跳至

首頁
45678...61

尾頁

複式洋房

Re: 深井媽咪 【part 3】-- 入黎傾o下啦

各位深井媽咪你地好:
我第一次入黎傾,多多指教,
我住係碧堤呀!而家有左6個月,第一次做媽咪,又要教書,請多多指教!

大宅

歡迎你呀jomel, 我依家27週, 住係你對面咋 (海韻花園)
你係11月媽媽 or 12月媽媽呀? 我預產期係11月9日

子爵府

如果真係有需要我諗住到時問人借地址...

子爵府

jomel 寫道:
各位深井媽咪你地好:
我住係碧堤呀!而家有左6個月,第一次做媽咪,又要教書,請多多指教!

複式洋房

kerrykevin,

我都係呀.唔知有無撞過面呢.

複式洋房

jomel 寫道:
各位深井媽咪你地好:

複式洋房

我都諗住報奶奶個地址,九龍城區.

ronni 寫道:

男爵府

歡迎妳呀?
jomel 寫道:
各位深井媽咪你地好:

男爵府

唔知呢, 妳個B都好得意呀, 等我下次出街留意下先!!
kokkokmama 寫道:
kerrykevin,

我都係呀.唔知有無撞過面呢.

複式洋房

好開心同你地傾呀!好似有d親親地既感覺,我11月22日係預產期,而家25週多少少,小b成日係肚內郁黎郁去,好攪笑,又未做過媽咪,又要返工(小學老師),又唔知頭唔知尾,相信到時實有好多笑話走出黎.

複式洋房

swisslady:
你邊度生小b呀?你第一胎嗎?hehe八掛吓!
我個窗可以望到海韻架!hehe

子爵府

jomel 寫道:
好開心同你地傾呀!好似有d親親地既感覺,我11月22日係預產期,而家25週多少少,小b成日係肚內郁黎郁去,好攪笑,又未做過媽咪,又要返工(小學老師),又唔知頭唔知尾,相信到時實有好多笑話走出黎.

遲d你睇佢一個拳頭仔"蕊"落你肚皮樹, 個感覺仲得意~~ 好好享受呢一個moment, 只有做mummy既可以體會呢

男爵府

係呀, 係呀, 就算daddy可以摸到肚皮郁, 佢都唔似得我地可以咁實在感覺到小B呀 !!

大宅

Ronni & kokkokmama,

Good idea

kokkokmama 寫道:
我都諗住報奶奶個地址,九龍城區.

[quote]
ronni 寫道:
[/quote]

大宅

我都係第一胎, 諗住係浸會半身麻醉生, 因為好驚到時唔夠力生唔到

jomel 寫道:
swisslady:
你邊度生小b呀?你第一胎嗎?hehe八掛吓!
我個窗可以望到海韻架!hehe

子爵府

咦, 我都係浸會半麻架bor!

男爵府

我都係半麻呀, 不過係法國生!!

我其實初時常順產gar, 不過醫生話阿B個頭大, 怕我生唔出所以suggest我開刀, 開頭知道要開刀好唔開心, 但係開完之後, 就覺得開刀都唔係唔好呀, 仲有呀, 半麻開刀實在係一個偉大法明呀, 又唔係陣痛, 又可以清醒等阿B出世

男爵府

ronni,
妳個囡笑到脹果眼咁, 好開心, 好可愛呀

大宅

Ronni / Kerrykevin,

你地都係半麻牙! 咁你地比預產期預早幾多日呀? 我想bb留係我個肚到耐d, 但又驚早咗作動就唔知點算啦

男爵府

我37w5d就開刀啦, 都有成7磅2安, 所以如果佢足月出世, 分分鐘有8磅幾, 我諗都幾難生!!

我個時突然知道要開刀 (3/6知道, 7/6就開刀啦), 都好唔捨得, 仲對住老公喊, 但係BK D mammy安慰我, 阿B出左黎又有出左黎o既樂趣 ... 又真係wor, 日日望住佢, 時間過得好快呀, 由佢只係識喊, 一舊飯tim, 到而家識笑, 又ee aa咁, 真係好開心呀 !!

首頁
45678...61

尾頁

跳至