
「我愛國愛,不過唔鍾意共產黨啫」

我問佢共產黨即係乜,佢話共產黨就你共產黨,總之就係衰啦

子爵府

sasa0208 發表於 23-12-29 11:40
幾年過後,肯定到佢地只係盲目跟風
由遊行到viutv,到而家回歸祖國玩樂
其實social media 餵乜佢地咪食乜

咁又係,鏡仔都去澳門開concert. 成功的話可以開國內巡迴,到時所有 media 一定唱好內地,攪掂。全民愛國

侯爵府

Queenie_0012 發表於 23-12-29 11:55
仲有,佢地概念係,有著數,點解我唔攞!
於是食玩都撲上去。
「……佢地概念係,有著數,點解我唔攞……」
強國人形態啊

首頁
45678...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊