婆媳關係

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

回覆:龍鳳鈪

我之前唔知原來你bf係禁!睇完你d post真係覺得你自己攞黎!你屋企人無反對你嫁咩?求婚,禮金,酒席傾左未呀?!你禁憧憬結婚唔係就禁就嫁呀嘛?!你幾多歲呀好急住嫁咩?!揸住個幾年所謂愛情當真愛,你人生仲有好多個幾年呀!放手啦!好地地一個正常女仔唔會折朵到咁囉......好左你地未有bb喳,有得走快d走啦!如果你覺得自己值得擁有個真正愛你ge人,你真係要快閃...「一世人流流長,總會愛上幾個人渣ge..!」 希望你默然回首識得講呢句說話

公爵府

引用:我同男友諗住呢幾年會結婚,佢同我講,結婚

原帖由 Stepmother 於 12-04-02 發表
我同男友諗住呢幾年會結婚,佢同我講,結婚時,叫我借兩對龍鳳鈪比佢,一對比佢亞媽,一對比佢家姐,佢話斟 ...
既然咁孤寒就唔好要龍鳳鐲啦:;pppp:影相來做乜(((

伯爵府

引用:Quote:原帖由+A.C.C.+於+12-04-03+發表本帖

原帖由 Stepmother 於 12-04-03 發表
我都知自己拖泥帶水架喇,但感情嘅野好難話得埋,你地嘅意見同分析我收到架,雖然我唔會離開佢(現階段), ...
你而家唔捨得走,將來就更加唔捨得。愛佢唔係大哂,你仲要為你自己為你屋企,為你將來嘅小朋友諗下。你唔愛錫你自己同屋企人,你男友更加唔會未結婚已經咁多問題,結左婚就更多問題,咁就一世,除非你諗住一世忍受,一係就離婚要愛錫自己,你都唔忍心令屋企人難過㗎?

大宅

俾我會飛咗呢個男友。成家都short short 哋

複式洋房

見到大家都好有心,大家唔識大家!個個都出自真心!著急的為妳廢盡唇舌!作文咁作!目的都係叫妳脫離日後漫長的苦海!

但路是你自己選的!也要自己去行!
你明知係唔好的路仲要繼續行下去! 結果不敢想像了! 唔怪得社會上離婚率愈來愈高啦!

男爵府

又小家重死充咪睬佢地

未入門已經邦手做戲

第日點樣邦佢死充

大宅

你究竟係真係傻定天真妳有無霖過妳父母感受'我相信每對父母都想自己個女嫁個好既男人幸福過一世'妳反而要選一條無將來的路行'結婚吾講'買樓都係妳'得罪講句妳條佬好意思嘎'祝妳好運

別墅

真係咩人都有

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

Stepmother 發表於 12-4-2 17:25
所以我都煩緊,我男友冇儲錢嫁,佢係諗住結婚同買樓嘅錢都係我比哂,呢啲我又冇乜所謂,因結婚嘅錢我計過應 ...

咁既男人你都同佢結婚,佢有咩咁好?好老實, 換轉係我,我唔會嫁,嫁黎做咩,我有能力自己買樓洗咩要佢,我有樓係手,我可以繼續拍拖,有咩唔岩黎手飛左佢,搵過第二個,我認我好功利,不過我靜係知我唔會搵舊大石宅我自己對腳

大宅

再講多少少希望你真係諗清楚,我知愛情係會令人盲目,所以好多嘢你現階段唔會諗到。都唔關愛情可唔可以當飯食,因為我相信你自己財政上handle到。你要睇遠啲。
我畀你哋真係結咗婚,咁你要諗佢個仔嘅問題,因為你就名正言順係後母。(1) 你可以接受佢佢,當佢仔咁照顧同教嗎?(2) 佢接受嗎?(3) 有問題出現,你接受你老公或佢家人可能會話你恰個仔因唔係你親生,無論誰對誰錯。
到如果你哋真係有自己小朋友,(1) 你可以做到公平對佢個仔同自己個仔嗎?(2) 亦預咗點做都好大機會畀人話,因後母唔易做。(3) 你想自己小朋友有個咁嘅老豆嗎?小朋友好多嘢會學大人,你接受自己個仔細細個可能會講粗口嗎(舉例)? (3) 你預咗同老公喺教仔方面好多意見分歧,佢睇怕都係玩多唔會理,你自己一個撐得住嗎?亦唔會有精神十卜同安慰,更加唔好諗住上嚟bk仲會有人睬你!(4) 睇怕你生咗都要繼續番工,咁邊個湊小朋友?
到如果你呢個時候先發現唔能夠繼續同佢一齊,咁你一個人帶住個小朋友,你可以再有嘅選擇又少咗。
你真係要諗清楚,你想你將來係點。我明白每個女人都想結婚有頭家,咁你想頭家係點?你自己想唔想有小朋友,你想你小朋友有點嘅屋企,同係點樣?你要諗真之後會發生嘅問題你接受同處理到嗎?
如果唔得,你真係要襯早,唔通到三張幾再嚟,到時你仲心急,分分鐘又求其!

男爵府

下?呢d野,你男友應該第一時間幫你拒絕左先la。

仲要叫你甘做。。。。

不如你想清楚,系咪真系要嫁。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

龍鳳鈪

你地個個咁語重心長都無乜幫助,樓主唔會聽架。呢個case 救唔到,留返d精力幫其他sis 啦。

伯爵府

但你奶奶好應該係要買對龍鳳鈪俾你, 唔係叫你借黎, 扮係你99送俾你囉~ 借問.. 你99會送咩做wedding禮物??

你男友家姐就未必一定要送龍鳳鈪俾你, 因為宜家好多後生都會送一d鑽石鏈咁.

有都唔好借啦~ 男家仲咩要c充啫~!!! 叫你男友個邊自己出$$$去租囉~ 你又未過門, 唔使理佢!!!

伯爵府

toto_maggie 發表於 12-4-4 02:46
但你奶奶好應該係要買對龍鳳鈪俾你, 唔係叫你借黎, 扮係你99送俾你囉~ 借問.. 你99會送咩做wedding禮物??

...
the problem is not 男家!

I think the problem is 男友 and topic owner.............
慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

複式洋房

唔係啩,咁都問得出口? 衰過我自己買龍鳳扼當99送,起碼我賣左賺錢。cheap 精姑9就only 買左對勁cheap情侶介指,結完婚第二日我立刻掉左, 費事眼冤。

大宅

回覆:Stepmother 的帖子

如果係咁!唔好嫁好過了!如果唔係盞自己以後痛苦!未入門都咁騎呢!入咗門都唔知點變態法!

大宅

回覆:lovececing 的帖子

哈哈好彩你堅持要!

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

作為一個女人.我唔贊成樓主結婚.結左婚條路仲有好長黎行.你頂得順佢屋企人嗎..樓主話你男朋友係再婚.咁你知唔知你男朋友因咩事離婚呢..會唔會係佢前妻忍受唔到佢地先離婚呢
我的生命由我主宰.

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

叫佢地唔買想扮有送金器,可以去租。中意同你租都ok, 租金or按金=龍鳳鈪錢

我是一隻喵

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁
45678...9

尾頁

跳至