自由講場

跳至

首頁
45678...18

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

caughtinhell1 發表於 24-5-7 00:32
回覆 露比2006 的帖子

八十九歲老翁指控親生女兒侵吞聯名戶口內逾三十萬元人民幣,女兒辯稱是為免老父棺材 ...

咁450萬
應該要坐監啦

男爵府

畀面勳章

何太話唔係為錢唔係呃何生架,咁而家啲錢都冇咗,仲追乜春啫,何太係真心愛何生既,快啲做嘢搵錢養到何生終老囉
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

樓主係咪何太?(emoji)(emoji)(emoji)

JackieOn    發表於 24-5-7 09:29

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

caughtinhell1 發表於 24-5-7 01:49
回覆 小manman 的帖子

我仔仔,我都話喺食花生。你就偵探上身,其實唔同人對呢件事有唔同理解。明眼人都知 ...

好明顯唔係食花生啦!開個咁嘅post想點呀

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

聯名戶口單簽就一人可以攞走哂啲錢,開户口時講得好清楚,阿女無犯法。
其實大家都唔知筆錢是否一定係個阿伯嘅,可能係阿伯個老婆死之前儲落,又或者係啲仔女俾嘅家用。要証明筆錢全屬阿伯,咁佢就要搵哂啲記錄嚟打官司,無話一定輸,你要有時間,有金錢,不過就算贏,到時都唔知夠唔夠俾律師費。
B6女人衰大貪,急進,太進取啦!慢慢嚟咪好囉,到時當請個工人照顧阿伯啫。你一嚟又勞,又鑽戒,又100萬,簡直殺雞取卵,而家斷咗財路,抵Q死!
阿伯都衰架啦,如果佢唔係响人面前認屎認屁,個女人鬼知佢有米咩

趙元嵩    發表於 24-5-7 10:02

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

caughtinhell1 發表於 24-5-7 00:41
回覆 小manman 的帖子

我純喺食花生,根本上個大陸女人贏硬。表面上細女hold起筆錢但實際上一上法庭隨時輸 ...

刑事案件係由律政司提告
唔係話你老公「唔肯告」就唔使告的
可能你老公唔肯報警立唔到案,咁就有可能
但而家上哂電視
450萬喎!阿細女咁窮兇極惡
警方肯定即刻做野呀!
你坐定粒六啦!係你財實入你袋既

珍珠宮

2024年龍年勳章

你講果個 case同呢個 case都唔同,如果你識阿B6女人呢,你就勸下佢收手啦,呢單嘢揚哂啦!一隻勞一隻鑽戒,佢都賺咗啦!
如果你淨係食花生,我睇怕你都應該食夠。
Minniemouse:-P

大宅

回覆樓主:

要搞噤多嘢,阿何太快手閃電離婚,揾過第二件「真愛」仲好啦

伯爵府

回覆樓主:

呃人D錢因住報應. 樓主要記住. 你最好唔係果個大陸婆. 而家全港幾佰萬人睇到個大陸婆點呃呀伯.就算呀伯話告.呢D官司唔係1年半載攪掂.結果係唔知. 銀行無錯. 阿女亦可提款. 大陸婆有心理準備阿伯長命百歲. 你又要養阿伯唔知幾多年!跟住官司結果又唔知. 我係阿女最多一拍2散. 洗鬼哂D錢或捐哂去又好.之後攪破產.一個仙都唔會有機會比個衰大陸婆. 大陸婆只得痴心阿伯

伯爵府

minniemouse 發表於 24-5-7 02:52
聯名戶口單簽就一人可以攞走哂啲錢,開户口時講得好清楚,阿女無犯法。
其實大家都唔知筆錢是否一定係個阿 ...

阿伯唔一早認屎認屁.你估大陸婆會煲湯比阿伯飲. 條大陸婆由煲湯開始便就想謀個阿伯錢.兩個都一把年紀.對住個阿伯點激情獻身呀

洋房

啱岩諗到絕世好橋俾呀何伯

何伯, 既然肥婆你又食咗了 (個女人在偷偷張望話發生咗關係), 你可以同個細女扯貓尾, 私底下叫細女做醜人 KEEP 起D錢, 肥婆耐你唔河, 同時間又要照顧你下半身又要扮情深義重唔走, 分分鐘4200 蚊食唔到幾多個禮拜佢仲要出去搵工做養你, 你一方面平過請工人, 另一方面又有人照顧你, 三方面 450 萬一蚊都無蝕, 玩完一場大龍鳯咯, 咪同5 個仔女和好, 乜事都無, 聯名戶口單名可簽銀行合理的, 咁你咪最大嬴家 !!

唔駛怕肥婆嬲走咗去的, 因為依家全香港大媽都知你有450萬, 搵下一個肥婆好容易的, 一X 死一X 鳴, 何伯, 仔女點都係你親生的, 信下仔女吧.

yeung_ma    發表於 24-5-7 10:16
yeung_ma    發表於 24-5-7 10:15
capricornbb    發表於 24-5-7 06:56

男爵府

回覆 caughtinhell1 的帖子

唔好懶醒咁啦。細女可以話眼見阿爸眼到唔眨買30萬首飾比個識一個月既女人,怕佢受騙,代佢處理保管畢錢,又冇人證明佢已經使晒450萬。個女擔心阿爸受騙而保護佢d錢是合理行為。

男爵府

LedTV 發表於 24-5-7 02:14
如果佢地連生活費都唔比伯伯
我都支持告個細女

係囉好似做得絕左d

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主,你就係個大陸婆??

伯爵府

mrscatcat 發表於 24-5-7 00:02
你個post 比個肥婆見到仲得了既

上得東張,都可能係個肥婆叫,一哭二鬧三上吊

伯爵府

ballonbb 發表於 24-5-7 03:56
阿伯唔一早認屎認屁.你估大陸婆會煲湯比阿伯飲. 條大陸婆由煲湯開始便就想謀個阿伯錢.兩個都一把年紀.對住 ...

亞伯得45 0蚊睇下跟唔跟佢,更係肥婆知佢有450萬先甘痴纏,唔係邊肯嫁老頭

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Dylanli2017 發表於 24-5-7 06:22
回覆 caughtinhell1 的帖子

唔好懶醒咁啦。細女可以話眼見阿爸眼到唔眨買30萬首飾比個識一個月既女人,怕 ...

我認同你,如果450萬在另一户口係完全存放好,真係可以話係仔女合理代保管防受騙…

男爵府

小manman 發表於 24-5-7 00:27
咪就係囉!!

超衰格,個大6肥婆都擺到明呃阿伯d錢,依架樓主仲諗住搞細女份工,呢個新會員樓主咩居心呀 ...

係囉!點解新會員唔講隻肥嘢呃阿伯有咩可告;係咁針住保障阿伯嘅細囡

伯爵府

下一集係阿伯呢告過細女之後呢肥婆攞返錢然之後又呃晒個阿伯,跟住又到阿伯又再上東張西望,所以呢東張西望一定好多人睇同埋好多案件可以跟進
雖然阿伯啲錢係自己,但係隨時可能係佢阿媽以前有份搵返嚟或者係啲仔女俾佢
為一個肥婆輸咗頭家值唔值得呢?

伯爵府

Angelice-BeBe 發表於 24-5-7 06:41
我認同你,如果450萬在另一户口係完全存放好,真係可以話係仔女合理代保管防受騙…
...

同得細女聯名證明其實伯同細女嘅關係應該都唔錯,同埋可以信任
但係男人都係用下半身諗嘢,所以我都係覺得有錢我都留返俾自己仔女都唔會留俾我老公

首頁
45678...18

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊