論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

劇肥野由年三十開始放假到初三, 放假唔駛林, 佢除左會走之前清潔我地夜晚用過的水杯之外, 其他一於好小理 (不過佢都係忠於勞工法例姐), ok la.
初一我以為佢會等我起身, 同我請安, 順手攞封利事, 事與願為, 劇肥桃之腰腰, 於是帶亞B去次所, 我見到次板"紅運當頭", 嘩...., 初一整D咁既野, 有無攪錯, 唯有晨早洗次所, 其實年三十晚我臨瞓前已經把所有垃圾再倒一次, 就係唔想留D垃圾過年. 洗完次所, 走入廚房整早餐, 嘩.....真係暈低, 垃圾筒有一膠袋, 袋住用完既M GUN, 你老味, 好心可唔可以連人帶gun一齊去hoilday呀? , 無辦法la, 都要攪點佢嫁, 唔通留黎迎春mere. 佢臨走iron d 燙板+燙斗又唔理, 都唔知咩出細界.
佢放假番我同佢講, 中國人係唔鐘意咁, 我都有比$100利事佢, 跟住佢都有同我拜年.

待續...

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 winnie_sh 於 09-1-31 02:14 發表

其實尋晚我已經想俾妳地睇,不過要時間係bookmark搵番條link:lol

請細意欣賞,其中有D會del 見到...,係因為當時有工會走上來睇我地寫咩同收風

同癲bun鬧法...I
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=641 ...

oh thanks! 必讀!!

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 saiwanho 於 09-1-30 09:41 發表
哇,你地班友仔真是“橋王”!!!“魔高一尺,道高一丈"!!!!好野!!!!

winnie姐,您有空事請在這裡連載一下您的“雇主復仇記”!!!

收視率必超姣菲前傳和中女就職精華! ...

其實尋晚我已經想俾妳地睇,不過要時間係bookmark搵番條link:lol

請細意欣賞,其中有D會del 見到...,係因為當時有工會走上來睇我地寫咩同收風

同癲bun鬧法...I
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=641050&extra=page%3D1&page=1

癲bun鬧法...一堂K.O.
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=722341&extra=page%3D1&page=1

大宅

Sofa yan好少少,都只明我2乘,仲要話我英文差,所以唔知我UPセ! 認真大膽,總裁也夠膽頂.
原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:40 發表
係賓…嘛嘛地!約50分。煮鎹完全無天ィ分…我自己煮、買少少野都時時買錯同買最頂級(貴)…我自己買,所以我好忙。不過イ巨有少少好處…会睬我d細蚊,因為之前两隻印真係完全唔行埋我d細蚊度(好似有菌咁),莫講睬イ巨地啦 ...

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 車.人. 於 09-1-30 21:58 發表

比你笑c我.

嘩....聽你咁講, 我好驚再黎件極品比我, 十下十下都好惡頂姐. 我好驚呀 .
你哥PAT肥野,唔好理咁多勒…美女廚房,炒左先講!

別墅

原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:47 發表
咪係?!…我睇「敵敵妮美語世界」學架嗎!最「震中」哥隻…邊个多句膽話我唔得?

比你笑c我.

嘩....聽你咁講, 我好驚再黎件極品比我, 十下十下都好惡頂姐. 我好驚呀 .

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-1-30 21:48 發表

又要跳多少哩?
無跳…我只是問イ巨:「到低你有無9两菜!」

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 21:47 發表
咪係?!…我睇「敵敵妮美語世界」學架嗎!最「震中」哥隻…邊个多句膽話我唔得?

又要跳多少哩?

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-1-30 21:43 發表

竟然夠膽死彈普洱姐的英文!!!怪不得阿普洱姐要馬上“調理農務”了。

男爵府

請人請到心淡!

我的前4任也給我同樣的感覺!

男爵府

係賓…嘛嘛地!約50分。煮鎹完全無天ィ分…我自己煮、買少少野都時時買錯同買最頂級(貴)…我自己買,所以我好忙。不過イ巨有少少好處…会睬我d細蚊,因為之前两隻印真係完全唔行埋我d細蚊度(好似有菌咁),莫講睬イ巨地啦 ...

竟然夠膽死彈普洱姐的英文!!!怪不得阿普洱姐要馬上“調理農務”了。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 車.人. 於 09-1-30 21:21 發表

pollyw 你依家換左個新工人咩野環境呀, 好似係bun, 我有無記錯呀?
係賓…嘛嘛地!約50分。煮鎹完全無天ィ分…我自己煮、買少少野都時時買錯同買最頂級(貴)…我自己買,所以我好忙。不過イ巨有少少好處…会睬我d細蚊,因為之前两隻印真係完全唔行埋我d細蚊度(好似有菌咁),莫講睬イ巨地啦。所以就憑昵点,我就已經收貸勒…你話死唔死?

仲有,宜家呢个賓明我7乘英語。而之前两隻印話自己主要用英語同前老板溝通,点知一个明唔到0・5乘,。Sofa yan好少少,都只明我2乘,仲要話我英文差,所以唔知我UPセ!

請人請到心淡!

別墅

原帖由 pollyw 於 09-1-30 12:49 發表
讚成!不過我隻SofaYan都係對手之一!

pollyw 你依家換左個新工人咩野環境呀, 好似係bun, 我有無記錯呀?

別墅

原帖由 bbfish1992 於 09-1-30 16:52 發表
unbelieveable!

同工人掉M巾、洗衫!!不可思意!!!

點解唔放係佢張牀,又或佢個櫃,
仲要話佢知:say thank you to me la, i tidy your stuff for you though i don't know your habbit. ...

其實c6都叫我放番係佢個櫃裹面, 雖然佢死期後我都會唔要買果新. 但始終覺得好唔衛生, 做唔出. 唉....都知自己低死, 唔低幚, 我下個新工人, 一定嚴會加管教. 唔再心軟.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 bbfish1992 於 09-1-30 18:33 發表

thank you

kam 我夠唔夠 哥利 做你哋學生
不敢…不敢…。大家一齊黎切磋下咁啦!:lol 難得呢度咁多野學,大家又穅概分享法例上知識(呢句認真),我梗係要搞下gag,當是少少心意,不成敬意。

子爵府

原帖由 pollyw 於 09-1-30 18:29 發表
:lol :lol 恭喜你…你就快成仙勒!:lol :lol

thank you

kam 我夠唔夠 哥利 做你哋學生

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 bbfish1992 於 09-1-30 18:24 發表

仲要加多句:or else u will get back luck for the rest of the year, oh, this is Chinese custom.
:lol :lol 恭喜你…你就快成仙勒!:lol :lol

子爵府

原帖由 bbfish1992 於 09-1-30 16:52 發表

仲要話佢知:say thank you to me la, i tidy your stuff for you though i don't know your habbit. ...

仲要加多句:or else u will get back luck for the rest of the year, oh, this is Chinese custom.

子爵府

原帖由 saiwanho 於 09-1-30 16:57 發表

真抵死

都係係依度蒲得多學番嚟

男爵府

真抵死

首頁

尾頁

跳至