跳至

首頁

尾頁

子爵府

今胎冇咁多呀,上胎齋公司同事同期生bb既都5, 6個呀,宜家其他大肚婆都生左,公司得我一個人大肚。

親戚果邊,又係冇呀,朋友....好多都未婚,所以冇....

不過上胎同事多人大肚都幾開心ga,大家行開行埋都好多話題,今胎佢地將注意力集中晒響我度,好唔慣囉....

原帖由 臻臻爸及媽 於 10-2-25 11:55 發表
大家多唔多親戚朋友而家又有第2胎, 我第1個時已經咁啱個批親戚,朋友一齊有咗(起碼知或識嘅都有5,6個, 仲要清1式係囡), 估唔到2年後又係好多朋友, 老公同事有第2胎, 仲要已知今次有2,3個都係囝, 真係有冇咁啱呀??? :s ...

子爵府

好慘喎,不過唔緊要,最辛苦既時間已經過左去。

你個仔仔有冇成日嗌住弟弟呀?我仔仔呢幾個月日日都行埋黎拉高我件衫要睇妹妹,上個wk諗住同佢去買返幾件夏天衫,點知佢居然揀女仔款既行埋去埋單,仲同收銀員講「買俾妹妹ga!」好似真係知道自己係哥哥,要錫住妹妹咁^^

夜晚我搽Olive oil佢都要幫手搽,仲一邊搽一邊叫妹妹郁「妹妹郁啦,哥哥呀!」

好開心個仔咁有自覺性,平時好百厭,但估唔到佢對妹妹又好溫柔喎,搞到我好期待細b出世既日子呀!

原帖由 蓮蓉包 於 10-3-3 16:13 發表
我都有佐小b…上一胎係仔..呢一胎都係didi…
而家19週幾…
這兩三星期終於精神番d la…呢胎同上一胎一樣嘔到入院幾次呢…

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報到,宜家12wk.預產期9月.大家好^^
爆愛車縫作

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我想問吓大家, 上一胎如果有餵人奶的媽媽, 產後有冇點進補?

我上一胎開刀 + 人奶, 唔敢進補, 生完之後身體差咗, 要大半年先好啲, 今胎我想好好補吓, 但都會係開刀 + 人奶, 所以唔知可以食啲咩...

子爵府

我奶奶3胎都開刀,佢話佢果時都係食雞湯多,但就冇食雞酒同參茸呢d囉。近期成日聽人講產後廿八方,或者你問下啱唔啱開刀既產婦食呀?

原帖由 tinypoem 於 10-3-23 15:05 發表
我想問吓大家, 上一胎如果有餵人奶的媽媽, 產後有冇點進補?

我上一胎開刀 + 人奶, 唔敢進補, 生完之後身體差咗, 要大半年先好啲, 今胎我想好好補吓, 但都會係開刀 + 人奶, 所以唔知可以食啲咩... ...

首頁

尾頁

跳至