親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

7/21,22,23三日兩夜,62,99,C6,我&2個小HONEY(4大2小)車:永東車來回(買10送1$780有11張)活力公寓網上經517BOOK3房2廳1厠$1280/1晚,全部行程TEXI來回($30一程),所有門票去到門口先買,行程如下:

第一日:8:45係上水上車搭永東直到祈福酒店已經11:30,CHECK IN左再寄存行李就去左隔離祈福食街食LUNCH,去左好多人都推介的"順德家鄉菜"到食,D野食OK,好食之餘又平,但又無D人講到咁"正"LOH,我俾3個 佢,之後番祈福酒店攞番D行李再搭酒店車入活力花園攞房,未入房我有D擔心,最怕佢會好似長洲D度假屋咁簡陋又"UP質",雖然話只係訓2晚無所謂,但話晒$1280/1晚都不能太差的,呢間房我俾4個 佢,因為佢係直屬酒店管理(有D係私營)所以乾淨企理同酒店無分別,我地叫佢拼床(6'床一張,5'床2張)好快就搞掂,放好行李我地就出發去長隆歡樂世界,酒店代CALL車(我地呢3日都係用同一架車,次次約定佢時間地點,初初第1日收$35/程,第2日我地同左佢講$30/程)但因為我地無講清楚,只是話去長隆,佢就車左我地去水上樂園的門口,落左車先知"拉"野,好在對面馬路有接駁BUS去北門入,第1日,我地4個大人陪太子讀書,真係好熱,好悶同埋好辛苦,可能坐完車已經好累,個到又空曠無咩地方遮蔭,除左個"開心樂園"有冷氣外,全部都晒到亞媽都唔認得,我就無所謂呀,難為6299,佢地辛苦到暈,我都有D唔好意思,原本諗住一齊旅行開心下,點知要佢地做咕喱,但我個女就玩得好開心,差不多玩晒所有野,所以我俾3個 佢,玩到6:00就去左間叫古堡餐廳到食快餐,(貪佢係正大馬戲隔離)D野食梗係唔掂啦,我俾1個差佢(又貴又唔好食)原本諗住番祈福酒店食BUFFET(BOOK房送的)但問過D工作人員話買套票(連大馬戲)出左去係唔可以入番來的,食到6:45就去左霸位,坐正VIP後面的通道位,D表演的人會走過來同你握手影相,最精彩都係4環個到,其實係YOU-TUBE已經睇過,但現場依然緊張,我俾4個 佢,睇完大約8:45,我地約好司機9:00系正門等我地,其間個到有好多人問你要唔要車,但我地就驚卮險LOH,番到酒店,因為我地多人,天氣熱1人1日起碼要換2件衫,我地仲用埋佢個洗衣機洗衫,正呀,開大個廳冷氣,第朝起身牛仔褲都乾啦! 待續~

[ 本文章最後由 a776170 於 08-7-25 14:46 編輯 ]

大宅

我個行程都係咁3日2夜, 住長隆, 而家諗緊第1日去邊先, 因上到去食埋飯都差不多2-3點, 又帶住2個小朋友, 有無好提議

原文章由 benben 於 08-12-17 16:54 發表
I will go there on Xmas for 4 days 3 nite.

三晚都唔同 hotel

1. 永成
2. 祈福
3. 星河

甘多日, 好多餐, 有咩好吃好食推介?

節目 : 動物園玩一日, 歡樂世界又一日, 鱷魚公園又一日, 祈福 Farm 又一日

唔知h ...

別墅

原文章由 LaLa 於 08-12-18 17:39 發表
My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec. 住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園. 有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼? ...

樂園在大馬戲隔離, 行過去好近。

動物園去大馬戲要搭穿梭巴士

唔知到時食肆是否開齊,但動物園內的食肆唔多(賣腸仔、炒麵、湯河選擇唔多。大馬戲都有小食亭--賣爆谷、汽水等等,但如果日間食唔夠,要捱到晚上9:00後才再搵嘢食,會唔會很夜?可能我多事多慮)

樂園的食肆多啲,但都有可能開唔齊,不過,有間古堡餐廳多數會開,啲飯都可以接受。

別墅

Dear Lala,

I will have almost the same schedule as you!
有無人知, how far in between 動物園 and 馬戲?
Is there any place for 食下野?
I will go with my 62, 99 and 2 kids.
thanks !

My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec.  住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園.  有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼? ...

大宅

My family (4大3小) will go there on 29-30 Dec. 住永成, 諗住 day 1 去動物園 and then 馬戲, day 2 四海一家 lunch buffet and 樂園. 有無人知四海一家 lunch buffet 幾錢同電話號碼?

伯爵府

I will go there on Xmas for 4 days 3 nite.

三晚都唔同 hotel

1. 永成
2. 祈福
3. 星河

甘多日, 好多餐, 有咩好吃好食推介?

節目 : 動物園玩一日, 歡樂世界又一日, 鱷魚公園又一日, 祈福 Farm 又一日

唔知hea 唔hea到甘耐呢???

apart from the above, 仲有無咩好玩既地方??????

PLEASE ADVISE!!!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

原文章由 菲菲娃娃 於 08-12-10 21:41 發表
永成近大馬戲和欢乐世界、长隆酒店。在马路的对面。
四海一家在旁边走路即可。有车送去长隆。
附近有酒家的。

其實永成真係近長隆渡假區,只因有路面工程才要繞道。永成是有車去長隆的,去程早上9:45及下午約2:30和6:00(去大馬戲),回程下午6:10分及9:00(由大馬戲返)。
不過,要搭車的話,最好先同禮賓部講聲,因為聽司機講現在較少人去長隆,所以,佢都係收柯打才開車,避生誤會。

四海一家下午5:30便開始有buffet了, 不過未試過,因為時間唔啱。

禁止訪問

大宅

tongtong123 & gogo2000,

請問永成近唔近動物園& 大馬戲? 要唔要坐車? 附近有無嘢食, 定要坐車去四海一家果頭食? 謝謝.

大宅

回覆 #77 tongtong123 的文章

唔該講俾我知邊個agent會咁平架?我之前係517訂架!

禁止訪問

晤同Agent book

大宅

回覆 #75 tongtong123 的文章

點解我上個月book永成聖誕節啲房要人仔

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

洋房

請問大家.

請問深圳or廣州d酒店有無d內有kids playroom的,又是好的,我之前住過長隆酒店,就沒有了,我又想問歡樂世界係邊的,如我bb係2歲半,合唔合適的,住邊間酒店近d啦,請幫幫忙,thank you.

禁止訪問

大宅

我地11月頭去, 坐車上, 由apm到長隆 (不計轉車等車) , 3個小時, 比想像OK, 個囡(5歲)第一次坐咁耐車都OK, 無嘈住問到味!

不過坐永東的巴士由黃崗來回長隆那程, 架車好大陣臭尿味, 我要滴d白花油才辟到陣味. 唔知係味永東d車係咁.

另外, 睇circus好開心, 連大人都睇都嘩嘩聲, 好值得去. 可能係星期五晚, 唔多人.

但星期六去zoo, 就大件事, 當日好多幼稚園小學家庭旅行 , 仲有好多係一團團工廠的工友. 嘩 ! 多人都爆, 每當你轉頭望, 簡直有千千萬萬的同胞係你背後支持你.......... 到去坐觀光車遊野獸區時, 多人到好似小時返鄉下咁, 要同佢地一齊衝先可以行到. 所以都係要避開星期六.日才行.

首頁

尾頁

跳至