想生BB

跳至

首頁
45678...14

尾頁

子爵府

原帖由 史迪仔 於 09-8-22 15:40 發表
我意思係妳話放鬆就啱啦!

係喎!我睇錯咗添!

子爵府

原帖由 史迪仔 於 09-8-22 15:52 發表
希望紅d一日比一日深,體溫keep住高溫!

我每朝都會check紅d,但最近3日都無線,所以我聽日開始唔check啦!等到下星期四先check啦!

下體我又無呢種感覺喎!只係小腹有時嘰嘰咕咕仲有時左邊有少少扯住痛,同埋有時胃痛咁啦!不過上個 ...

其實我間中都有腹部(左右中間都試過)扯住痛!唔知bingo應該係邊度扯住痛呢?上次bingo時都無今次咁緊張,無今次咁留意!

大宅

我反而同妳相反,我今次無上次咁緊張,但有時少少都會諗下嘅!不過我上次bingo乜嘢感覺都無,今次有,我就打定輸數啦!可能我第一胎無感覺,我就覺得第二胎都應該無感覺,而家有感覺,就覺得今次會失敗囉!

原帖由 may.bb 於 09-8-22 16:34 發表

其實我間中都有腹部(左右中間都試過)扯住痛!唔知bingo應該係邊度扯住痛呢?上次bingo時都無今次咁緊張,無今次咁留意!

別墅

今日係深粗後day 11, 雖然應該最快聽日先check到, 但係今朝都係忍唔住手去check一次, 用左2支紅D check唔知點解下線位都化開哂, 用埋綠D check, 唔知係心理作用定係幻覺, 硬係覺得好似有一條似水印又似好淺好淺既紅線. 不過我都唔抱有希望囉, 硬係覺得今個月失敗咁. 唯有寄望M小姐快D蒞, 咁我就可以放肆去食魚生呀跳aerobic咁, 輕鬆下.....

命裡有時終須有, 命裡無時莫強求

子爵府

原帖由 ctwy0.0 於 09-8-23 10:05 發表
今日係深粗後day 11, 雖然應該最快聽日先check到, 但係今朝都係忍唔住手去check一次, 用左2支紅D check唔知點解下線位都化開哂, 用埋綠D check, 唔知係心理作用定係幻覺, 硬係覺得好似有一條似水印又似好淺好淺既紅 ...

希望妳真係bingo啦!今日係我深粗後day12/13,今日用紅d check都只係得一條約20%嘅淺線!:< 今日個胸有d谷!情緒有d忟憎,我估好快m come!今日溫度有36.89,我唔敢用綠d check住!因怕失望!但明日都day13/14啦!應該check到啦!我唸明日都要用綠d check吓啦!若果無線,惟有等待下次機會啦!

大宅

希望妳bingo啦!至少妳而家高溫加紅d有20%下線嘛!至少唔係水印先啦!加油呀!

我今日抱個仔抱到我腰骨都痛埋,今朝又無check體溫啦!早知慳返d錢唔買部機啦!

原帖由 may.bb 於 09-8-23 12:26 發表

希望妳真係bingo啦!今日係我深粗後day12/13,今日用紅d check都只係得一條約20%嘅淺線!:< 今日個胸有d谷!情緒有d忟憎,我估好快m come!今日溫度有36.89,我唔敢用綠d check住!因怕失望!但明日都day13/14啦!應該check到啦!我唸明 ...

別墅

原帖由 may.bb 於 09-8-23 12:26 發表

希望妳真係bingo啦!今日係我深粗後day12/13,今日用紅d check都只係得一條約20%嘅淺線!:< 今日個胸有d谷!情緒有d忟憎,我估好快m come!今日溫度有36.89,我唔敢用綠d check住!因怕失望!但明日都day13/14啦!應該check到啦!我唸明 ...

我都希望中, 不過我覺得機會不大, 因為我好似開始有谷M既感覺, 胸脹同埋個小腹位好似谷住谷住咁..... 有時真係寧願佢快快趣趣話我知失敗, 好過係度等......

別墅

今朝一起身就check紅d, 有20%粗, 綠d仍然係得一條水印, 希望條線會越蒞越粗啦

大宅

妳今日day幾呀? 妳可以過多6-8小時再check下紅d會唔會再深色d, 同埋有人話準快易定快易準果隻可以係5日前check到有無bingo架喎! 或埋妳今日買黎聽朝試下呀! 至少妳綠d有水印, 都有少少希望嘛! 加油呀! 祝早孕!!!

原帖由 ctwy0.0 於 09-8-24 08:38 發表
今朝一起身就check紅d, 有20%粗, 綠d仍然係得一條水印, 希望條線會越蒞越粗啦

別墅

原帖由 史迪仔 於 09-8-24 09:59 發表
妳今日day幾呀? 妳可以過多6-8小時再check下紅d會唔會再深色d, 同埋有人話準快易定快易準果隻可以係5日前check到有無bingo架喎! 或埋妳今日買黎聽朝試下呀! 至少妳綠d有水印, 都有少少希望嘛! 加油呀! 祝早孕!!!

...

我今日day 27, 深粗後day 12, 我本身諗住買曼仔驗架, 不過我驚無時會side錢, 所以我諗住用左綠d check左有線先再去買捧捧confirm. 不過聽你咁講, 我又心郁郁想試添. 不過我都係唔抱有希望, 因為我本時m前果一兩日都會便秘, 今日就有少少便秘啦..... 所以我諗m小姐應該會好快蒞搵我......

By the way, 我呢2日個肚臍位好鬼唔舒服

子爵府

原帖由 ctwy0.0 於 09-8-24 08:38 發表

唔係綠d有水印都即係bingo咩?應該係恭喜妳啦!我今日day13/14今朝用綠d check,咩都無!但我今朝醒後好想嘔同有d暈!體溫37.05!不過呢個星期每晚平均2、3個鐘要起一次身去廁所!早上起身用「晨尿」check時,其實2.5小時前先去完小便!咁會唔會驗得無咁準?不過我上次有阿女時,約有咗5-6week先有想嘔感覺,唔知會唔會係我本身唔舒服?但我用耳探又無發燒喎!真係唔知點!因為想去剪髮及染髮,好想快d知呀!若有咗,我就唔會染髮嘛!

子爵府

原帖由 史迪仔 於 09-8-24 09:59 發表
妳今日day幾呀? 妳可兆以過多6-8小時再check下紅d會唔會再深色d, 同埋有人話準快易定快易準果隻可以係5日前check到有無bingo架喎! 或埋妳今日買黎聽朝試下呀! 至少妳綠d有水印, 都有少少希望嘛! 加油呀! 祝早孕!!!

...

史迪仔,妳情況又點呀?分享吓!

別墅

原帖由 may.bb 於 09-8-24 12:39 發表

唔係綠d有水印都即係bingo咩?應該係恭喜妳啦!我今日day13/14今朝用綠d check,咩都無!但我今朝醒後好想嘔同有d暈!體溫37.05!不過呢個星期每晚平均2、3個鐘要起一次身去廁所!早上起身用「晨尿」check時,其實2.5小時前先去完 ...

其實我都唔係好確定果條係咪水印, 似有又似無既線囉..... 我今個月第一個cycle做人咋, 都唔知係唔係. 我諗住今晚去買定支捧捧聽朝再用晨尿驗一次, 希望中啦

祝大家都早孕啦!

複式洋房

大家好,我係新黎既,有d問題想問下大家。多多指教。

我29/7 day 1,cycle 通常29-30日,咁我同老公係11/8 同16/8 都有 dodo,有bb 的機會大不大呢?

我沒有像大家一樣去check紅d 或綠d,所以都不知道是否exactly 11/8-13/8 排卵的。我和老公只試了兩個cycle,今個月先睇到親子王國的forum,先知道原來咁多姐妹都想有bb!

我呢兩日個胸都好谷,個肚位置好脹,好tired....唔知係咪黎m,但又好似早左d..... 我應該幾時check?

原帖由 ctwy0.0 於 09-8-23 20:11 發表

我都希望中, 不過我覺得機會不大, 因為我好似開始有谷M既感覺, 胸脹同埋個小腹位好似谷住谷住咁..... 有時真係寧願佢快快趣趣話我知失敗, 好過係度等...... ...

男爵府

我今日係排卵後第12日, 紅d比尋晚深咗小小, 但我之前都試過m前淺線, 所以都唔敢咁太期望, 下腹尋晚扯住痛, 好似排卵痛咁, 但又無分秘喎:( 希望大家紅d越嚟越深啦!!

子爵府

原帖由 Arale_Norimaki1 於 09-8-24 14:01 發表

我29/7 day 1,cycle 通常29-30日,咁我同老公係11/8 同16/8 都有 dodo,有bb 的機會大不大呢?

我沒有像大家一樣去check紅d 或綠d,所以都不知道是否exactly 11/8-13/8 ...

妳29-30日1個cycle,即約day14/15排卵,即11/8或12/8!有機喎!

別墅

原帖由 Arale_Norimaki1 於 09-8-24 14:01 發表

我沒有像大家一樣去check紅d 或綠d,所以都不知道是否exactly 11/8-13/8 ...

你同我一樣都係29/7 day1, 如果你係中左的話, 聽d sis講, 有一隻捧捧好似叫已經可以驗到架啦, 我都諗住一陣放工去買聽朝用晨尿驗呀!

祝大家都bingo

男爵府

failed
Nonstop Shopping 網址 - https://www.nonstopshopping.co/

一向以顧客為先,以服務取勝,客人遇有任何問題, 都會盡力解答。

男爵府

嗰隻驗孕棒叫"準快易", 好似m前4天都驗到了
原帖由 ctwy0.0 於 24-8-2009 15:12 發表

你同我一樣都係29/7 day1, 如果你係中左的話, 聽d sis講, 有一隻捧捧好似叫已經可以驗到架啦, 我都諗住一陣放工去買聽朝用晨尿驗呀!

祝大家都bingo

大宅

我都無乜特別感覺既, 只係小腹都係有時嘰嘰咕咕咁(類似胎動咁既感覺), 有時左邊會唔多舒服, 仲有時好似有涼浸浸既感覺添! 同埋有時覺得肚谷谷囉! 小便感覺得快急咗, 但又未至於好密, 同埋有時個胃唔舒服咁, 不過我尋晚去食BUFFET, 食咗三文魚刺身啦! 芝士焗蠔啦! 少少雪糕啦! 仲有沙冰, 食到我好飽呀! 我而家就係有得食就食, 到真係有咗就好多嘢都唔食得架啦! 同埋我呢兩日無CHECKD! 諗住到星期四先再CHECK, 不過我估今次都係唔中架啦! 因為我黎M前都會成日急大大架! 今日已經有D咁既FEEL! 我平時唔係日日都有得去既, 但黎M前就會日日有, 所以我都打定輸數囉! 同埋我第一次有咗完全都無任何感覺既, 今次有少少感覺都覺得今次會唔得囉!

原帖由 may.bb 於 09-8-24 12:41 發表

史迪仔,妳情況又點呀?分享吓!

首頁
45678...14

尾頁

跳至